ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Μεσοεπιθετική υπεροπλία και φουλ ποιότητα στον Παναθηναϊκό (vids)

Ο Παναθηναϊκός έχει ενισχυθεί ποιοτικά από την μέση και μπροστά, με την επιθετική του γραμμή να αποτελεί φόβητρο για κάθε άμυνα. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Μεσοεπιθετική υπεροπλία και φουλ ποιότητα στον Παναθηναϊκό (vids)

Οι πράσινοι στη φετινή μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού έχουν ενισχυθεί τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, πράγμα που έχει ζεστάνει αρκετά τον κόσμο της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παίκτες του τριφυλλιού χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο παρά τον αποκλεισμό από την Σλάβια Πράγας.

Το τριφύλλι πήρε αρχικά έναν σέντερ φορ που από τις πρώτες του εμφανίσεις έδειξε το πόσο θα βοηθήσει. Ο λόγος φυσικά για τον Άντραζ Σπόραρ. Οι πράσινοι δαπανήσαν 3,5 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους ενώ του προσέφεραν ετήσιο συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια. Ήδη μάλιστα πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα πράσινα στο παιχνίδι με την Σλάβια Πράγας.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.047 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράλληλα, οι πράσινοι ενισχύθηκαν στα άκρα και με τον Βέρμπιτς, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως δεύτερος επιθετικός όπως και ο Παλάσιος. Ο Σλοβένος έρχεται για να κάνει τη διαφορά και να βάλει στο παιχνίδι του τριφυλλιού ακόμα πιο πολύ το απρόβλεπτο.

Η μεταγραφή που αποτελεί… κερασάκι στην τούρτα είναι αυτή του Μπερνάρντ. Ο Βραζιλιάνος με σημαντική καριέρα έρχεται για να δώσει άλλο αέρα στο επιθετικό τρίτο. Είναι ένας Βραζιλιάνος που με τις πάσες του και τη γενικότερη ποιότητα του μπορεί να διασπάσει όλες τις άμυνες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα.

Σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους ήδη υπάρχοντες. Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη. Οι δύο πρώτοι ειδικά συνέβαλαν τα μέγιστα στο να κάνει το limit up ο Παναθηναϊκός την περσινή σεζόν. Το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για τον Φώτη Ιωαννίδη, που παρότι δεν έχει την εμπειρία ακόμα, έδωσε πολλές και σημαντικές λύσεις πέρυσι. Μαζί με τον Σπόραρ στην επίθεση μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο.

Όπως γίνεται σαφές ο Παναθηναϊκός έχει μετά από χρόνια μια πολυφωνία στην μεσοεπιθετική του γραμμή. Έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Παράλληλα, θα μπορεί να ρίχνει και στη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαιριστές που θα είναι ισάξιοι με αυτούς που θα αγωνίζονται βασικοί. Το βάθος πάγκου μπορεί λοιπόν να παίξει μείζονα ρόλο τη φετινή σεζόν, ώστε ακόμα και ένα ματς αν δεν βγει από την αρχή του να μπορεί να αλλάξει.

Σε όλα αυτά οφείλουμε να προσθέσουμε και την μεταγραφή που αναμένεται να γίνει. Το 8-10άρι δηλαδή. Οι πράσινοι θα αρχίσουν να… φουλάρουν για την περίπτωση αυτού του ποδοσφαιριστή, όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η απόκτηση του Μπερνάρντ.

Μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος από πέρυσι, με τα όπλα που έχουν μπει στη φαρέτρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι ιδιαίτερα δυνατά και έτοιμα να κάνουν το τριφύλλι διεκδικητή του φετινού πρωταθλήματος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.