ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κακοκαιρία με κατολισθήσεις στη Σαντορίνη και υδροστρόβιλο στη Μύκονο

Τη Μύκονο και τη Σαντορίνη έχει πλήξει η κακοκαιρία, η οποία συνεχίζει να κάνει την εμφάνιση της στη χώρα μας. Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Κακοκαιρία με κατολισθήσεις στη Σαντορίνη και υδροστρόβιλο στη Μύκονο

Τη Μύκονο και τη Σαντορίνη έχει πλήξει η κακοκαιρία, η οποία συνεχίζει να κάνει την εμφάνιση της στη χώρα μας. Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Η κακοκαιρία πλήττει και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή, ενώ η αποκαλούμενη «ψυχρή λίμνη» θα διατηρηθεί σχεδόν στάσιμη πάνω από τη χώρα μας για τις επόμενες 3 ημέρες.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 67.107 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κακοκαιρία «χτύπησε» τη Μύκονο, με ισχυρές καταιγίδες να εκδηλώνονται στο νησί των ανέμων. Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, πλημμύρισαν τα σοκάκια του νησιού.

Στιγμές αγωνίας πέρασαν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σκηνικό που θύμιζε Βενετία ενώ εμφανίστηκε ένας μεγάλος υδροστρόβιλος στην περιοχή του Καλαφάτη, σύμφωνα με το Mykonos Live.

Από το πρωί σήμερα επικρατούν πολύ έντονα φαινόμενα και στη Σαντορίνη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. «Έχουμε κινητοποιήσει 5 οχήματα καθώς έγιναν κατολισθήσεις και στο λιμάνι, χωρίς προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, αλλά χρειάζεται εγρήγορση γιατί είναι τουριστική περιοχή και πρέπει οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί» τόνισε ενώ όπως είπε υπάρχουν και διακοπές ρεύματος.

«Δεν θα πρέπει να υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας όλοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι θα κινηθούν στους δρόμους» είπε ο κ. Αρτοποιός μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Έχουμε αναπτύξει σε όλο το παραλιακό μέτωπο, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στην Ποσειδώνος, την Βουλιαγμένης, 15 οχήματα προληπτικά ούτως ώστε να επέμβουμε αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποιο εγκλωβισμό ατόμου σε αυτοκίνητο. Εφιστούμε την προσοχή, μακριά από πλημμυρισμένους δρόμους. Καλύτερα να χάσουμε 2 ώρες σταθμευμένοι στα δεξιά του δρόμου παρά να κινδυνέψει η σωματική μας ακεραιότητα. Κάθε κατάσταση πριν γίνει ανεξέλεγκτη μπορούμε να την ορίσουμε. Αν ένας δρόμος πλημμυρίσει με 30-40 πόντους νερό, μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη και να μην ορίζουμε το αυτοκίνητό μας. Και ο καλύτερος τρόπος να προφυλαχθούμε από τους κεραυνούς, είναι μέσα στο αυτοκίνητό μας» συμπλήρωσε.

Να μην εφησυχάζουμε ειδικά για αυτό το 48ωρο, επανέλαβε ο κ. Αρτοποιός, σημειώνοντας ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παροδικά, αλλά χθες χρειάστηκε μόλις μια ώρα για να πέσουν 40 χιλιοστά βροχής. Να μην επιχειρήσουμε να διασχίσουμε κάποιοι χείμαρρο ή πλημμυρισμένο δρόμο για να αποφύγουμε κάθε εγκλωβισμό προειδοποίησε και συνέστησε να μην παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας κάτω από δέντρα που έχουν πάρει κλίση καθώς μπορεί να υπάρξουν πτώσεις από τα έντονα φαινόμενα.

Προσοχή σε Χαλκιδική, Σποράδες και ανατολικές Κυκλάδες, αναφέρει σε ανάρτησή του το Forecast Weather Greece, κάνοντας λόγο για τοπικά ισχυρά φαινόμενα.

Στην Κεντρική Μακεδονία πέφτουν από το πρωί ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πυρήνας καταιγίδων κινείται από τα νοτιοανατολικά και τη Χαλκιδική προς τα βορειοδυτικά της περιφέρειας, σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε χθες την Καλαμπάκα. Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, κεντρικοί δρόμοι της πόλης βυθίστηκαν στο νερό, πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα και υπόγεια.

Σημειώνεται πως η ατμοσφαιρική διαταραχή που δίνει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες αναμένεται σήμερα Τετάρτη 24/08 να αποκοπεί από τη γενική κυκλοφορία και να κινηθεί προς τη χώρα μας, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Έτσι, ως αποκομμένο χαμηλό ή «ψυχρή λίμνη» αναμένεται να διατηρηθεί σχεδόν στάσιμη πάνω από τη χώρα μας για τις επόμενες 3 ημέρες με αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι βροχές και καταιγίδες στη χώρα μας. Αξιοσημείωτο είναι τοπικά αναμένονται έντονα και επίμονα φαινόμενα, δυνητικά επικίνδυνα για πλημμυρικά επεισόδια.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της φύσης μιας «ψυχρής λίμνης» σε συνδυασμό με τις πολύ υγρές και ασταθείς αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας είναι προγνωστικά εξαιρετικά αβέβαιο ο χρόνος, η ακριβής ένταση και η τοποθεσία των φαινομένων.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 24/08 θα είναι:

Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα κυρίως του Αιγαίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας, της Θράκης, του Β. Αιγαίου και πιθανώς της Αν. Θεσσαλίας, της Β. Εύβοιας και των Σποράδων θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια. Οι καταιγίδες τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στη Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους.

Πηγή: newsbeast.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...