ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο MVP Πούγγουρας είναι παράδειγμα προς μίμηση

Συμπληρώνει έξι χρόνια στην ομάδα, είναι ο πιο βελτιωμένος και αξίζει να θεωρείται ισάξιος των βασικών.

Ο MVP Πούγγουρας είναι παράδειγμα προς μίμηση

Το συμβόλαιο του Αχιλλέα Πούγγουρα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023 και όταν θα φτάσουμε σε εκείνο το διάστημα, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής θα συμπληρώνει έξι χρόνια στον σύλλογο.

Ήρθε το 2018, όταν ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Έψαχνε να βρει καλούς νεαρούς, δεν είχε δικαίωμα για μεταγραφές, είχε το… ban και δεν έπαιζε στην Ευρώπη. Με λίγα λόγια, ήρθε… παιδί στον Παναθηναϊκό και έφαγε όλα τα σκ@@@ σε όλο αυτό το διάστημα.

Τι έκανε; Δούλευε συνεχώς. Δεν παραπονέθηκε ποτέ γιατί δεν παίζει ή γιατί παίζει λίγο. Δεν ζήτησε ποτέ να φύγει. Δεν έκανε… μανούρα για τα χρήματα που παίρνει. Δεν ζήτησε μεγαλύτερο συμβόλαιο όταν είδε πως η ομάδα αλλάζει επίπεδο και δίνει περισσότερα χρήματα σε όλους. Κύριος με το Κ κεφαλαίο.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 738 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Θα πει κάποιος πως περιγράφω ένα… καλό παιδί, αλλά τι γίνεται από ποδόσφαιρο; Την απάντηση τη δίνει η εικόνα του Πούγγουρα κάθε φορά που αγωνίζεται, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Το βράδυ της Κυριακής ήταν ο MVP του γηπέδου. Έκοψε σχεδόν τα πάντα, βοήθησε στο να προωθείται η μπάλα σωστά, έψαχνε τη μεγάλη πάσα και όταν έβλεπε πως δεν την «έχει» δεν έπαιρνε το παραμικρό ρίσκο.

Επαιζε σωστά, σίγουρα, με αυτοπεποίθηση που ανέβαινε όλο και περισσότερο σε κάθε χειροκρότημα της εξέδρας ή σε κάθε καλή κουβέντα που μπορεί να άκουγε από τον πάγκο. Εκείνο το… αμούστακο παιδί, που ήρθε το 2018 σε έναν άκρως προβληματικό Παναθηναϊκό, αξίζει πια και με το παραπάνω να λογίζεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ενός Παναθηναϊκού πολύ διαφορετικού. Που κάνει πρωταθλητισμό.

Όταν με το καλό επιστρέψουν οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον είναι πιθανό να δούμε τον Πούγγουρα και πάλι στον πάγκο, αλλά πια θα είναι εκείνος ο τρίτος πίσω απ’ αυτούς. Και με τον Γιοβάνοβιτς να έχει το κεφάλι του ήσυχο πως όταν θα λείπει ένας εκ των δύο βασικών στόπερ, δεν θα αποδυναμώνεται η ομάδα με την είσοδο του Πούγγουρα.

Του αξίζουν πολλά μπράβο και σίγουρα θα του αξίζει και ένα νέο συμβόλαιο αν συνεχίσει να δείχνει την ίδια εικόνα στο γήπεδο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.