ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός της προόδου και ο διπλός στόχος του κόουτς Γιοβάνοβιτς

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το "2Χ2 του Παναθηναϊκού και τον επόμενο στόχο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο "τριφύλλι".

Ο Παναθηναϊκός της προόδου και ο διπλός στόχος του κόουτς Γιοβάνοβιτς

*Πάντοτε η αρχή ήταν εξαιρετικά σημαντική στο ποδόσφαιρο. Το επιτυχημένο ξεκίνημα φέρνει πολλά κέρδη, ειδικά για μια ομάδα η οποία προσπαθεί να επιστρέψει στα κανονικά της. Τέτοια είναι ο Παναθηναϊκός. Το απαραίτητο “2Χ2” έγινε, το “τριφύλλι” έχει μπει στο νέο πρωτάθλημα με το απόλυτο νικών, με ανεβασμένη ψυχολογία και το κυριότερο με δείχνοντας (επιτέλους!) χαρακτήρα από νωρίς.

*Οι βάσεις έχουν μπει από πέρυσι. Το έχουμε τονίσει και σε παλαιότερο κείμενα. Ο Παναθηναϊκός έβαλε τα πρώτα θεμέλια κατά τη διάρκεια της περασμένης περιόδου. Ξεκίνησε από το μηδέν, αλλά με πολλή δουλειά και στοχευμένες επιλογές από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του, ανέβηκε ένα σκαλί με όλα όσα έκανε το δεύτερο μισό της σεζόν και φυσικά με την κατάκτηση του Κυπέλλου και την επιστροφή στους τίτλους.

*Φέτος, η κατάσταση είναι διαφορετική, γεγονός που κάνει τον κόσμο να αισιοδοξεί και να ελπίζει σε καλύτερες και… Παναθηναϊκές ημέρες. Φάνηκε από τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας ότι η ομάδα πατάει σε γερές βάσεις από πέρυσι και έχει στόχο το επόμενο επίπεδο, την αναβάθμιση σε κάθε κομμάτι και την επιστροφή στον πρωταθλητισμό. Βήμα – βήμα, δίχως τυμπανοκρουσίες και πολλές υποσχέσεις. Με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και σημαντική ενίσχυση.

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς- αφού κατάφερε με την ομάδα του να κερδίσει ξανά τον κόσμο- είχε και έχει ένα διπλό στόχο από εδώ και στο εξής. Ο πρώτος αφορά το όραμα και την προοπτική για έναν Παναθηναϊκό που θα διεκδικεί τίτλους. Αν η αρχή έγινε πέρυσι με το Κύπελλο, τώρα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για διεκδίκηση πρωταθλήματος. Αυτό, φυσικά, δε συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τη συνεχόμενη εξέλιξη της ομάδας σε κάθε ποδοσφαιρικό “κομμάτι”. Αυτό είναι κάτι που ο Σέρβος το πετυχαίνει.

*Αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένη λογική και στόχευση. Παίκτες με σκοπό να ανεβάσουν το επίπεδο του τριφυλλιού, να “κουμπώσουν” με το σύνολο και να ταιριάξουν με τα “θέλω” του προπονητή. Αθλητές που, εκτός των άλλων, θα προσθέσουν προσωπικότητα στο ρόστερ, προκειμένου μαζί με όλα τα παραπάνω η ομάδα να εξελιχθεί και να πάει στο επόμενο βήμα.Έχουν ντυθεί στα πράσινα 7 ποδοσφαιριστές και θα γίνουν τουλάχιστον άλλες δυο μεταγραφές στα χαφ, εκεί που υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη.

*Αυτό που διαπιστώνουμε σε αυτό το ξεκίνημα της χρονιάς, και παρά την πικρία του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, είναι ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια περίοδο διαρκούς ποδοσφαιρικής εξέλιξης. Είναι πιο ποιοτικός, μπορεί να βγάλει όλο και περισσότερα ωραία πράγματα στο παιχνίδι του, αποκτά νοοτροπία και χαρακτήρα νικητή και δικαιούται να λέει ότι στοχεύει υψηλότερα δίχως αυτό να είναι αιθεροβασία. Το αντίθετο μάλιστα. Αποτελεί έναν ξεκάθαρο ρεαλισμό και μια πραγματικότητα του “σήμερα” στο κλαμπ.

*Φυσικά δεν έχουν λυθεί τα πάντα, ούτε όλα είναι τέλεια. Γι αυτό και κάνουμε λόγο για “συνεχόμενη εξέλιξη”. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσει τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός. Με τη νοοτροπία της προόδου σε κάθε τομέα, των χαμηλών τόνων όπως ορίζει άλλωστε και το στιλ του προπονητή του, με τη σκληρή δουλειά και την ποιοτική αναβάθμιση. Αν όλα αυτά “παντρευτούν” και η ομάδα είναι πέρα από εξελιγμένη, αποτελεσματική κάθε Κυριακή, τότε τα καλύτερα μπορούν να έρθουν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ