ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού για την Τόλιου

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Κατερίνα Τόλιου, η οποία πήρε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζια αντισφαίριση του Μονάχου.

Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού για την Τόλιου

Το βράδυ της Τρίτης 16/08, στο φινάλε της προκριματικής διαδικασίας η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια επιβλήθηκε κατά κράτος της Ιταλίδας Νικόλ Άρλια με 3-0 σετ και την Τετάρτη 17/08 θα είναι στον 1ο γύρο του απλού γυναικών.

Αρχικά είχε σημειώσει μία ακόμα νίκη στο γκρουπ της πρώτης προκριματικής φάσης για να πάρει τη 2η θέση. Προχώρησε στα νοκ άουτ προκριματικά κι αφού πέρασε bye τον 1ο γύρο επικράτησε αργότερα στον καθοριστικό 2ο για να μπει στο κυρίως ταμπλό.

Επίσης, στο απλό γυναικών η Ελισάβετ Τέρπου και η Κωνσταντίνα Παρίδη αποκλείστηκαν στα γκρουπ. Την Τρίτη άρχισε και το κυρίως ταμπλό του διπλού ανδρών και του διπλού γυναικών.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.213 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Κατερίνα Τόλιου με τη Ρέιτσελ Μορέ από την Ελβετία και ο Γιάννης Σγουρόπουλος με τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο αποκλείστηκαν από πολύ δυνατά ζευγάρια και πλασαρίστηκαν στις θέσεις 17-32 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στον αγώνα για την πρόκριση στο ταμπλό του απλού γυναικών η Τόλιου (νούμερο 54 στο πρωτάθλημα) συνάντησε μία πολύ καλή νεαρή αθλήτρια με διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά. Με καλύτερη επίσης, θέση στα seeding (Νο 38) η Άρλια αποτέλεσε σίγουρα απειλή, όμως η Τόλιου παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμη κι εμφάνισε μεγάλη διάρκεια στο παιχνίδι της. Είχε τον έλεγχο από την αρχή ως το τέλος και πήρε την πολύτιμη νίκη με 3-0 σετ (11-7, 11-7, 11-8).

Νωρίτερα, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη 2η θέση των ομίλων τους και να μπουν στη νοκ άουτ προκριματική φάση για την πρόκριση στο ταμπλό η Ελισάβετ Τέρπου και η Κωνσταντίνα Παρίδη. Η Τέρπου (No 78) αποκλείστηκε από τη συνέχεια με την 3η θέση στο 4ο γκρουπ. Έδωσε αμφίρροπη αναμέτρηση με την Αϊλί Αβαμέρι από την Εσθονία (Νο 84), αλλά της έλειψε η σταθερότητα χάνοντας με 3-1 σετ έχασε και την είσοδο στη δεύτερη προκριματική φάση (7-11, 7-11, 11-6, 7-11). Το 1ο φαβορί του γκρουπ, η 16άχρονη Γερμανίδα Ανέτ Κάουφμαν επιβεβαίωσε την υπεροχή της με δύο νίκες.

Η Παρίδη (Νο 93) έμεινε 3η στο 13ο γκρουπ. Στο καθοριστικό ματς για τη 2η θέση έκανε δυνατή αρχή απέναντι στην πολύ αξιόλογη Ρουμάνα Τάνια Πλαϊάν (Νο 66), αλλά στο τέλος λύγισε με 3-1 σετ (11-9, 6-11, 7-11, 8-11). Με δύο νίκες στα πέντε σετ πήρε την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση η Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς, που ήταν και επικεφαλής του γκρουπ.

Το απόγευμα της Τρίτης άρχισαν και τα κεντρικά ταμπλό των διπλών σε άνδρες και γυναίκες. Στις «32» του διπλού γυναικών η Τόλιου και η Ρέιτσελ Μορέ από την Ελβετία αντιμετώπισαν τις Σάο Τζιενί/Γιου Φου από την Πορτογαλία, νούμερο 15 στα seeding του αγωνίσματος. Γνώρισαν την ήττα με 3-0 σετ, όμως ήταν ανταγωνιστικές και είναι ενδεικτικό ότι στο 2ο και το 3ο σετ κάμφθηκαν με οριακή διαφορά (7-11, 9-11, 9-11).

Λίγη ώρα μετά, στους «32» του διπλού ανδρών, ο Σγουρόπουλος και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος αναμετρήθηκαν με το 2ο φαβορί, τους Γερμανούς Κιου Ντανγκ/Μπένεντικτ Ντούντα. Αποκλείστηκαν με 3-1 σετ, αλλά σαφώς έκαναν πετυχημένο αγωνιστικό τεστ. Το 1ο σετ το έχασαν στην παράταση και ισοφάρισαν αμέσως μετά (10-12, 11-4, 5-11, 7-11).

Στο απλό των ανδρών, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος που πέρασε ως 2ος από τους ομίλους πάλεψε αλλά δε μπόρεσε να κάμψει τον Τούρκο Ιμπραχίμ Γκουντούζ (Νο 76) και ηττήθηκε με 3-0, σταματώντας έτσι στο δεύτερο προκριματικό στάδιο.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το παιχνίδι του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου (Νο 95) με τον Βέλγο Φλοράν Λαμπιέ (Νο 67) για την 3η αγωνιστική στο 16ο γκρουπ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 3-0 σετ και αποκλείστηκε ως 4ος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.