ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Οι… πρωτάρηδες του ντέρμπι (vids)

O Παναθηναϊκός θα έχει στην αποστολή του επτά ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, με τους τέσσερις απο αυτούς αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Οι... πρωτάρηδες του ντέρμπι (vids)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο την ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου. Οι πράσινοι δίνουν μια άκρως σημαντική αναμέτρηση, μιας και σε περίπτωση νίκης θα παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και ταυτόχρονα θα πάρουν αέρα έξι βαθμών από την ΑΕΚ.

Το τριφύλλι ενισχύθηκε στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο με παίκτες σε όλες τις γραμμές του. Από τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολποστ μέχρι τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης. Οι έξι αυτοί ποδοσφαιριστές αναμένεται να ζήσουν για πρώτη φορά από μέσα ένα ντέρμπι και μάλιστα οι τέσσερις από αυτούς αναμένεται να αγωνιστούν ως βασικοί.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Γιούρι Λοντίγκιν

Ο Λοντίγκιν ήρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ένας τερματοφύλακας που έχει δώσει αρκετά καλά δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα της ομάδας των Ιωαννίνων, ενώ η εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια τον κάνουν ικανό να υπερασπιστεί την εστία του τριφυλλιού. Φυσικά θέση βασικού έχει ο Μπρινιόλι που από πέρυσι δεν έχει σταματήσει τις εκπληκτικές εμφανίσεις. Στο ματς με την ΑΕΚ ο Λοντίγκιν θα ζήσει από μέσα ένα τέτοιο ματς, όμως θα βρίσκεται στον πάγκο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Χόρντουρ Μάγκνουσον

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον 29χρονο Ισλανδό σέντερ μπακ ως ελεύθερο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έναν παίκτη που βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρική και έχει μεγάλη εμπειρία. Από τα πρώτα του ματς με τα πράσινα έδειξε ότι είναι καλός με την μπάλα στα πόδια ενώ έχει και πολύ καλές τοποθετήσεις στην άμυνα. Είναι μια ποιοτική μεταγραφή, ωστόσο σίγουρα χρειάζεται χρόνο για να βρεθεί στο επίπεδο που επιθυμεί να βρίσκεται. Στο ματς με την ΑΕΚ μετά από δύο ματς που έμεινε εκτός θα επιστρέψει στην ενδεκάδα με σκοπό να βοηθήσει τόσο στην άμυνα όσο και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Άνταμ Τσέριν

O Παναθηναϊκός απέκτησε τον Άνταμ Τσέριν από την Νυρεμβέργη έναντι ενός ποσού που έφτανε τα 800.000 ευρώ. Ο παίκτης αποκτήθηκε ως εναλλακτική λύση, ωστόσο έχει κερδίσει με το σπαθί του θέση στην ενδεκάδα. Τρεχαντήρι στο κέντρο, σωστές μεταβιβάσεις και γενικότερα πολύ καλά αντανακλαστικά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της πράσινης ανάπτυξης. Στο ματς με την ΑΕΚ θα πάρει θέση βασικού και θα κάνει το ντεμπούτο του σε ντέρμπι.

Κριστιάν Γκάνεα

Ο Γκάνεα με την φανέλα του Άρη έχει αντιμετωπίσει ξανά την ΑΕΚ, ωστόσο θα είναι το πρώτο του ντέρμπι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Από τα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει το τριφύλλι φέτος έχει αγωνιστεί στα δύο ως βασικός. Στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής δεν ήταν τόσο καλός, ωστόσο έχει κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία και σε γενικές γραμμές είναι καλός. Το αυριανό ματς θα είναι το πρώτο δυνατό τεστ για τον ίδιο.

Μπέντζαμιν Βέρμπιτς Ο Βέρμπιτς αποκτήθηκε από την Ντιναμό Κιέβου ως ελεύθερος. Ένας παίκτης που έχει αποδείξει το πόσο μεγάλο ταλέντο έχει. Ήρθε με ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνετα όλο και καλύτερος. Στο ματς με τον Λεβαδειακό έκανε το ντεμπούτο στην πράσινη ενδεκάδα και μάλιστα πέτυχε και το πρώτο του γκολ, με το οποίο το τριφύλλι πήρε τη νίκη. Στο αυριανό ματς με την ΑΕΚ αναμένεται να έρθει από τον πάγκο.

Μπερνάρ
Είναι δεδομένα η μεγαλύτερη μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Ο Μπερνάρ είναι ένας ποδοσφαιριστής που μέχρι δύο χρόνια έπαιζε βασικός στην Έβερτον. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και στο τριφύλλι έχει έρθει για να κάνει τη διαφορά. Στο ματς με την ΑΕΚ αναμένεται να πάρει θέση στον πάγκο, αλλά θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Άντραζ Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός έδωσε ένα μεγάλο ποσό για να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι. Σε πέντε εμφανίσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού έχει πετύχει δύο τέρματα και έχει κερδίσει και ένα πέναλτι. Οι κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο είναι πολύ καλές και βρίσκεται πάντα στο σημείο που πρέπει για να γίνει απειλητικός. Έχει την ικανότητα να μπαίνει ανάμεσα στα στόπερ και να ξεφεύγει από το μαρκάρισμα των αμυντικών. Είναι δεδομένο ότι η αντίπαλη άμυνα τον νιώθει και ειδικά κόντρα στην ΑΕΚ πρόκειται να δώσει αρκετές… μάχες με τα στόπερ της. Στην έκβαση του παιχνιδιού αναμένεται να παίξει μείζονα ρόλο, καθώς θα πρέπει τις ευκαιρίες που του δοθούν να τις κάνει γκολ για να δώσει στο τριφύλλι το προβάδισμα. Είναι το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός στηρίζει πολλά πάνω του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.