ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γιοβάνοβιτς: «Δεν είχαμε φρεσκάδα – Ευτύχημα που βρήκαμε γκολ νωρίς»

Την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του ανέλυσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τόνισε πως παρά τις ελλείψεις που υπήρχαν η ομάδα βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Τι είπε για τον Αϊτόρ και τη θέση που αγωνίστηκε.

Γιοβάνοβιτς: «Δεν είχαμε φρεσκάδα - Ευτύχημα που βρήκαμε γκολ νωρίς»

Την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του ανέλυσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τόνισε πως παρά τις ελλείψεις που υπήρχαν η ομάδα βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Τι είπε για τον Αϊτόρ και τη θέση που αγωνίστηκε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σέρβος τεχνικός:

Για την απόδοση της ομάδας και τις απουσίες που υπήρχαν: «Η αλήθεια είναι πως η απόδοσή μας δεν ήταν στο επίπεδο που θέλαμε. Δεν είχαμε αρκετή ενέργεια σε ότι κάναμε στο γήπεδο. Είχαμε αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και όλα αυτά έκαναν ένα συνδυασμό για να είμαστε μέτριοι στο παιχνίδι μας. Το ευτύχημα ήταν ότι σκοράραμε νωρίς και απ΄ την μία περιμέναμε το γκολ να μας δώσει αυτοπεποίθηση.

Δεν καταφέραμε να έχουμε ροή στο παιχνίδι μας. Είχαμε σποραδικές επιθέσεις χωρίς μεγάλη οργάνωση και δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το ρυθμό του παιχνιδιού στις χαμένες επιθέσεις έχοντας μεγάλα κενά. Το βασικό ήταν η έλλειψη ενέργειας ή έλλειψη φρεσκάδας στους παίκτες μου. Όταν υπάρχει, το τακτικό κομμάτι πάει σε δεύτερη μοίρα και αυτό ίσως να οφείλεται στην απουσία κάποιων παικτών. Δεν είχαμε επικίνδυνες καταστάσεις στο αμυντικό μας κομμάτι, είχαμε πολλά κενά στην ανάπτυξή μας και το transition όταν χάναμε τη μπάλα».

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 38.875 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν στην άμυνα: «Πρωτίστως είναι καλό που κερδίσαμε. Ξέραμε πως ήταν σημαντικό να κάνουμε τρεις νίκες στα πρώτα παιχνίδια. Είναι σημαντικό που δεν δεχτήκαμε το γκολ και αυτό πολύ περισσότερο οφείλεται στο ότι οι παίκτες μου προσπαθούν πολύ στον αγωνιστικό χώρο και όταν δεν έχουμε καλό παιχνίδι υπάρχει μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε ομάδα που θέλει να έχει την κατοχή της μπάλας και όταν δεν το έχουμε αυτό υπάρχει παραπάνω άγχος.

Ξέρουμε όλοι πως είναι σημαντικό να κερδίζουμε. Δεν έχω παράπονο από την αγωνιστικότητα των παικτών μου και την προσπάθεια τους. Είμαι ικανοποιημένος. Κανένας από εμάς δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση μας στο σημερινό παιχνίδι και αυτό αφορά και εμένα προσωπικά και τους παίκτες μου. Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο και πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά να βρίσκουμε τις λύσεις. Το καλό είναι πως κερδίσαμε και μπορούμε να προετοιμαστούμε ήρεμα για το ματς της επόμενης εβδομάδας με την ΑΕΚ».

Για την παρουσία του Αϊτόρ σε άλλη θέση, αλλά και γενικότερα την εικόνα του: «Όπως ξέρετε αποφεύγω να σχολιάζω τις αποδόσεις των παικτών μου. Για τον Αϊτόρ αυτό που μπορώ να πω είναι πως πέρα από το ταλέντο που διαθέτει και την αγωνιστικότητα που τον διακρίνει, τακτικά είναι ένας παίκτης εξαιρετικά εκπαιδευμένος και έχει μια τρομερή τακτική σκέψη ανάλογα με το που αγωνίζεται. Εύκολα καταλαβαίνει και κατανοεί του ρόλους και τις θέσεις που παίζει είτε αριστερά-δεξιά ή στο κέντρο. Δεν είχα καμία αμφιβολία για την εικόνα του καθώς έχει αυτοπεποίθηση κάτι που έχει αναπτύξει περισσότερο από την περσινή σεζόν».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.