ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Καλοκαίρι 2020 – καλοκαίρι 2022: Το ολικό λίφτινγκ και ένας άλλος Παναθηναϊκός

Άλλαξαν όλα στο ρόστερ μέσα σε δύο χρόνια. Και ο Παναθηναϊκός είναι πια μια εντελώς διαφορετική και καλύτερη ομάδα.

Καλοκαίρι 2020 – καλοκαίρι 2022: Το ολικό λίφτινγκ και ένας άλλος Παναθηναϊκός

Ο αποχαιρετισμός του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στους συμπαίκτες του στο Κορωπί καταγράφηκε από την κάμερα του PAO TV. Με μια… βόλτα στο διαδίκτυο ο κάθε φίλαθλος θα έχει την ευκαιρία να δει τον πρώην πια μέσο του Παναθηναϊκού να αποχαιρετά τους συμπαίκτες του, το τεχνικό επιτελείο, τον Γιοβάνοβιτς, τους φυσιοθεραπευτές. Τους πάντες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταγράφει λεπτό προς λεπτό τον αποχαιρετισμό ενός ποδοσφαιριστή της ομάδας. Είχε συμβεί το ίδιο και πριν από δύο χρόνια, όταν ο Χρήστος Δώνης τον Ιούνιο του 2020 επίσης χαιρετούσε τους συμπαίκτες του στο Κορωπί. Ηταν η περίοδος που ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα ένα ρόστερ… μνημονιακό. Λίγο καιρό αργότερα αυτό θα άλλαζε, αφού η διοίκηση από τον Αύγουστο του 2020 και έπειτα άρχισε να φέρνει παίκτες με μεγαλύτερα συμβόλαια.

Τα ανέβασε ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι του 2021, ενώ φέτος ο Παναθηναϊκός μπήκε πλέον σε μια διαδικασία… κανονικότητας. Αν ρίξουμε μια ματιά στο ρόστερ το οποίο αποχαιρετούσε ο Δώνης, σε σχέση με αυτό που αποχαιρέτησε ο Αλεξανδρόπουλος, θα δούμε το… ολικό λίφτινγκ που έχει γίνει στον Παναθηναϊκό μέσα σε μία διετία. Μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μολό, Αλεξανδρόπουλος, Μπεκ, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Νούνες, Χατζηθεοδωρίδης, Ζαγαρίτης, Αγιούμπ, Ανουάρ, Κολοβός, Αποστολάκης, Δώνης, Νατζ, Κολοβέτσιος, Περέα και Ζαχίντ βρίσκονταν σε εκείνο το ρόστερ, αλλά αποχώρησαν την τελευταία διετία.

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με Φώτη Ιωαννίδη (pic)
Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με Φώτη Ιωαννίδη (pic) 2.339 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τότε υπήρχαν και οι Βαγιαννίδης, Καμπετσής, που έφυγαν επίσης αλλά επέστρεψαν στον Παναθηναϊκό, ενώ οι μοναδικοί σταθεροί από το καλοκαίρι του 2020 έως σήμερα είναι οι Κουρμπέλης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ και τρεις τερματοφύλακες: Ξενόπουλος, Χριστογεώργος και Διούδης, με τον τελευταίο μάλιστα να μετράει μέρες στο Κορωπί, αφού αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα.

Από εκείνο το καλοκαίρι, με την παρουσία του Τσάβι Ρόκα ως τεχνικό διευθυντή, άρχισε ο Παναθηναϊκός να αλλάζει εξ ολοκλήρου το ρόστερ του και πλέον φτάσαμε σε σημείο μέσα σε δύο χρόνια να είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Κι αν δούμε ακόμα πιο συγκεκριμένα το τι συμβαίνει όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα;

Ο Σένκεφελντ είναι ο μοναδικός που έχει σίγουρη θέση σε αυτή σε σχέση με όσους βρίσκονταν στο ρόστερ εκείνο και ο Κουρμπέλης που παραμένει έως και σήμερα ο αρχηγός της ομάδας και τούτη τη στιγμή – χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές στο κέντρο – λογίζεται ως βασικός.

Αυτή η διαφορά στο ρόστερ, στα χρήματα που έχουν σπαταληθεί, στην ατομική χρηματιστηριακή αξία του κάθε παίκτη, φέρνει φυσικά και τη διαφορά στους στόχους που υπάρχουν για τον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι ανέβασαν από πέρσι τον πήχη τους, όταν πια μπορούσαν να αγωνιστούν στην Ευρώπη και στόχευαν εκεί, ενώ κατάφεραν να πετύχουν και τον δεύτερο μεγάλο στόχο: την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Πλέον αυτός ο πήχης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να τον έχουν φτάσει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...