Ποδόσφαιρο

Αλεξόπουλος στο P24.gr: «Επιτυχημένος και αποφασισμένος ο Παναθηναϊκός με τον Γιοβάνοβιτς – Τα ντέρμπι τα κρίνουν οι προσωπικότητες»!

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος σχολιάζει στο Panathinaikos24.gr την αγωνιστική εικόνα τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι και τονίζει πως το «τριφύλλι», σύμφωνα με όσα έχει δείξει, έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει τη φετινή σεζόν.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος αποτέλεσε γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, ενώ φόρεσε και τα χρώματα της ΑΕΚ τόσο σαν παίκτης (2005-2010), όσο και σαν βοηθός του Νίκου Κωστένογλου (2011-2012). Παράλληλα στην Ένωση εργάστηκε και στο κομμάτι των ακαδημιών.

Ο 45χρονος πλέον παλαίμαχος αμυντικός ποδοσφαιριστής, μιλάει στο Panathinaikos24.gr για το ντέρμπι του «Απ. Νικολαΐδης» ανάμεσα στους δύο συλλόγους, χαρακτηρίζει επιτυχημένη για το «τριφύλλι» την παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της, ενώ επισημαίνει πως τέτοιου είδους παιχνίδια τα κερδίζουν η προσωπικότητα, αλλά και το βάθος που έχει στο ρόστερ η κάθε ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Panathinaikos24.gr:

Πρώτο ντέρμπι τη φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό που αντιμετωπίζει την ΑΕΚ. Πως βλέπεις να πηγαίνει το ματς και που μπορεί να κριθεί:

«Αρχικά να πούμε πως είναι μια κλασσική αναμέτρηση για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Από τη μία έχουμε τον Παναθηναϊκό που δείχνει βήματα ποδοσφαιρικής προόδου σε συνέχεια της περσινής σεζόν. Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να έχει ένα προπονητή αρκετά δουλευταρά θα έλεγα, το ψάχνει πάρα πολύ. Όχι μόνο ο Γιοβάνοβιτς αλλά όλο το προπονητικό τιμ, έχει δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που η ομάδα έχει κάνει όχι απλά βήματα προόδου, αλλά άλματα, γεγονός που αρέσει και στον απλό οπαδό της ομάδας.

Από την άλλη, έχουμε ένα καινούριο σύνολο, καινούριους παίκτες και νέο προπονητή. Έχει σημαντικές μονάδες. Ακόμα έχει δείξει πως ψάχνεται ο Αλμέιδα σχετικά με τα πρόσωπα που θέλει να χρησιμοποιεί, αλλά και με σχηματισμούς. Αλλά επειδή είναι αρκετά νωρίς στη σεζόν, το σημαντικότερο δεν είναι πως θα ξεκινήσουν οι δύο ομάδες τον αγώνα, αλλά πως θα τον ολοκληρώσουν και τι θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Για το ποια ομάδα πιστεύει ότι θα επικρατήσει:

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω δομής και παικτών που παίζουν για περισσότερο από ένα χρόνο μαζί. Βέβαια λείπουν και αρκετά κομμάτια ακόμα στην ομάδα. Λείπουν παίκτες αλλά πιστεύω στο τέλος των μεταγραφών να έχει συμπληρώσει τα κενά του.

Τώρα σε ότι αφορά την ΑΕΚ, έχει βάθος στο ρόστερ της, μπορεί ο Αλμέιδα να κουμαντάρει καλύτερα τους παίκτες του και στο ψυχολογικό κομμάτι λόγω και της νοοτροπίας του. Πιστεύω πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον το ματς και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Από κει και πέρα δεν μπορώ να πω με σαφήνεια ποιος θα είναι ο νικητής».

Για την αγωνιστική ταυτότητα που έχει δείξει ως τώρα το «τριφύλλι» και αν κατά τη γνώμη του θα είναι από τους βασικούς διεκδικητές του πρωταθλήματος:

«Όπως προείπα, η ομάδα έχει κάνει άλματα στο παιχνίδι της. Έχει πρόοδο, συνοχή και πλάνο στο πως αγωνίζεται. Δείχνει ως τώρα πιο συγκροτημένος από τους υπόλοιπους «μεγάλους» του πρωταθλήματος και είναι ένα άκρως ενθαρρυντικό γεγονός τόσο για την ίδιο τον οργανισμό του κλαμπ, όσο και για τον κόσμο που έχει πίσω του. Μακάρι να συνεχίσει να πηγαίνει έτσι και να προσθέτει και άλλα στοιχεία. Το παν είναι η διάρκεια για ένα σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός».

Για το άγχος που ενδεχομένως θα έχουν οι ποδοσφαιριστές για το αποτέλεσμα, σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις:

«Πάντα τέτοια ματς είναι ξεχωριστά για όλους. Από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ενεργό ρόλο, έως και τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο. Έχουν περισσότερη αίγλη θα έλεγα από τους υπόλοιπους αγώνες, αλλά το πρωτάθλημα δεν έχει μόνο τέσσερις ή πέντε ματς.

Είναι μαραθώνιος και η κάθε ομάδα θέλει διάρκεια για να καταφέρει τους στόχους της. Αυτά τα ματς δίνουν μόνο τρεις πόντους και όχι πρωταθλήματα. Βέβαια ως προς το γόητρο παίζουν εξέχοντα ρόλο για τον κόσμο».

Για την παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός με τον Γιοβάνοβιτς πάει από το καλό στο καλύτερο. Σίγουρα η αγωνιστική εικόνα της ομάδας χρήζει βελτίωσης, ειδικά σε κάποια κομμάτια που δείχνουν ότι λείπουν. Αλλά έχει προσδώσει μια σιγουριά η παρουσία του. Αγωνιστικά εξέλιξε ένα σύνολο που έκανε απλά τα βασικά.

Δείχνει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο των παικτών του, όσο και του κόσμου. Έχει πίστη στο πλάνο του. Δεν αναιρεί αυτά που έχει στο μυαλό του, είτε πάει καλά ένα παιχνίδι είτε όχι. Έχει φρέσκιες ιδέες και βλέπουμε πως φέτος ο Παναθηναϊκός είναι πιο έτοιμος για να επανέλθει στους τίτλους από κάθε άλλη φορά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος που έχει αναδείξει η παρουσία του Γιοβάνοβιτς».

Για τις ακαδημίες και αν υπάρχουν τρόποι οι ομάδες να αναδείξουν νέα ταλέντα όπως ο Παναθηναϊκός τον Αλεξανδρόπουλο:

«Πάνω σε αυτόν τον τομέα, όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν αρκετά κενά. Ίσως όχι τόσο ο Παναθηναϊκός που βγάζει κατά καιρούς παίκτες όπως ο Σωτήρης και κάποια άλλα παιδιά. Η παραγωγή γηγενών ποδοσφαιριστών πρέπει να απασχολεί όλες τις μεγάλες δυνάμεις του πρωταθλήματος. Έτσι θα υπάρχει η εξέλιξη και φυσικά αυτό το φαινόμενο πρέπει να προβληματίζει. Παλαιότερα υπήρχε μεγαλύτερη συχνότητα, τώρα όχι και τόσο.

Ο Παναθηναϊκός στην προκειμένη προσπάθησε και έκανε ενέργειες τα τελευταία χρόνια για να αναδείξει νέους παίκτες. Όμως δεν πρέπει να μείνουμε μόνο εκεί. Όλος ο κόσμος θέλει να βλέπει Έλληνες παίκτες, ταλεντάκια που λέμε να βγαίνουν στην επιφάνεια. Πρέπει να αγωνίζονται περισσότερα ελληνόπουλα, αλλά αυτά τα κομμάτια, θέλουν δουλειά και οργάνωση για κάθε κλαμπ.

Είναι κίνητρο για κάθε ομάδα να διαθέτει ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της. Έτσι μπορεί να προοδεύσει ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός».

Για την παρουσία προσωπικοτήτων στις ομάδες όπως για παράδειγμα ο Μπερνάρ στον Παναθηναϊκό ή ο Βίντα στην ΑΕΚ:

«Φυσικά και είναι στα θετικά της φετινής σεζόν. Αυτοί οι παίκτες με τα βιογραφικά που τους ακολουθούν προσδίδουν αίγλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι παίκτες. Για να προοδεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει και οι συνθήκες να γίνουν καλύτερες αλλά και οργάνωση να υπάρξει πιο δομημένη και οι παράγοντες να βοηθήσουν σε αυτό.

Τώρα σε ότι αφορά το καθαρό κομμάτι των παικτών, προφανώς και είναι ένα θετικό γεγονός η παρουσία τους εδώ, αλλά να παίξουν κιόλας σύμφωνα με όσα προσδίδει η κάθε προσωπικότητα. Δεν αρκεί απλά η παρουσία τους σε κάθε ομάδα. Πρέπει να έχουν και ενεργή συμμετοχή».

Exit mobile version