ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ευφυής Γκόραν και η «πινελιά» του Άγγελου…! (Vid)

Πέρασαν ακριβώς 21 χρόνια από τότε που ο Παναθηναϊκός θριάμβευε με 2-0 επί της Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, στη σκιά του σοκαριστικού τρομοκρατικού χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους.

Ο ευφυής Γκόραν και η «πινελιά» του Άγγελου...! (Vid)

Η διοίκηση της Σάλκε είχε σχεδιάσει με τον καλύτερο τρόπο τα εγκαίνια του νέου της γηπέδου. Το «Auf Schalke Arena» θα άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες του την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, με την πόλη του Γκεζελκίρχεν να κινείται στους ρυθμούς της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Το εορταστικό κλίμα, είχε «χαλάσει» από νωρίς, καθώς τα νέα από τις ΗΠΑ συντάραξαν όλον τον πλανήτη. Η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και η εκατόμβη νεκρών δεν άφηνε περιθώρια για χαμόγελα. Υπήρξαν σκέψεις μέχρι και για τη ματαίωση της πρώτης αγωνιστικής του Champions League, κάτι το οποίο εν τέλει δεν συνέβη.

Με τη σκέψη όλων στις ΗΠΑ και με τα χαμόγελα να αντικαθιστώνται από «παγωμάρα», η ομάδα του Γιάννη Κυράστα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει ποδόσφαιρο, αφήνοντας για 90 λεπτά στην άκρη όλα όσα συνέβησαν και συντάραξαν τον κόσμο. Μάλιστα, οι «πράσινοι» ήταν αποφασισμένοι να αφήσουν το στίγμα τους στα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Το πρώτο γκολ που σημειώθηκε στο «Auf Schalke Arena» ήταν αποτέλεσμα της ευφυούς έμπνευσης του Γκόραν Βλάοβιτς.

Στο 75ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ και ο Κροάτης ανέλαβε την εκτέλεσή του. Βλέποντας μπροστά του ένα τείχος αποτελούμενο από πέντε ποδοσφαιριστές της Σάλκε, άφησε στην άκρη τον… παραδοσιακό τρόπο εκτελέσεων, ξεγελώντας τους πέντε του τείχους, συν τον γκολκίπερ, Όλιβερ Ρεκ, ανοίγοντας το σκορ με… συρτή εκτέλεση φάουλ. Πέντε λεπτά αργότερα, το τριφύλλι βγήκε στην αντεπίθεση και ο Άγγελος Μπασινάς υπέγραψε με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΑΛΚΕ (Στέφενς): Ρεκ, Φαν Κερκχόφεν, Χάιτο, Μέλερ (59′ Βίλμοτς), Μπεμ (68′ Ασαμόα), Φαν Χούγκνταλεμ (78′ Τζόρτζεβιτς), Βάλντοκ, Κάμπουις, Νέμετς, Μπενζά, Αγκάλι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Κυράστας): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Φύσσας, Πάολο Σόουζα, Μπασινάς, Μικάελσεν (76′ Βόκολος), Καραγκούνης, Κόλκα (68′ Βλάοβιτς), Κωνσταντίνου (89′ Σάριτς)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ