ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, έκανε περίπατο με γκολάρες στο Ηράκλειο!

«Μπαλοθιές» από Παλάσιος (16΄) και Σπόραρ (34΄) και άνετο «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. «Καθάρισαν» οι πράσινοι από το πρώτο ημίχρονο, διαχείριση και δοκιμές από τον Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο.

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, έκανε περίπατο με γκολάρες στο Ηράκλειο!

Στο γήπεδο που την περσινή σεζόν σφαγιάστηκε ξεδιάντροπα από τον διαιτητή Καραντώνη, ο Παναθηναϊκός με γεμάτο εμφάνιση, κατάφερε να βρει δυο γρήγορα γκολ στο πρώτο μέρος και με εξαιρετικό παιχνίδι, να «γράψει» το πρώτο εκτός έδρας «τρίποντο» στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΟΦΗ.

Οι «πράσινοι» με εξαιρετική προσήλωση και άριστη τακτική από τον στρατηγό τους, Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήραν τη νίκη (2-0) έφτασαν αισίως στους έξι πόντους και συνεχίσουν. Πρωταγωνιστές ο Αϊτόρ (ασίστ στο 2-0), αλλά και οι σκόρερ Παλάσιος και Σπόραρ.

Το ματς

Με τον ΟΦΗ να πιέζει αρκετά ψηλά την ομάδα του Παναθηναϊκού, ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Γεντί Κουλέ». Μάλιστα οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν με ιδανικό τρόπο το φάουλ που κέρδισαν στο 3ο λεπτό σε καλό σημείο, με τη μπάλα να φεύγει χωρίς κίνδυνο από τα καρέ του Μπρινιόλι.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.048 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με το πρώτο τέταρτο συμπληρωμένο, οι «πράσινοι» βγήκαν με αξιώσεις στα καρέ του ΟΦΗ, αλλά δεν αξιοποίησαν το κόρνερ που κέρδισαν από το σουτ του Αϊτόρ που βρήκε σε σώματα αμυντικών.

Στο 16΄ ο Ρούμπεν βρήκε εξαίσια τον Παλάσιος με βαθιά μπαλιά, ο Αργεντινός κοντρόλαρε υπέροχα και εκτέλεσε τον Στίφενς για το 0-1, με τη φάση ωστόσο να ελέγχεται και το γκολ να μετράει κανονικά.

Μετά το γρήγορο προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός που δεν είχε απειληθεί καθόλου, έψαξε και για δεύτερο γκολ και στο 34΄ το βρήκε με τον Σπόραρ να κάνει εξαιρετική επαφή με τη μπάλα μετά τη σέντρα του Αϊτόρ και να «γράφει» το 0-2!

Με τα γρήγορα γκολ να δίνουν «φτερά» στα πόδια, οι παίκτες του Ιβαν Γιοβάνοβιτς έκαναν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και έχασαν μοναδική ευκαιρία να βρουν και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και πάλι με τον Σπόραρ που αστόχησε με κεφαλιά, από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση.

Στο φινάλε των καθυστερήσεων και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Μπρινιόλι, ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά με τον Λάρσον να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά άστοχα.

Στην επανάληψη το πρώτο πεντάλεπτο πέρασε αναίμακτα, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να προσελκύσει τα καρέ του «τριφυλλιού», αλλά χωρίς αποτέλεσμα και τον Παναθηναϊκό να κάνει άψογη διαχείριση του υπέρ του σκορ.

Από την μακρινή πάσα του Μπρινιόλι στο 57΄, ο Παλάσιος έγινε κάτοχος της μπάλας στο χώρο, πήρε μέτρα, αλλά το σουτ που δοκίμασε δεν είχε ιδιαίτερη δύναμη, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Στίφενς. Τέσσερα λεπτά αργότερα (61΄), η δυνατή πάσα του Αϊτόρ δεν βρήκε τον Παλάσιος που κινήθηκε σαν σε κρυφό φορ.

Το ματς κυλούσε στο ρυθμό που ήθελε ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ όσο και να ήθελε δεν μπορούσε ούτε καν να φτάσει με αξιώσεις τα καρέ του «τριφυλλιού», με το «τριφύλλι» να παίζει όσο πρέπει. Ο Γιοβάνοβιτς έριξε «φρέσκα» πόδια στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Βέρμπιτς, Ιωαννίδη και Γκάνεα. Στο 82΄ ο Στάϊκος δοκίμασε ένα τεχνικό σουτ, αναγκάζοντας τον Μπρινιόλι να δείξει την ετοιμότητά του.

Στο 86΄ ο ΟΦΗ απείλησε εκ νέου να μειώσει και να ξαναμπει στο ματς, αλλά ο Μπουζούκης από εξαιρετική θέση αστόχησε, με τη μπάλα να φεύγει ένα μέτρο δίπλα από τα δοκάρια. Στα υπόλοιπα λεπτά δε συνέβη το παραμικρό στις καθυστερήσεις με Βέρμπιτς και Βαγιαννίδη χάθηκε η ευκαιρία για τρίτο γκολ και το τελικό σφύριγμα βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό, που διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίφενς, Μαρινάκης, Βούρος, Γιοχού (64′ Διαμαντής), Γιαννούλης (46′ Μπουζούκης), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Λάρσον, Νέιρα (11′ Ντίκο), Θοράρινσον (64′ Αποστολάκης), Τοράλ (69′ Στάικος).

Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (77′ Γκάνεα), Κουρμπέλης (69′ Βέρμπιτς), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (76′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.