ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κώστας Μανωλιουδάκης

Το πραξικόπημα αποφεύχθηκε, αλλά δείχνει τι να περιμένουμε

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για το μπάχαλο που προκλήθηκε για τον διαιτητή του ντέρμπι, της υπόγειες μεθοδεύσεις και την πρώτη παρασκηνιακή αντίδραση του Παναθηναϊκού που έφερε αποτέλεσμα.

Το πραξικόπημα αποφεύχθηκε, αλλά δείχνει τι να περιμένουμε

Πρέπει να είσαι τουλάχιστον αφελής, αν όχι ανόητος, για να καταπιείς αμάσητο ότι ένας Αγγλος αρχιδιαιτητής ονόματι Στιβ Μπένετ, ξύπνησε με μία φαεινή ιδέα ένα πρωί και πήρε από μόνος του την πρωτοβουλία να στηρίξει τα εγχώρια διαιτητικά φυντάνια και δη τον αξεπέραστο Τάσο Σιδηρόπουλο και να τον ορίσει πραξικοπηματικά όσο και απροκάλυπτα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Ούτε μωρά παιδιά δεν πείθονται με τα περί «ευκαιριών και εμπιστοσύνης στους Ελληνες διαιτητές» που φέρεται να υποστήριξε ο Μπένετ για να δικαιολογήσει την απόπειρα πραξικοπήματος, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που εδώ και τρία χρόνια έχει συμφωνηθεί απ’ όλες τις ομάδες ότι τα ματς Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη θα σφυρίζουν ξένοι διεθνείς διαιτητές. Ενα το κρατούμενο. Δεύτερο δεδομένο είναι το πως. Ο τρόπος. Στη ζούλα, αιφνιδιαστικά και με υπόγειο τρόπο, δίχως να τεθεί προηγουμένως σε διαβούλευση όλων των θεσμικών φορέων, πάρθηκε μία απόφαση. Στο σκοτάδι. Και διαβάζουμε μάλιστα ότι την ΕΠΟ την ενόχλησε η… διαρροή του ορισμού.

Η διαρροή της αλήθειας, δηλαδή, ενώ ως γνωστόν… καθαρός ουρανός, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, αστραπές δεν φοβάται. Εάν περνούσε απ’ το παράθυρο ο ορισμός του Σιδηρόπουλου και έβγαιναν τα… τανκ στους δρόμους και πάλι, τότε ένας θεός ξέρει τι θα γινόταν την Κυριακή στη Λεωφόρο από τον αγανακτισμένο κόσμο. Στον οποίο βεβαίως μετά θα έριχναν όλοι το φταίξιμο. Οπως λίγο παλαιότερα. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Κι ύστερα, θα υπήρχε… δεδικασμένο για τον ορισμό κι άλλων Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι εξ ου και η πρεμούρα των απέναντι για τον ορισμό σκάνδαλο που πήγε να γίνει παρασκηνιακά κάτω από τη μύτη μας.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.139 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πραξικόπημα αποφεύχθηκε, η διοίκηση του Παναθηναϊκού αντέδρασε παρασκηνιακά όπως έπρεπε και η αντίδρασή της έφερε αποτέλεσμα, γεγονός που δείχνει ότι ο σύλλογος βγάζει επιτέλους τον απαιτούμενο δυναμισμό. Ταυτόχρονα όμως μας δείχνει και τι να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον. Τα πάντα, ακόμα και ό,τι πιο ακραίο μπορεί να φανταστεί κανείς. Είναι ικανοί για όλα και πρέπει άπαντες στο τριφύλλι να είναι υποψιασμένοι και σε εγρήγορση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.