ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Οι νέοι ήρθαν, συστήθηκαν και άρχισαν να αποδίδουν! (Vids)

Το Panathinaikos24.gr αναλύει τις επιδόσεις και τα πεπραγμένα των νέων παικτών που αποκτήθηκαν, την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν έχει τελειώσει ακόμα τα καλοκαιρινά του «ψώνια».

Οι νέοι ήρθαν, συστήθηκαν και άρχισαν να αποδίδουν! (Vids)

Το φετινό καλοκαίρι η τεχνική ηγεσία συνεπικουρούμενη από την διοίκηση της ομάδας, θέλησε να αυξήσει το αγωνιστικό επίπεδο του Παναθηναϊκού, να «μπολιάσει» ποιότητα το ήδη ποιοτικό ρόστερ και να κάνει το βήμα παραπάνω, καθότι οι «πράσινοι» θα επέστρεφαν και στην Ευρώπη, έπειτα από μια σκληρή πενταετίας φτώχειας και λιτότητας.

Αν και η Ευρώπη «στράβωσε» από νωρίς με τα φαλτσοσφυρίγματα στο ζευγάρι αγώνων με την Σλάβια, ο Παναθηναϊκός με στόχο την επιστροφή στον πρωταθλητισμό και στο κυνήγι του πρωταθλήματος δεν τράβηξε χειρόφρενο στις μεταγραφές του και στο «παράθυρο» των μεταγραφών που υπάρχει ανοικτό, θα ολοκληρώσει τις κινήσεις του, με απόλυτο στόχο η ομάδα να παρουσιαστεί γεμάτη και να πάει μέχρις εσχάτων τη μάχη για τον τίτλο.

Στον Παναθηναϊκό έχουν βάλει αρκετά υψηλά τον πήχη και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με την προσωπικότητά του από τον πάγκο της ομάδας, διαθέτει τα εχέγγυα εκείνα, που θα φέρουν το «τριφύλλι» αργά ή γρήγορα ξανά στην κορυφή.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.313 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το κατώφλι του «Γ. Καλαφάτης» το πέρασαν για την ώρα ποδοσφαιριστές οι οποίοι και ποιότητα έχουν αλλά το σημαντικότερο είναι σε ηλικία ικανή και αρκετά ώριμη για να έχουν υψηλούς στόχους -παράλληλους με αυτούς της ομάδας-.

Τα ποσά που δαπανήθηκαν είναι μεγάλα, την ίδια ώρα που ακόμα δεν έχει «πιάσει» δουλειά ο σούπερ σταρ της ομάδας, ο παικταράς Μπερνάρ, κάτι που αναμένεται να συμβεί στο σύντομο μέλλον.

Παίκτες όπως ο Μάγκνουσον, ο Σπόραρ και εσχάτως ο Βέρμπιτς που πήρε το «βάπτισμα» στην αρχική ενδεκάδα άρχισαν με το «καλησπέρα» θα λέγαμε να αποδίδουν. Στα συν και η αθόρυβη μεταγραφή του 22χρονου Τσέριν που αν και δεν έκανε πολύ θόρυβο στον ερχομό του, η διάθεση και η αγωνιστική του εικόνα, ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο συζήτησης, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του, η ωριμότητα που αντιλαμβάνεται το χώρο και ο τρόπος που κινείται στο τερέν είναι παροιμιώδης.

Για τον Σπόραρ, ο Παναθηναϊκός δαπάνησε ένα αρκετά μεγάλο ποσό, με τον Σλοβένο φορ να κάνει ήδη την πρώτη απόσβεση. Στα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος έχει ένα γκολ αυτό με τον ΟΦΗ με την κίνησή του στη μπάλα να είναι 100& σεντερφορίσια, ενώ έχει αποσπάσει και το πέναλτι στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό, όπου το μετέτρεψε σε γκολ ο «παλιός» Αϊτόρ που φέτος κλείνει τρία χρόνια στην ομάδα.

Στην Ευρώπη ο Σπόραρ πρόλαβε στα δύο ματς με την Σλάβια να κερδίσει με την κίνησή του την κόκκινη κάρτα του Εντουάρντο στην Πράγα, ενώ στη ρεβάνς της Αθήνας βρήκε δίχτυα και στάθηκε άτυχος με το δοκάρι μόλις στο 2ο λεπτό, που αν η μπάλα πήγαινε μέσα τότε ενδεχομένως να είχαμε και άλλη έκβαση.

Ο Σπόραρ είναι ένα μαμούνι μέσα στην περιοχή, κινείται συνεχώς, προκαλεί προβλήματα και πονοκεφάλους στην αντίπαλες άμυνες και δείχνει με τον ερχομό του πως θα αφήσει το στίγμα του. Αν του κάτσουν και οι εύκολες φάσεις που θέλει και τύχη για έναν παίκτη στη θέση του, τότε ο παίκτης που τρέφεται από το γκολ, θα ανεβεί περισσότερο και θα απελευθερωθεί.

Μια δεύτερη σταθερά που μπορεί να έχει στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός είναι αυτή του Τσέριν. Ο νεαρός χαφ παρόλο που ήρθε για back up έδειξε δείγματα, ενθουσίασε με την εικόνα του τον Γιοβάνοβιτς με τον Σέρβο τεχνικό να τον έχει καθιερώσει στο βασικό σχήμα.

Ο Τσέριν έχει εντυπωσιάσει τόσο με τα τρεξίματά όσο και με την τεχνική του κατάρτιση και στο «τριφύλλι» τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για το «λαβράκι» που βρήκαν. Προφανώς και αυτός με τη σειρά του, με το πέρασμα του χρόνου και των αγώνων, θα αφομοιώσει καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας, θα περιορίσει τα «νεκρά» διαστήματα που έχει και θα μπει περισσότερο ενεργά στο σύνολο.

Εσχάτως αυτός που μπήκε και συστήθηκε με το «καλησπέρα» ήταν ο Βέρμπιτς. Ο άτυχος θα λέγαμε της Σλοβενικής τριάδας που ήρθε στον Παναθηναϊκό, πέρασε απανωτά τραυματισμό και τη διαδικασία του covid όπως αποκάλυψε ο ίδιος, γεγονός που τον πήγε πιο πίσω σχετικά με τους συμπατριώτες του.

Όμως, στο πρώτο παιχνίδι που κλήθηκε να παίξει ως βασικός, ήταν αυτός που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έδωσε στην ομάδα του το πολύτιμο «τρίποντο» της νίκης. Δεδομένα θα ανέβει και εκείνος με τη σειρά του, θα ανακτήσει τις δυνάμεις του που ακόμα είναι στο μισό των δυνατοτήτων του και στα επόμενα ματς θα παρουσιαστεί καλύτερος και πιο σταθερός σε δυνάμεις, αλλά και τρεξίματα.

Πιο πίσω στη λίστα των παικτών που ήρθαν, βρίσκεται ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, αν και τα πρώτα δείγματα που είχαμε από τα ματς της Ευρώπης και το μισό ματς με τον Ιωνικό πριν τραυματιστεί και αντικατασταθεί, δείχνουν έναν αμυντικό που ήρθε να «κουμπώσει» με τον Σένκεφελντ, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό τοίχος μπροστά από τον Μπρινιόλι.

Αφήσαμε εκτός τους Γκάνεα και Λοντίγκιν, καθώς και τους δύο παίκτες τους ξέρουμε και τους βλέπαμε με τις προηγούμενες ομάδες τους, Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτό που απομένει, είναι να δούμε και τα πρώτα δείγματα από τον Μπερνάρ που ενδέχεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, καθώς και τους δύο ακόμα παίκτες που επιβάλλεται να αποκτήσει η ομάδα και τσεκάρει στην αγορά.

Προφανώς και ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να «δέσει» αμέσως, αλλά η διακοπή που έρχεται λόγω Εθνικών ομάδων, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπουν όλοι μαζί στην εξίσωση και να βγάλει πιο ασφαλή συμπεράσματα ο Γιοβάνοβιτς που φέτος θέλει το «τριφύλλι» πιο κυριαρχικό στον αγωνιστικό χώρο αλλά και πιο απαιτητικό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.