ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Έγραψαν ιστορία και για τον Παναθηναϊκό!

Η Εθνική ομάδα Παίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στον Βόλο και καθοριστική ήταν η συμβολή των «πράσινων» Κρατημένου, Ζαχόπουλου, Ζερβουδάκη και Σιαμά, με τον Κρατημένο μαλιστα να ανακηρύσσεται σε κορυφαίο τερματοφύλακα της διοργάνωσης. Είσοδος και των τεσσάρων στους Green Legends του Συλλόγου!

Έγραψαν ιστορία και για τον Παναθηναϊκό!

Με χρυσά γράμματα μπαίνουν τα ονόματα των τεσσάρων τριφυλλιών στην ιστορία του τμήματος καθώς κατέκτησαν το σπουδαιότερο πλασάρισμα πολιστών του ΠΑΟ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Ελλάδα με τον επίσης …πράσινο προπονητή Φώντα Λεμπέση επικράτησε στον ημιτελικό του Μαυροβουνίου με 15-13

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μπργκούλιαν): Μπάσοβιτς, Ματιάσεβιτς 2, Μορατσάνιν 1, Πέτροβιτς 1, Μίλινιτς 1, Ρογκάνοβιτς 1, Στουπάρ 1, Γιάνοβιτς 2, Βίτσεβιτς, Σάμαρτζιτς, Γκοΐκοβιτς 2, Βούκανιτς 2, Βουκασίνοβιτς.

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 1.737 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ (Λεμπέσης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης 3, Κόκκινος, Καρατζάς 3, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Μητράκης 2, Ζαχόπουλος 1, Σιαμάς 1, Μπέλεσης 1, Χωματάς, Κρατημένος.

Στον μεγάλο τελικό η Ελλάδα λύγισε από την Ουγγαρία με 10-11 και τα Οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 3-5, 1-1.

Διακύμανση: 0-1 Ρέγκος (φουντ.), 1-1 Λασκαρίδης (περιφ.), 1-2 Νάγκι (περιφ.), 2-2 Ζερβουδάκης (π.π.), 3-2 Κόκκινος (περιφ.), 3-3 Μέρο (περιφ.), 3-4 Τατράι (περιφ.), 4-4 Σιαμάς (περιφ.), 4-5 Νάγκι (φουντ.), 5-5 Σιαμάς (περιφ.), 6-5 Ζερβουδάκης (π.π.), 6-6 Μπάλογκ (περιφ.), 6-7 Ντοροσλάι (περιφ.), 7-7 Καρατζάς (φουντ.), 7-8 Μ. Τοτ (περιφ.), 7-9 Σιμόν (περιφ.), 8-9 Καρατζάς (φουντ.), 9-9 Λασκαρίδης (περιφ.), 9-10 Μέρο (π.π.), 10-10 Καρατζάς (φουντ.), 10-11 Α. Τοτ (φουντ.)

ΕΛΛΑΔΑ (Λεμπέσης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης, Κόκκινος 1, Καρατζάς 3, Καπράγκος, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 2, Μητράκης, Ζαχόπουλος, Σιαμάς 2, Μπέλεσης, Χωματάς, Κρατημένος.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπιστριτσάνι): Κις, Μπάλογκ 1, Α. Τοτ 1, Ντοροσλάι 1, Μέρο 2, Μ. Τοτ 1, Τατράι 1, Ρέγκος 1, Νάγκι 2, Χάβερκαμπφ, Σιμόν 1, Λούγκοσι, Μπόρμπελι.

Διαιτητές: Σπιτέρι (Μάλτα), Χέντσελ (Γερμανία)

MVP της διοργάνωσης: αναδείχθηκε ο Ζάλαν Μαρκ Νάγκι (Ουγγαρία)

Καλύτερος τερματοφύλακας: Δημήτρης Κρατημένος (Ελλάδα)

Πρώτος σκόρερ: Κάι Ινούε Ιαπωνία

Ο γκολκίπερ της ασημένιας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Δημήτρης Κρατημένος αναδείχθηκε δίκαια ο καλύτερος τερματοφύλακας στο 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων και μίλησε για τη μεγάλη διάκριση της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου και τόνισε πως αισθάνεται περήφανος που αυτός και οι συμπαίκτες του αποδείχθηκαν αντάξιοι να φορούν το εθνόσημο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Διότι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό όλοι. Καναμε τα πάντα για να νικήσουμε και στον τελικό και να βρεθούμε στην κορυφή, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι, όμως, μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, το ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο.

Αυτά που μας μένουν είναι οι φοβερές εμπειρίες, διότι ήταν κάτι μοναδικό αυτό που ζήσαμε, με τις χιλιάδες κόσμου που μας αποθέωνε και μάλιστα μέσα στη χώρα μας. Ίσως να μην έχουμε την τύχη να το ξαναπολαύσουμε γι αυτό θα μείνει χαραγμένο για πολλά χρόνια στη μνήμη μας. Και πάνω απ’ όλα μας μένει η μεγάλη τιμή και η περηφάνια, που εκπροσωπήσαμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα και αποδειχθήκαμε αντάξιοι για να φοράμε το εθνόσημο.

Όταν βλέπεις αυτόν κόσμο στο κολυμβητήριο να σε αποθεώνει, πραγματικά αισθάνεσαι ότι είναι ο 8ος παίκτης. Η προτελευταία φάση του αγώνα που σκόραραν το νικητήριο γκολ οι Ούγγροι θα μου μείνει επίσης, γιατί ήταν άδικο, έπρεπε να δοθεί φάουλ και αυτός μας στέρησε τη νίκη.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη διάκριση πετύχαμε. Δεύτεροι στον κόσμο! Μόλις το συνειδητοποιήσουμε, νομίζω ότι η χαρά θα υπερισχύσει της γλυκόπικρης γεύσης που έχουμε αυτή τη στιγμή, λόγω της ήττας στον τελικό και θα είμαστε χαρούμενοι για πολλά χρόνια”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.