ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κώστας Μανωλιουδάκης

Το πραξικόπημα αποφεύχθηκε, αλλά δείχνει τι να περιμένουμε

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για το μπάχαλο που προκλήθηκε για τον διαιτητή του ντέρμπι, της υπόγειες μεθοδεύσεις και την πρώτη παρασκηνιακή αντίδραση του Παναθηναϊκού που έφερε αποτέλεσμα.

Πρέπει να είσαι τουλάχιστον αφελής, αν όχι ανόητος, για να καταπιείς αμάσητο ότι ένας Αγγλος αρχιδιαιτητής ονόματι Στιβ Μπένετ, ξύπνησε με μία φαεινή ιδέα ένα πρωί και πήρε από μόνος του την πρωτοβουλία να στηρίξει τα εγχώρια διαιτητικά φυντάνια και δη τον αξεπέραστο Τάσο Σιδηρόπουλο και να τον ορίσει πραξικοπηματικά όσο και απροκάλυπτα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Βαρόμετρο η ενσωμάτωση Μπερνάρ και Βέρμπιτς
Βαρόμετρο η ενσωμάτωση Μπερνάρ και Βέρμπιτς 2.693 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ούτε μωρά παιδιά δεν πείθονται με τα περί «ευκαιριών και εμπιστοσύνης στους Ελληνες διαιτητές» που φέρεται να υποστήριξε ο Μπένετ για να δικαιολογήσει την απόπειρα πραξικοπήματος, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που εδώ και τρία χρόνια έχει συμφωνηθεί απ’ όλες τις ομάδες ότι τα ματς Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη θα σφυρίζουν ξένοι διεθνείς διαιτητές. Ενα το κρατούμενο. Δεύτερο δεδομένο είναι το πως. Ο τρόπος. Στη ζούλα, αιφνιδιαστικά και με υπόγειο τρόπο, δίχως να τεθεί προηγουμένως σε διαβούλευση όλων των θεσμικών φορέων, πάρθηκε μία απόφαση. Στο σκοτάδι. Και διαβάζουμε μάλιστα ότι την ΕΠΟ την ενόχλησε η… διαρροή του ορισμού.

Η διαρροή της αλήθειας, δηλαδή, ενώ ως γνωστόν… καθαρός ουρανός, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, αστραπές δεν φοβάται. Εάν περνούσε απ’ το παράθυρο ο ορισμός του Σιδηρόπουλου και έβγαιναν τα… τανκ στους δρόμους και πάλι, τότε ένας θεός ξέρει τι θα γινόταν την Κυριακή στη Λεωφόρο από τον αγανακτισμένο κόσμο. Στον οποίο βεβαίως μετά θα έριχναν όλοι το φταίξιμο. Οπως λίγο παλαιότερα. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Κι ύστερα, θα υπήρχε… δεδικασμένο για τον ορισμό κι άλλων Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι εξ ου και η πρεμούρα των απέναντι για τον ορισμό σκάνδαλο που πήγε να γίνει παρασκηνιακά κάτω από τη μύτη μας.

Το πραξικόπημα αποφεύχθηκε, η διοίκηση του Παναθηναϊκού αντέδρασε παρασκηνιακά όπως έπρεπε και η αντίδρασή της έφερε αποτέλεσμα, γεγονός που δείχνει ότι ο σύλλογος βγάζει επιτέλους τον απαιτούμενο δυναμισμό. Ταυτόχρονα όμως μας δείχνει και τι να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον. Τα πάντα, ακόμα και ό,τι πιο ακραίο μπορεί να φανταστεί κανείς. Είναι ικανοί για όλα και πρέπει άπαντες στο τριφύλλι να είναι υποψιασμένοι και σε εγρήγορση.

Κάνε subscribe στo Youtube κανάλι του PANATHINAIKOS24

close