ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Τρία σερί στη Λεωφόρο: Τώρα είναι η ευκαιρία για να στείλει μήνυμα παντού

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη συγκυρία που φέρνει τον Παναθηναϊκό μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία μέχρι την πρώτη διακοπή.

Τρία σερί στη Λεωφόρο: Τώρα είναι η ευκαιρία για να στείλει μήνυμα παντού

Πέρασε το πρώτο εκτός έδρας ματς για τον Παναθηναϊκό με… περίπατο. «Καθάρισε» τον ΟΦΗ σε 30 λεπτά, έφτιαξε ακόμα πιο πολύ τον κόσμο του, όχι μόνο με τη νίκη αλλά και με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Μπήκε στο γήπεδο η ομάδα του Γιοβάνοβιτς για να αποδείξει την ανωτερότητά της, το πέτυχε και μετά έκανε διαχείριση του αποτελέσματος.

Φτιάχτηκε ο κόσμος και με τις γκολάρες που είδε. Ένα από την… καψούρα όλων, τον Παλάσιος. Καταπληκτικό σε δημιουργία και εκτέλεση. Με υπέροχη διαγώνια «30αρα» του Ρούμπεν εκεί ακριβώς που τη ζήτησε ο Αργεντινός. Πάνω στον βηματισμό του. Και μετά με καταπληκτικό κατέβασμα/τελείωμα. Δεν υπάρχει δεύτερος Παλάσιος στην Ελλάδα. Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος.

Και ένα δεύτερο από τον Σπόραρ, «σεντερφορίσιο» που λέμε. Ο Σλοβένος δίνει μαθήματα για το πώς πρέπει να αγωνίζεται ένα καλό φορ. Που να κινείται, πώς να τελειώνει τις φάσεις, πώς να ενσωματώνεται σε όλο το σύνολο. Τρία ματς, δύο γκολ γράφει ήδη το κοντέρ.

Ο ΟΦΗ έχει πάρα πολλά προβλήματα, φάνηκαν ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ», ο Παναθηναϊκός του τα φανέρωσε ακόμα περισσότερο, δεν «μάσησε» στον τσαμπουκά που έβγαλαν οι Κρητικοί (όχι όμως αντιαθλητικό τσαμπουκά, αλλά άκρως ποδοσφαιρικό) και ήρθε μια νίκη που με βάση τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί είναι πολύτιμη.

«Λαβωμένος» πήγε ο Παναθηναϊκός στην Κρήτη, μην το ξεχνάμε. Χωρίς τους δύο βασικούς στόπερ του, χωρίς εναλλακτική λύση για τη μεσαία γραμμή. Όταν χτύπησε ο Κουρμπέλης μεταφέρθηκε ο Αϊτόρ στον άξονα. Αποδείχτηκε και πάλι πως αυτή η ομάδα χτίζει μέταλλο. Φτιάχνει χαρακτήρα για κάθε περίσταση. Και όταν έχει προβλήματα καταφέρνει να «οχυρώνεται» καλύτερα.

Δεν ξέρω αν στέλνει μήνυμα πρωταθλητισμού ο Παναθηναϊκός με μια απλή νίκη απέναντι σε μια ομάδα που τούτη την περίοδο μπορεί να χάσει από τον οποιονδήποτε. Όμως αυτό το μήνυμα και μάλιστα ηχηρό μπορεί να το στείλει στα αμέσως επόμενα παιχνίδια. Γιατί ένα πιθανό «πέντε στα πέντε», ναι, το λες μήνυμα τίτλου. Ή τουλάχιστον διεκδίκησης του τίτλου.

Είναι δύσκολο το «πέντε στα πέντε»; Μην τρελαθούμε. Βάσει των όσων βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό και του πόσο δυνατός είναι στη Λεωφόρο, είναι η ευκαιρία να το κάνει. Η αλλαγή έδρας με τον Λεβαδειακό φέρνει τρία σερί εντός έδρας παιχνίδια για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Με τους Βοιωτούς, με την ΑΕΚ και με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ναι, αν κάνει το τρία στα τρία σε αυτά τα ματς και έχει μαζέψει συνολικά όλους τους διαθέσιμους βαθμούς την 5η αγωνιστική, τότε το μήνυμα θα το ακούσουν για τα καλά οι υπόλοιποι…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.