ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αϊτόρ: Βλέπει ΑΕΚ και… γυαλίζει το μάτι του! (vids)

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού την περσινή σεζόν και μάλιστα σε τέσσερα ματς κόντρα στην ΑΕΚ μετράει 2 γκολ και 1 ασίστ. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Αϊτόρ: Βλέπει ΑΕΚ και... γυαλίζει το μάτι του! (vids)

Ο Ισπανός εξτρέμ με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο έχει πραγματικά αναγεννηθεί. Την περσινή σεζόν ήταν από τους κορυφαίους του τριφυλλιού. Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε το γκολ στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ και ήταν ο πρώτος σκόρερ στην διαδικασία των πλέι οφ. Άλλωστε ολοκλήρωσε τη σεζόν με 9 γκολ ενώ μοίρασε 10 ασίστ.

Την φετινή σεζόν μετράει ήδη ένα γκολ και δύο ασίστ έχοντας συμβάλει τα μέγιστα, ώστε το τριφύλλι να κάνει το 3 στα 3. Ο Αϊτόρ είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να επιτεθεί κατά μέτωπο και να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Είναι πολύ γρήγορος και με την ταχύτητα του, τα ρήγματα που δημιουργούνται είναι αρκετά. Παράλληλα, είναι από τα εξτρέμ που… πατάνε περιοχή, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά ζητήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, που τα μπακ της δείχνουν να έχουν αδυναμίες.

Είναι ένας ποδοσφαιριστές που ξέρει να κάνει τη διαφορά και το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι και καλός στο τακτικό κομμάτι. Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η επίδοσή του αγωνιζόμενος κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Ισπανός εξτρέμ έχει αγωνιστεί σε τέσσερις αναμετρήσεις κόντρα στην Ένωση και μετράει δύο γκολ και μία ασίστ. Διόλου ευκαταφρόνητη επίδοση αν σκεφτεί κανείς ότι καταγράφηκε μόλις στα ματς της περσινής σεζόν, μιας και στην πρώτη του σεζόν με τα πράσινα δεν είχε αγωνιστεί σε κανένα ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Στο πρώτο ματς κόντρα στην Ένωση έπαιξε καλά, αλλά ήταν μοιραίος. Ωστόσο στα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν εκ των κορυφαίων.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Παναθηναϊκός  – ΑΕΚ 3-0

Στο ματς αυτό ο Αϊτόρ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για το τριφύλλι. Στις 27 Φεβρουαρίου το τριφύλλι επικράτησε επί της ΑΕΚ με 3-0, με τον Αϊτόρ να ανοίγει το σκορ από τα 11 βήματα. Στο 29ο λεπτό από τα πόδια του έγινε η σέντρα με την οποία ο Ιωαννίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τους πράσινους. Τα προβλήματα που δημιούργησε στην άμυνα της ΑΕΚ ήταν πάρα πολλά και χάρη σε αυτόν ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη που ουσιαστικά τον έβαλε στα πλέι οφ. Μην ξεχνάμε ότι στο σημείο εκείνο της περσινής σεζόν, αν οι πράσινοι δεν είχαν πάρει τους τρεις βαθμός μπορεί να μην είχαν πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

Σε αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο τρίτο λεπτό του αγώνα προηγήθηκε. Ο Χουάνκαρ έδωσε υπέροχη πάσα στον Αϊτόρ, με τον τελευταίο να περνάει τον Ρότα και να τσιμπάει υπέροχα την μπάλα πάνω από τον Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Αϊτόρ να δημιουργεί και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία της Ένωσης. Ακόμα και ο ένας βαθμός αυτός κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό τότε στην υπόθεση έξοδος στην Ευρώπη.

Γίνεται σαφές λοιπόν ότι ο Ισπανός εξτρέμ όταν βλέπει… ΑΕΚ γυαλίζει το μάτι του και δείχνει ξεκάθαρα ότι και στο αυριανό ματς μπορεί να αποτελέσει τον παράγοντα X, αν σκεφτεί κανείς ότι τα μπακ της Ένωσης είναι ιδιαίτερα ασταθή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...