ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τι διαιτητή στέλνει η UEFA αύριο στη Λεωφόρο;

Ο Άγγλος, Πίτερ Μπανκς, που θα σφυρίξει αύριο στη Λεωφόρο δεν έχει την εμπιστοσύνη της Premier League για να του δώσουν μεγάλα ματς. Ούτε της UEFA.

Τι διαιτητή στέλνει η UEFA αύριο στη Λεωφόρο;

Την «έπαθε» ο Παναθηναϊκός από τον Μπουκέ, έναν διαιτητή που υποτίθεται πως έχει εμπειρία και έχει σφυρίξει στη χώρα του μεγάλα ματς. Που να ξέραμε… Κοτζάμ Εμπαπέ είχε αναρωτηθεί τι ακριβώς βλέπει αυτός ο άνθρωπος στο γήπεδο, για πολλές ομάδες είναι persona non grata και σε τηλεοπτικές εκπομπές έχουν… γελάσει με όσα έχει κάνει στη Γαλλία.

Λογικό να ασχολούμαστε με το τι είδους διαιτητή στέλνει η UEFA αύριο στη Λεωφόρο για τον επαναληπτικό με τη Σλάβια Πράγας. Μας έδωσε… δικαιώματα και η Ομοσπονδία και ο Γάλλος κυρίως με την αποβολή στον Παλάσιος, αλλά και με όλη τη συμπεριφορά του στο ματς της Τσεχίας. Το ‘χασε τελείως, δεν ήξερε τι σφύριζε, τι κάρτες να δώσει, σε ποιον να τις δώσει.

Και καθόρισε το παιχνίδι. Αν δεν είχε δοθεί η αποβολή στον Παλάσιος, δύσκολα θα ερχόταν αυτό το 2-0. Και ξέρετε είναι σημαντικό ακόμα και το ένα γκολ. Άλλο να έχανε με 1-0, δεχόμενος ένα γκολ στο δεύτερο μέρος, εκεί που φανερά έμεινε από δυνάμεις και άλλο αυτό το σκορ που υπάρχει τώρα. Κι αν έχανε. Γιατί πολύ αμφιβάλλω αν τελικά η Σλάβια θα έβρισκε τρόπο να διασπάσει την άμυνα, με την προσήλωση και τη συγκέντρωση που έδειχνε η ομάδα μέχρι το… φάντασμα που έδωσε ο Μπουκέ στο 40’.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.135 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πάμε τώρα και στον επαναληπτικό. Θα περίμενε κανείς πως από τη στιγμή που η UEFA είδε ότι ο Μπουκέ καθόρισε ένα αποτέλεσμα και έφερε την έντονη αντίδραση του Παναθηναϊκού, θα έστελνε έναν διαιτητή αν μη τι άλλο με ευρωπαϊκή εμπειρία. Τσάμπα περιμέναμε. Ο Άγγλος, Πίτερ Μπανκς, που ορίστηκε είναι 40 χρονών και δεν έχει σφυρίξει στην καριέρα του ΟΥΤΕ ΕΝΑ σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ένα Έλφσμποργκ – Μόλντε για το Conference τον περασμένο μήνα, δύο ματς επίσης Conference League το περασμένο καλοκαίρι και ένα φιλικό Γερμανίας – Ολλανδίας. Αυτά είναι τα πιο «σημαντικά» ευρωπαϊκά παιχνίδια του Μπανκς. Σε Champions League δεν έχει εμφανιστεί ούτε σαν τέταρτος (εννοώ σε ομίλους) και σε Europa League μόνο ως τέταρτος.

Όπως και σε σημαντικά ματς στην Premier League. Κι εκεί ως τέταρτος. Για παράδειγμα, στο ντέρμπι του Λονδίνου μεταξύ της Τσέλσι και της Τότεναμ την ερχόμενη Κυριακή, θα είναι τέταρτος διαιτητής. Στην πρεμιέρα σφύριξε το Μπόρνμουθ – Άστον Βίλα, πέρσι το πιο σημαντικό ματς που του έδωσαν ήταν ένα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον, που έβγαλε και μία κόκκινη. Δεν του εμπιστεύονται μεγάλα ματς στη χώρα του, ίσως κάτι παραπάνω να γνωρίζουν.

Ας ελπίσουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αύριο, αν και η εμπειρία του είναι πολύ μικρή. Σίγουρα ατμόσφαιρα σαν της Λεωφόρου θα βρει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ίσως αυτό να παίξει τον ρόλο του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.