ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Ανησυχία και στην Ελλάδα ενόψει χειμώνα με φόντο την ενεργειακή κρίση: Φόβοι για εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος

Εφεδρικά σχέδια προετοιμάζουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή κρίση που αναμένεται να κλιμακωθεί κατά τους χειμερινούς μήνες, Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Γερμανίας.

Ανησυχία και στην Ελλάδα ενόψει χειμώνα με φόντο την ενεργειακή κρίση: Φόβοι για εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος

Εφεδρικά σχέδια προετοιμάζουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή κρίση που αναμένεται να κλιμακωθεί κατά τους χειμερινούς μήνες, Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Γερμανίας.

Όπως έγινε γνωστό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μάξιμουμ θερμοκρασία θέρμανσης για 186.000 δημόσια κτήρια στους 19 βαθμούς Κελσίου και παύση της νυχτερινής φωταγώγησης ιστορικών μνημείων στη Γερμανία.

Φόβοι για εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στην Ελλάδα – Τι είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ στο OPEN

Σε αντίστοιχη κατεύθυνση, εκτίμησε, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αβραμίδης, πως θα αναγκαστεί να κινηθεί και η ελληνική κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις που έχουν γίνει για κλείσιμο μιας λάμπας ανά δήμο.  Ο κ. Αβραμίδης σχολίασε πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα είναι σε θέση να καλύψει την αναντιστοιχία ζήτησης και προσφοράς ενέργειας. Συνεπώς, όπως, είπε «θα αναγκαστούμε να έχουμε εκ περιτροπής διακοπές και στα νοικοκυριά»

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 8.733 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν τελικά η Ρωσία αποφασίσει να περιορίσει κι άλλο τις ροές φυσικού αέριου προς τις χώρε τις Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δούμε νέο ράλι στις τιμές, που είναι πιθανόν να επηρεάσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης  για τη στήριξη των νοικοκυριών, σημείωσε ο ίδιος.

Αυτό φαίνεται πως έχει ήδη πέσει έξω, καθώς όπως υπενθύμισε ο κ. Αβραμίδης, ο προγραμματισμός της κυβέρνησης έχει πραγματοποιηθεί με την τιμή της μεγαβατόρας στα 225 ευρώ τη στιγμή που για τον Αύγουστο έχει διαμορφωθεί στα 400 ευρώ.

«Οι επιδοτήσεις θα πρέπει να είναι διπλάσιες αν θέλει η κυβέρνηση οι καταναλωτές να συνεχίσουν να πληρώνουν μια αύξηση στα 17 λεπτά από 11 που πλήρωναν πέρυσι» τόνισε.

Ο κ. Αβραμίδης συμπλήρωσε πως η τιμή της μεγαβατώρας θα κινηθεί γύρω στα 400 ευρώ και για τον Σεπτέμβριο, καθώς η τιμή του Αυγούστου συμπαρασύρει αυτή του Σεπτεμβρίου.

Αυξάνονται οι εξορύξεις λιγνίτη, αλλά…

Ενόψει το δύσκολου χειμώνα που έρχεται οι εξορύξεις λιγνίτη έχουν αυξηθεί, ωστόσο δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα λόγω της έλλειψει εξειδικευμένου προσωπικού.

«Χρειάζονται 1000 προσλήψεις στους σταθμούς και τα ορυχεία Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλούπολης προκειμένου να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στην αύξηση της εξόρυξης με βάση τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι θα διπλασιαστεί η συμμετοχή του λιγνίτη» υπογράμμισε και σημείωσε πως τον Σεπτέμβριο θα ενταχθεί στην παραγωγή και η Πτολεμαΐδα 5. Καταλήγοντας είπε πως με τα τωρινά δεδομένα ο λιγνίτης είναι φθηνότερος από το φυσικό αέριο.

Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...