ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μόνος στην κορυφή χωρίς πέντε βασικά όπλα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μοναξιά του Παναθηναϊκού στην κορυφή μετά την τρίτη αγωνιστική και το 1-0 επί του Λεβαδειακού χωρίς πέντε βασικούς του παίκτες, που κάνουν την διαφορά.

Μόνος στην κορυφή χωρίς πέντε βασικά όπλα!

Ναι σίγουρα είναι νωρίς, ναι ο Παναθηναϊκός σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει παίξει με ομάδες, που ήταν υποχρεωμένος να κερδίσει, αλλά το έκανε και χωρίς να δεχθεί γκολ και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά με εξαίρεση μία, δύο φάσεις σε αυτά τα τρία παιχνίδια. Το ερώτημα είναι πότε το έκανε αυτό τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός αυτό; Δηλαδή να μπαίνει στο πρωτάθλημα με τρία στα τρία και να κερδίζει με άνεση μικρομεσαίες ομάδες.

Το τρία στα τρία το έκανε τελευταία φορά το 2018 με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο και τα … «μωρά» του στο γήπεδο τότε που η ομάδα είχε το -6 στην πλάτη της και δεν πήγαινε για πρωτάθλημα και δεν είχε το ρόστερ, για να το διεκδικήσει. Οσον αφορά τα ματς με μικρομεσαίους αντιπάλους ο Παναθηναϊκός έχει χάσει αμέτρητους πόντους τα προηγούμενα χρόνια. Αρα ναι τις νίκες αυτές έπρεπε να τις πάρει ο Παναθηναϊκός, για να στείλει μήνυμα, ότι κάνει πρωταθλητισμό, αλλά τις πήρε. Και τις πήρε με άνεση. Και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ναι μεν η ομάδα δεν ήταν καλή, αλλά έπαιζε χωρίς πέντε παίκτες, που κάνουν την διαφορά.

Τους τρεις από τους πέντε βασικούς του αμυντικούς, δηλαδή τους Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, τον εγκέφαλο στην μεσαία γραμμή Ρούμπεν και τον Μπερνάρ, που θα παίξει πίσω από τον Σπόραρ. Και οι πέντε βοηθάνε και θα βοηθήσουν πολύ δημιουργικά, άρα είναι μία λογική εξήγηση το γεγονός, ότι η ομάδα δεν είχε την κατοχή της μπάλας για ένα σημαντικό διάστημα του αγώνα και δεν έκανε πολλές φάσεις.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.355 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το γκολ του Βέρμπιτς μόλις στο 3΄ ίσως να εφησύχασε και λίγο τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που πίστευαν, ότι θα φθάσουν σε μία εύκολη νίκη και έτσι αυτή την φορά η ομάδα δεν έπαιξε καλά. Αλλά κέρδισε και με άνεση, αφού ο Λεβαδειακός με εξαίρεση μία κεφαλιά του Βινίσιους στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Η ομάδα μπορεί δημιουργικά να μην έκανε αυτά, που έπρεπε, αλλά αμυντικά ήταν πολύ σοβαρή, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα και στα τρία ματς του πρωταθλήματος. Και πάμε με καλή ψυχολογία στο πρώτο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο με τον Μάγκνουσον στην ενδεκάδα και πιθανότατα τους Σένκεφελντ, Μπερνάρ στην αποστολή.

Απλά να πω, ότι είναι τέτοια η κλάση του Μπερνάρ, που μόλις μπει μέσα στην ομάδα θα την ανεβάσει τουλάχιστον 50% στο δημιουργικό παιχνίδι. Είναι αυτός, που λείπει από την ενδεκάδα τώρα. Όπως λείπει και ένα οκτάρι και θα έπρεπε να είχε έρθει…..χθες, αλλά εδώ που φθάσαμε το πιο σημαντικό είναι να είναι μία πολύ καλή επιλογή. Ενας παίκτης με άλλα χαρακτηριστικά από τους Ρούμπεν, Τσέριν, Κουρμπέλη για να δώσει και ταχύτητα και περισσότερη ενέργεια στα χαφ, αλλά και γκολ.

Προχωράμε χωρίς υπερβολές με τον κόσμο να δίνει τον καλύτερο του εαυτό στην Λεωφόρο, όπως έγινε το Σάββατο βράδυ, που έκανε πάρτι στην εξέδρα και φαντάζεται κανείς, πως θα βοηθήσει την ομάδα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή.

*Κάθε αγωνιστική και μία μεταγραφή καθαρίζει και μαζί με Αϊτόρ, Παλάσιος δίνουν τρίποντα. Ο Σπόραρ κέρδισε το πέναλτι την πρώτη αγωνιστική και έβαλε το δεύτερο γκολ με τον ΟΦΗ. Ο Βέρμπιτς σκόραρε και έδωσε τη νίκη με τον Λεβαδειακό, ο Αϊτόρ έβαλε το πέναλτι την πρώτη αγωνιστική και είχε δύο ασίστ στα γκολ Σπόραρ, Βέρμπιτς. Ο Παλάσιος σκόραρε με τον ΟΦΗ. Που να μπει και ο Μπερνάρ μέσα και να ετοιμαστεί 100% ο Βέρμπιτς, που είναι ακόμα πίσω.

*Είναι φανερό, ότι άλλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός με Ρούμπεν και άλλη χωρίς Ρούμπεν. Το είδαμε και με τον Λεβαδειακό.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.