ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Με αυτά τα χρήματα θα συζητούσε για Κουρμπέλη και Αλεξανδρόπουλο

Η Βερόνα επιμένει για τον Αλεξανδρόπουλο, στην Τουρκία… ορέγονται τον Κουρμπέλη, αλλά ο Παναθηναϊκός θέτει συγκεκριμένες τιμές. Και συζητάει μόνο σε αυτές.

Με αυτά τα χρήματα θα συζητούσε για Κουρμπέλη και Αλεξανδρόπουλο

Η μεταγραφή του Μπερνάρντ και το πρώτο ματς στο φετινό πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Ιωνικό ήταν λογικό να… επισκιάσουν όλη την υπόλοιπη επικαιρότητα όσον αφορά τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο υπήρξαν και δύο ακόμα ιστορίες τις προηγούμενες μέρες που αφορούσαν βασικά στελέχη της ομάδας. Δύο προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά απορρίφθηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Καθώς κρίθηκαν «μικρές» για τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού.

Η πρώτη αφορούσε τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Και ήρθε από τη Βερόνα, η οποία έδινε τρία εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό για να αποκτήσει τον νεαρό μέσο. Οι «πράσινοι» απάντησαν πως δεν μπορεί να προχωρήσει η κουβέντα ξεκινώντας απ’ αυτή την οικονομική βάση, οι Ιταλοί είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα επανέλθουν για τον παίκτη και πράγματι χθες η «Gazzetta Dello Sport» έγραψε ότι έγινε νέα προσπάθεια με ένα ποσό κοντά στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Και πάλι όμως θεωρούνται λίγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός θέτει ως βάση εκκίνησης για διαπραγμάτευση που αφορά τον Αλεξανδρόπουλο τα 5 με 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Βάζοντας σε οποιαδήποτε πρόταση έρθει και ποσοστό μεταπώλησης. Ασφαλείς «πηγές» λένε πως ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να συζητήσει οτιδήποτε κάτω απ’ αυτά τα ποσά για τον διεθνή μέσο. Βάζοντας πάντως και… deadline χρονικό, προκειμένου να έχει το περιθώριο να τον αντικαταστήσει.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.023 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η δεύτερη πρόταση ήρθε από την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ και αφορούσε τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Με ένα ποσό που δεν ξεπερνούσε τις 650.000 ευρώ, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε καν να μπει σε διαδικασία συζήτησης για την πώληση του αρχηγού του. Οπως και έγινε, απορρίπτοντας και αυτή την πρόταση. Καθώς οι απαιτήσεις του για τον Κουρμπέλη ξεκινούν με περισσότερα από τα διπλά, αφού οι «πράσινοι» θα ζητούσαν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να συζητήσουν οποιαδήποτε προσφορά. Χρήματα που οι Τούρκοι, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν. Πλην όμως, επειδή έχουν μπροστά τους τον επαναληπτικό για τα Playoffs του Champions League με την Κοπεγχάγη (2-1 υπέρ των Δανών το πρώτο ματς στη Δανία) δεν αποκλείεται σε περίπτωση ανατροπής και εισόδου στους ομίλους να επανέλθουν με νέα βελτιωμένη πρόταση. Για τον Κουρμπέλη ισχύει ό,τι και για τον Αλεξανδρόπουλο, αλλά και για όλους τους παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός διατίθεται να μπει σε συζητήσεις και δεν κλείνει σε κανέναν την… πόρτα, ωστόσο αυτό θα γίνει μόνο αν η τιμή εκκίνησης είναι αυτή που ορίζουν οι «πράσινοι». Ούτε ευρώ λιγότερο από τις απαιτήσεις τους. Και φυσικά σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο, αφού ο χρόνος των μεταγραφών σιγά – σιγά τελειώνει. Μην ξεχνάτε πως πέρσι τέτοιο καιρό οι «πράσινοι» είχαν μεγάλη πρόταση για τον Μαουρίσιο και ο Γιοβάνοβιτς έβαλε «στοπ» αφού δεν θα είχε τον χρόνο να βρει αντικαταστάτη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.