ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Εξοικονόμηση στο δημόσιο: Στόχος η μείωση κατανάλωσης ρεύματος κατά 10%

Τα μέτρα παρουσιάζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί, Σκρέκας, Βορίδης και Σκυλακάκης.

Εξοικονόμηση στο δημόσιο: Στόχος η μείωση κατανάλωσης ρεύματος κατά 10%

Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο, παρουσιάζουν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα, θα ληφθούν άμεσα μέτρα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 10% και μακροπρόθεσμα για μείωση στο 30%, μέχρι το 2030.

Επίσης, θα υπάρξει ψηφιακή παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας στο Δημόσιο, ενώ θα διοριστεί σε κάθε υπηρεσία ένας «ενεργειακός υπεύθυνος» για τον έλεγχο των κτιρίων και των εγκαταστάσεων, με μια σειρά ανάλογων καθηκόντων. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα θεσπίσει κίνητρα και αντικίνητρα για την επίτευξη των στόχων.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.682 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο κ. Σκρέκας προχώρησε και σε συστάσεις προς τους εργαζόμενους – όπως το να μην γίνεται άσκοπη χρήση των κλιματιστικών και να σβήνουν τα φώτα φεύγοντας από την υπηρεσία – ενώ ανακοίνωσε και ότι την Δευτέρα 12/9 ξεκινά η πλατφόρμα του προγράμματος «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του δημοσίου με προϋπολογισμό 640 εκατ. ευρώ. Ανάλογες συστάσεις και κίνητρα θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και για ιδιωτικό τομέα και νοικοκυριά.

Πηγή: Skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.