ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Αποσύρεται οριστικά το προϊόν που μεγάλωσε δεκάδες γενιές

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να παράγει και να πουλάει βρεφική πούδρα με ταλκ σε όλον τον κόσμο από το 2023.

Αποσύρεται οριστικά το προϊόν που μεγάλωσε δεκάδες γενιές

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να παράγει και να πουλάει βρεφική πούδρα με ταλκ σε όλον τον κόσμο από το 2023.

Η απόφαση έρχεται δύο χρόνια αφότου ο φαρμακευτικός κολοσσός σταμάτησε τις πωλήσεις του συγκεκριμένου προιόντος στις ΗΠΑ και έχοντας έρθει αντιμέτωπη με χιλιάδες αγωγές από γυναίκες που υποστηρίζουν ότι το ταλκ περιείχε αμίαντο και προκαλούσε την ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών.

Ωστόσο, η εταιρεία επανέλαβε την άποψή της ότι δεκαετίες ανεξάρτητης έρευνας δείχνουν ότι το προϊόν είναι ασφαλές στη χρήση.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 58.795 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Ως μέρος μιας παγκόσμιας αξιολόγησης χαρτοφυλακίου, λάβαμε την εμπορική απόφαση να μεταβούμε σε ένα χαρτοφυλάκιο βρεφικής σκόνης με βάση το άμυλο καλαμποκιού», ανέφερε σε δήλωσή της η Johnson & Johnson. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η σκόνη μωρών με βάση το άμυλο αραβοσίτου πωλείται ήδη σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα σημείωσε: «Η θέση μας για την ασφάλεια του ταλκ μας παραμένει αμετάβλητη».

«Στηρίζουμε τις δεκαετίες ανεξάρτητης επιστημονικής ανάλυσης από ειδικούς ανά τον κόσμο που επιβεβαιώνουν ότι η βρεφική πούδρα με βάση το ταλκ της Johnson είναι ασφαλής, δεν περιλαμβάνει αμίαντο και δεν προκαλεί καρκίνο» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: instanews.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...