ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Αποσύρεται οριστικά το προϊόν που μεγάλωσε δεκάδες γενιές

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να παράγει και να πουλάει βρεφική πούδρα με ταλκ σε όλον τον κόσμο από το 2023.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να παράγει και να πουλάει βρεφική πούδρα με ταλκ σε όλον τον κόσμο από το 2023.

Μια ανάσα απ’ το θερμό επεισόδιο: Η άγρια μέρα που ο ελληνικός στρατός πήρε το ελεύθερο να ανοίξει πυρ πρώτος
Μια ανάσα απ’ το θερμό επεισόδιο: Η άγρια μέρα που ο ελληνικός στρατός πήρε το ελεύθερο να ανοίξει πυρ πρώτος 142.418 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η απόφαση έρχεται δύο χρόνια αφότου ο φαρμακευτικός κολοσσός σταμάτησε τις πωλήσεις του συγκεκριμένου προιόντος στις ΗΠΑ και έχοντας έρθει αντιμέτωπη με χιλιάδες αγωγές από γυναίκες που υποστηρίζουν ότι το ταλκ περιείχε αμίαντο και προκαλούσε την ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών.

Ωστόσο, η εταιρεία επανέλαβε την άποψή της ότι δεκαετίες ανεξάρτητης έρευνας δείχνουν ότι το προϊόν είναι ασφαλές στη χρήση.

«Ως μέρος μιας παγκόσμιας αξιολόγησης χαρτοφυλακίου, λάβαμε την εμπορική απόφαση να μεταβούμε σε ένα χαρτοφυλάκιο βρεφικής σκόνης με βάση το άμυλο καλαμποκιού», ανέφερε σε δήλωσή της η Johnson & Johnson. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η σκόνη μωρών με βάση το άμυλο αραβοσίτου πωλείται ήδη σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα σημείωσε: «Η θέση μας για την ασφάλεια του ταλκ μας παραμένει αμετάβλητη».

«Στηρίζουμε τις δεκαετίες ανεξάρτητης επιστημονικής ανάλυσης από ειδικούς ανά τον κόσμο που επιβεβαιώνουν ότι η βρεφική πούδρα με βάση το ταλκ της Johnson είναι ασφαλής, δεν περιλαμβάνει αμίαντο και δεν προκαλεί καρκίνο» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: instanews.gr

Επίδομα: Μπαίνουν άμεσα 210 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
Επίδομα: Μπαίνουν άμεσα 210 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων 75.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

loading...

HIGHLIGHTS

close