ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Κώτσιρας: Ο αφανής ήρωας του ντέρμπι!

Ο Γιάννης Κώτσιρας ήταν εκ των διακριθέντων στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ και αποτέλεσε ουσιαστικά τον αφανή ήρωα της σημαντικής νίκης της Λεωφόρου. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Κώτσιρας: Ο αφανής ήρωας του ντέρμπι!

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη επί της ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Με τη νίκη αυτή οι πράσινοι έκαναν το 4/4 στο πρωτάθλημα και βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +4 και +6 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Πέρα από τους σκόρερ Αϊτόρ και Σπόραρ υπήρχαν και άλλοι παίκτες που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στο χθεσινό ματς. Πιο συγκλονιστικούς απ΄ όλους λοιπόν ήταν ο Γιάννης Κώτσιρας. Ένα παιδί που αμφισβητήθηκε έντονα το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του στο τριφύλλι, ωστόσο με σκληρή δουλειά κατάφερε να γυρίσει τελείως το κλίμα.

Στο χθεσινό ματς με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο μπόρεσε να κάνει την διαφορά. Σωστές τοποθετήσεις, σωστές μεταβιβάσεις και δεν άφηνε ποτέ τον αντίπαλο του να γυρίσει με πρόσωπο προς την εστία. Όποιος και να ήρθε από την πλευρά του δεν τον άφησε να… πάρει ανάσα.

Ο Κώτσιρας όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί τόσο με τα τάκλιν όσο και με τις καίριες επεμβάσεις του δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να γίνει απειλητική. Παράλληλα, λόγω του ότι η Ένωση έριχνε πολλούς παίκτες από την πλευρά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να ανέβει πολλές φορές, ωστόσο όταν άνοιξε το ματς στο δεύτερο μέρος αυτό άλλαξε.

Ο Έλληνας δεξιός μπακ του τριφυλλιού όσες φορές ανέβηκε έγινε ιδιαίτερα απειλητικός και έδειξε γι΄ άλλη μια φορά ότι μπορεί να ανταπεξέλθει όποιον αντίπαλο και να έχει απέναντί του. Άλλωστε δεν είναι το πρώτο καλό ντέρμπι που κάνει ο Κώτσιρας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο καθοριστικός ήταν με τις επεμβάσεις του στον περσινό τελικό Κυπέλλου.

Ο δεξιός μπακ του τριφυλλιού δέχθηκε έντονη κριτική στους πρώτους μήνες της θητείας του στον Παναθηναϊκό. Αυτή η κριτική τον… πείσμωσε, τον έκανε να δουλέψει ακόμα πιο πολύ και να γίνει καλύτερος. Άλλωστε είναι απόλυτα λογικό όταν πηγαίνεις σε έναν μεγάλο σύλλογο να χρειάζεσαι ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής.

Πλέον έχει γίνει βασικό στέλεχος της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ενός προπονητή που τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή, ενός προπονητή που τον στήριξε ακόμα και στα δύσκολα. Ο Κώτσιρας αποτελεί μια απόδειξη του ότι όταν δουλεύεις στην ζωή δικαιώνεσαι και έχει παλέψει πολύ στην καριέρα του.

Το χειροκρότημα στη Λεωφόρο σε ένα σημείο προς το τέλος του αγώνα αποτελεί μια δικαίωση για τον ίδιο και του δίνει ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να παλέψει και να γίνει καλύτερος στο μέλλον.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.