ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Κάποιος μας κάνει πλάκα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος θυμίζει τι έχει κάνει ο Σιδηρόπουλος στα ματς του Παναθηναϊκού και προσπαθεί να βρει λογική πίσω από τη σκέψη του Μπένετ να τον βάλει στο ντέρμπι.

Κάποιος μας κάνει πλάκα

Η είδηση κυκλοφόρησε χθες βράδυ στα δημοσιογραφικά στέκια. Βγήκε στην επιφάνεια από τον BWINΣΠΟΡ FM, γρήγορα επιβεβαιώθηκε και σήμερα έγινε και επίσημο. Η ΚΕΔ όρισε τον Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, πετώντας στα σκουπίδια την επιθυμία των Big 5 για ξένους διαιτητές στα μεταξύ τους ματς. Σε μια περίοδο που οι Έλληνες διαιτητές εξακολουθούν να αποδεικνύουν πως δεν είναι σε καλό επίπεδο, όχι μόνο για ένα ματς τέτοιου βεληνεκούς, αλλά για οποιοδήποτε παιχνίδι.

Πρόσφατες είναι οι φωνές από πολλές ομάδες για όλα όσα έχουν δει τα μάτια μας μέσα σε τρεις αγωνιστικές. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι πως του κατέβηκε του Μπένετ η φαεινή ιδέα να αλλάξει μια κατάσταση η οποία έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή να σφυρίζουν ξένοι τα μεγάλα ματς στη Superleague.

Πως βάζει κάποιον Έλληνα σε μια περίοδο που η καχυποψία εξακολουθεί να είναι στα ύψη και που μοιάζει δεδομένο πως ό,τι κι αν κάνει ο Σιδηρόπουλος την Κυριακή, θα βρεθεί «κατηγορούμενος». Δεν εκθέτει μόνο τον εαυτό του ο Μπένετ, αλλά εκθέτει και τους διαιτητές.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.670 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρόθεσή του μπορεί να είναι η καλύτερη. Μπορεί δηλαδή να θέλει να βάλει ξανά στο… παιχνίδι τους Έλληνες διαιτητές, να τους δώσει ευκαιρίες και να τους επαναφέρει στα μεγάλα ματς. Ο τρόπος είναι απότομος. Ξαφνικά κι ενώ πριν από μερικές μέρες στο Άρης – ΠΑΟΚ υπήρξε ξένος, ο Μπένετ αποφασίζει πως στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ θα υπάρξει Έλληνας. Και ορίζει τον Σιδηρόπουλο, γιατί προφανώς στην ΚΕΔ εξακολουθούν να τον θεωρούν κορυφαίο Έλληνα διαιτητή. Μόνο που έχουν μείνει πίσω!

Ο Σιδηρόπουλος εδώ και χρόνια κάνει πολλά λάθη. Όχι μόνο σε ελληνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Τον δε Παναθηναϊκό τον έχει… πετσοκόψει. Να θυμηθούμε τι έκανε πέρσι; Ήταν στο 4-0 της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Σε ματς που τελείωσε 4-0 και ο Παναθηναϊκός είχε κατοχή μπάλας 70%, έβγαλε τρεις κίτρινες κάρτες στους πράσινους. Σε Ρούμπεν, Μαουρίσιο και Χουάνκαρ. Πταίσμα μπροστά στα άλλα δύο παιχνίδια που σφύριξε τους «πράσινους» στην κανονική διάρκεια, τα οποία τα έχασε ο Παναθηναϊκός.

Το ένα ήταν με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, παιχνίδι που κρίθηκε από πέναλτι του Μπαράλες στο 84’. Για όσους θυμούνται το ματς, εκτός από το ότι το πέναλτι είναι άκρως αμφισβητούμενο, στο πρώτο ημίχρονο με το αποτέλεσμα στο 0-0, ο Σιδηρόπουλος σταματούσε το ματς συνεχώς και δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να βρει ρυθμό. Μάλιστα είχε σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου σε σημείο που οι πράσινοι βρίσκονταν ακριβώς έξω από την περιοχή του Αστέρα και είχαν τουλάχιστον υποσχόμενη επίθεση. Τραγική διαιτησία εκείνη τη μέρα.

Το δεύτερο ήταν στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Επίσης ήττα με 1-0 για τους «πράσινους», από μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα. Ένα φάουλ που δεν υπήρξε ποτέ. Έπεσε μόνος του ο παίκτης του Παναιτωλικού, έδωσε φάουλ ο Σιδηρόπουλος, χάθηκε το ματς.

Τον είδαμε επίσης και στο Κύπελλο, στο Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός 0-1 που δεν είχε κανένα νόημα μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα και στο Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0 στη Λεωφόρο, όταν και πάλι είχε μια διαιτησία που σταματούσε συνεχώς το παιχνίδι, εκνευρίζοντας και την ομάδα και την εξέδρα.

Αυτόν τον «κορυφαίο» διαιτητή βάζει ο Μπένετ στο πρώτο ντέρμπι του Παναθηναϊκού στη σεζόν. Μετά από ένα ξεκίνημα με τρία στα τρία και απέναντι στην ΑΕΚ, για την οποία ακούγονται όλα όσα ακούγονται σχετικά με την επιρροή της στα κέντρα αποφάσεων. Κάποιος μας κάνει πλάκα…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.