ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Μπερνάρντ: Ο Βραζιλιάνος παικταράς προβάρει τα πράσινα και είναι έτοιμος να ξεσηκώσει τον κόσμο! (Pics, Vids)

Ο Μπερνάρντ Ντουάρτε είναι κοντά στον Παναθηναϊκό σε μια μεταγραφή που έρχεται για να ταράξει τα νερά!Το Panathinaikos24.gr, αναλύει τον Βραζιλιάνο παικταρά, που είναι έτοιμος να φορέσει τη νέα σεζόν την «πράσινη» φανέλα.

Μπερνάρντ: Ο Βραζιλιάνος παικταράς προβάρει τα πράσινα και είναι έτοιμος να ξεσηκώσει τον κόσμο! (Pics, Vids)

Ο Παναθηναϊκός με υπομονή, επιμονή και σωστή στόχευση, φέρνει στην Ελλάδα τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, Μπερνάρντ Ανίσιο Καλδέϊρα Ντουάρτε για να οριστικοποιηθεί το deal της δεκαετίας.

Ο Βραζιλιάνος, 29χρονος ποδοσφαιριστής με το τεράστιο βιογραφικό, αποτελεί τον ορισμό των μεταγραφών απ΄ άλλη εποχή και οι «πράσινοι» βάζουν στη φαρέτρα τους, έναν παίκτη που μπορεί να ξεσηκώσει τα πλήθη.

Ως τώρα στην καριέρα του έχει αγωνιστεί ως εξτρέμ, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά από συζήτηση που είχε κατ΄ ιδίαν, διαμήνυσε στον παίκτη ότι τον προορίζει για τον άξονα και τη θέση «10», ενώ αν υπάρξει ανάγκη μπορεί να μετακομίσει και στα «φτερά».

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 936 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, έχει κάνει προετοιμασία με τη Σαρίγια επί Αυστριακού εδάφους, ενώ έχει αγωνιστικό ρυθμό, καθώς έχει παίξει σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας με γκολ κόντρα στην Ντνίπρο.

Είναι όπως θα έλεγαν και οι Άγγλοι «full team player» και λόγω υψηλής ποδοσφαιρικής ευφυΐας έχει και το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του, κάτι που μπορεί να ενθουσιάσει το κοινό του Παναθηναϊκού και να σηκώσει στον «αέρα» τη Λεωφόρο.

Επίσης στα συν του παίκτη, είναι η εξαιρετική αντίληψη που έχει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και η ταχύτητά του -άσχετα αν έχει χαθεί λίγη ενέργεια από την έκρηξή του-. Είναι ένας αρτίστας με εξαιρετικά «χτυπήματα», ενώ και από τις ασίστ που έχουν καταγραφεί στο βιογραφικό του, φαίνεται ένας παίκτης με σέντρες-ξυράφι.

Ο Μπερνάρντ Ντουάρτε όπως είναι το πλήρες όνομά του, έρχεται στη Λεωφόρο για να παίξει αλλά και να διακριθεί. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού με την παρουσία του αλλάζει επίπεδο, ενώ παράλληλα και λόγω εμπειρίας από τα προηγμένα πρωταθλήματα όπως είναι αυτό της Αγγλίας, θα δώσει φουλ έξτρα ενέργεια και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, ενώ θα διδάξει και τους νεότερους.

Από την άλλη τώρα, ο Παναθηναϊκός, δείχνει να εκστασιάζει τον κόσμο του, παρά το «ξενέρωμα» του αποκλεισμού από την Σλάβια και να βάζει βάσεις πρωταθλητισμού, άσχετα αν μέσα στην ομάδα δεν το διατυμπανίζουν και πολύ καλά κάνουν.

Παράλληλα, αφουγκράζεται και την πίστη που του έχει δείξει ο κόσμος του, άλλωστε δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις που έγιναν με την αποθέωση της ομάδας στο ξενοδοχείο, λίγες ώρες πριν την σέντρα στη Λεωφόρο με την Σλάβια, ενώ στέλνει και μηνύματα στον ανταγωνισμό, πως τη φετινή σεζόν στην αφετηρία του πρωταθλητισμού, θα υπάρξει ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος.

Οι εποχές της μιζέριας και της «φτώχειας» δείχνουν να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τον Παναθηναϊκό και τα γεγονότα δείχνουν πως πέρα από τον Μπερνάρντ, οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν και σε άλλα ανάλογα «χτυπήματα» ώστε να κλείσουν με εντυπωσιακό τρόπο, τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ ενόψει και της έναρξης του πρωταθλήματος.

Το βιογραφικό του

Ο 29χρονος Βραζιλιάνος ξεκίνησε την καριέρα του στην Ατλέτικο Μινέιρο και το 2010 δόθηκε με τη μορφή δανεισμού για λίγους μήνες στην Ντεμοκράτα, με την οποία όμως δεν κατέγραψε συμμετοχή.

Επιστρέφει στη Μινέιρο και με τη φανέλα της καταγράφει 73 συμμετοχές με 16 γκολ και 19 ασίστ. Τα επιτεύγματά του, γρήγορα γίνονται αντιληπτά από την Σαχτάρ Ντόνετσκ που βγάζει από τα ταμεία της 25 εκ. ευρώ και τον Αύγουστο του 2013, τον κάνει κάτοικο Ντόνετσκ, μια επιλογή που της βγαίνει στο 100%.

Ο Μπερνάρντ αγωνίστηκε στην ομάδα της Ουκρανίας για μια 5ετία και μέτρησε 28 γκολ, 35 ασίστ σε 156 συμμετοχές, αποχωρώντας το 2018 ως ελεύθερος για την Premier League και την Έβερτον, καθώς οι «σειρήνες» από το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη δεν τον αφήνουν ασυγκίνητο.

Τα τρία χρόνια που αγωνίζεται στην Αγγλία, σε 84 συμμετοχές σημειώνει 8 γκολ ενώ μοιράζει και 7 ασίστ, για να πουληθεί στη συνέχεια στην Σαρίγια μόλις για ένα εκατ. ευρώ, με την οποία έχει καταφέρει να αγωνιστεί  32 φορές με 7 τέρματα και 5 ασίστ.

Πέρα από το συλλογικό επίπεδο, ο Μπερνάρντ είναι στέλεχος και της Εθνικής ομάδας της χώρας του. Με τη «Σελεσάο» έκανε το ντεμπούτο του το 2012 σε ένα φιλικό κόντρα στην Αργεντινή και έκτοτε έχει 14 συμμετοχές με ένα τέρμα και δύο ασίστ. Από τις οποίες, οι 3 συμμετοχές είναι στο Μουντιάλ του 2014 που έγινε στην πατρίδα του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.