ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η κουβέντα του Ιβάν με τον Μπερνάρντ, η νέα θέση του Βραζιλιάνου και το «όλοι οι καλοί χωράνε»

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το παρασκήνιο της σπουδαίας κίνησης που προσπαθεί να υλοποιήσει ο Παναθηναϊκός.

Η κουβέντα του Ιβάν με τον Μπερνάρντ, η νέα θέση του Βραζιλιάνου και το «όλοι οι καλοί χωράνε»

Δεν είναι τωρινή η υπόθεση του Μπερνάρντ στον Παναθηναϊκό. Δεν «έσκασε» δηλαδή τις τελευταίες 3-4 μέρες, από τότε που το θέμα άρχισε να βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα. «Τρέχει» εδώ και ένα δεκαήμερο περίπου. Στις αρχές Αυγούστου το όνομα του Βραζιλιάνου αστέρα έσκασε ως πρόταση στους «πράσινους». Τις ίδιες μέρες που… έσκασε και στα γραφεία του ΠΑΟΚ.

Ναι είναι αλήθεια κι αυτό. Ο Βραζιλιάνος προτάθηκε στον «δικέφαλο». Και ο «δικέφαλος» είδε ζεστά την περίπτωσή του. Δεν σου προτείνονται κάθε μέρα τέτοιοι παιχταράδες. Όμως ο ΠΑΟΚ έπαθε τη ζημιά από τη Λέφσκι Σόφιας και έχει άλλα θέματα να λύσει τώρα. Γι’ αυτό και εγκατέλειψε γρήγορα την υπόθεση, την οποία ο Παναθηναϊκός την άνοιξε αμέσως.

Τι έκανε; Έψαξε τα πάντα γύρω από τον ποδοσφαιριστή. Όχι για να επιβεβαιώσει την αξία του, αυτή είναι δεδομένη. Αλλά για να δει 2-3 πραγματάκια που ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε να εξακριβώσει. Άλλωστε ο Σέρβος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Και τι ήθελε να δει;

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 846 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

1.Αν ο Μπερνάρντ μπορεί/θέλει να παίζει στη θέση «10». Για εκεί τον προορίζει ο Γιοβάνοβιτς και του το μετέφερε στην κουβέντα που είχαν. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος πως θα του αποδώσει ο παίκτης που θα πάρει για να παίζει πίσω από τον επιθετικό. Βέβαια όταν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις έναν παίκτη σαν τον Μπερνάρντ, δεν το συζητάς και πολύ. Σίγουρα θα αποδώσει.

2. To πως νιώθει ο Βραζιλιάνος  σχετικά με πιθανή επιστροφή στην Ευρώπη,  καθώς εκεί που αγωνίζεται δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί. Γι’ αυτό και θέλει να φύγει από τη Σαρίγια. Σαν… θεό τον έχουν εκεί, το συμβόλαιό του είναι τεράστιο, αλλά ο ίδιος δεν είδε την παραμονή του στη Σαρίγια ποτέ με καλό μάτι. Όχι λόγω ομάδας, αλλά λόγω χώρας, τρόπου ζωής κτλ. Γι’ αυτό ψάχνεται για την Ευρώπη.

Για τον Βιτίνιο, για παράδειγμα, ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Και ο λόγος που τελικά ο Γιοβάνοβιτς τον «έκοψε» ήταν πως τον είδε στο γήπεδο και ήταν περισσότερο… Βιτάλ. Δηλαδή παίκτης γραμμής. Έχει παίκτες γραμμής ο Γιοβάνοβιτς, δε θέλει άλλους. Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπιτς. Και αν έρθει και ο Μπερνάρντ θα είναι μεν το δεκάρι της ομάδας, πλην όμως αν παραστεί ανάγκη θα πάει στα άκρα.

«Θα χωρέσουν όλοι αυτοί;», είναι η ερώτηση που αρκετοί κάνουν όταν έμαθαν πως ο Παναθηναϊκός κινείται για να πραγματοποιήσει μια τόσο μεγάλη μεταγραφή. Η απάντηση είναι απλή. «Όλοι οι καλοί χωράνε». Όταν σου χαρίζουν… γάιδαρο, δεν τον κοιτάς στα δόντια.

Για σκεφτείτε λίγο: Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπιτς, Μπερνάρντ, Σπόραρ. Μια πεντάδα παικτών από τη μέση και μπροστά που μπορούν να οργιάσουν. Ρόστερ για πρωτάθλημα…

ΥΓ: Δεν σταματάει στον Μπερνάρντ η προσπάθεια του Παναθηναϊκού για παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Υπάρχει… ζεστό χρήμα και η «αγορά» το γνωρίζει καλά. Ο Παναθηναϊκός φέτος δεν έχει απολύτως κανένα όριο. Κανένα ταβάνι σε μπάτζετ ή συμβόλαια. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, από την κατάληξη με τον Βραζιλιάνο, ο Παναθηναϊκός θα διαθέσει κι άλλα χρήματα για ενίσχυση. Δεν συζητάμε πως αν δεν «κάτσει» τελικά του Μπερνάρντ (το σενάριο για «ναυάγιο» πάντως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αυτή τη στιγμή) ο Παναθηναϊκός θα διαθέσει τα ίδια χρήματα για άλλο μεγάλο όνομα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...