ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

«Πράσινο»… τείχος, εχέγγυο πρωταθλητισμού

Το «μηδέν» παθητικό, η ετοιμότητα του Αλμπέρτο Μπρινιόλι και η άνοδος του φιλότιμου Αχιλλέα Πούγγουρα. Το Panathinaikos24 αναλύει την εικόνα του «τριφυλλιού» στα μετόπισθεν.

«Πράσινο»... τείχος, εχέγγυο πρωταθλητισμού

Λένε πως οι καλές ομάδες φτιάχνονται όταν έχουν πολύ καλό κέντρο και επίθεση, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως οι πολύ καλές ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και να πετύχουν, φτιάχνονται από τον «άσο» και από την άμυνά τους.

Θυμηθείτε τι πέτυχαν οι καλές ομάδες που είχε ο Παναθηναϊκός διαχρονικά και τι παίκτες υπήρχαν κάτω από το τέρμα αλλά και στην τετράδα της άμυνας.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβαν Γιοβάνοβιτς που έχει θέσει στόχους και διαθέτει τις βάσεις στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος, έχει κρατήσει σε τρία ματς το «μηδέν» στα μετόπισθεν ενώ και οι φάσεις που έχει δημιουργήσει ο εκάστοτε αντίπαλος είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και να φανταστεί κανείς πως ο Παναθηναϊκός στα τρία πρώτα ματς που έχει δει το κοινό του είναι λειψός πίσω, με τους τραυματισμούς να έχουν «χτυπήσει» την αμυντική του γραμμή.

Το δίδυμο στα στόπερ (Μάγκνουσον – Σένκεφελντ) που έχει στο μυαλό ως βασικό ο Γιοβάνοβιτς, δεν έχει παίξει ως τώρα μαζί, κάτι που θα συμβεί στα προσεχή ματς, καθότι ο Ολλανδός επιστρέφει από τραυματισμό, ενώ και ο νεοαποκτηθέντας Ισλανδός αρχίζει τώρα και μπαίνει για τα καλά στο rotation.

Στα μπακ ο μόνος σταθερός ως τώρα είναι ο Κώτσιρας, καθώς ο Χουάνκαρ μετρά ήδη μία απουσία, αλλά ο Γκάνεα τον αντιπροσώπευσε εξίσου ιδανικά στο ματς του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό.

Επίσης στα στόπερ δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την άνοδο του Αχιλλέα Πούγγουρα, ο οποίος για την ώρα τουλάχιστον όπου έχει χρειαστεί έχει επέμβει αποτελεσματικά και δείχνει με το φιλότιμό που τον διακρίνει να μπαίνει και αυτός με τη σειρά του για τα καλά στην εξίσωση της ομάδας. Αστερίσκος υπάρχει για την παρουσία του Σάρλια, ο οποίος για την ώρα βγάζει μια συμπάθεια στο παιχνίδι του με κάποια λάθη που έχει κάνει να μην είναι καθοριστικά για την έκβαση του αποτελέσματος.

Κλείνοντας, δεν μπορεί να μη γίνει αναφορά στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός δείχνει την ποιότητά του, και στα τρία ματς στις λιγοστές φάσεις που έχουν δημιουργήσει οι αντίπαλοι έχει δείξει ετοιμότητα και εξαιρετικά αντανακλαστικά, με τον Ιβάν να μην μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του, καθώς πίσω από τον Ιταλό κίπερ, υπάρχει και ο εξαιρετικά ικανός Λοντίγκιν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.