ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Αυτές είναι οι πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους (αν νομίζεις ότι φταίει το πού ζεις)

Στις ΗΠΑ βρίσκονται οι μισές από τις δέκα κορυφαίες πόλεις του πλανήτη με τους περισσότερους εκατομμυριούχους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο την τελευταία έκθεση της Henley & Partners Group.

Αυτές είναι οι πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους (αν νομίζεις ότι φταίει το πού ζεις)

Και στην κορυφή της λίστας των πόλεων αυτών φιγουράρει η Νέα Υόρκη με 345.600 εκατομμυριούχους να κυκλοφορούν στους δρόμους της, μπροστά από το Tόκιο (304.900) και το Σαν Φρανσίσκο (276.400). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Λονδίνο (272.400 εκατομμυριούχοι) και η Σιγκαπούρη (249.800).

Παρά τα εντυπωσιακά αυτά νούμερα, σε επτά από τις δέκα κορυφαίες πόλεις της λίστας μειώθηκε ο αριθμός των εκατομμυριούχων το πρώτο εξάμηνο του έτους ( -12% στη Νέα Υόρκη, -8% στο Τόκιο, αλλά +4% στο Σαν Φρανσίσκο. Οι μόνες άλλες πόλεις στο top 10 που σημείωσαν αύξηση ήταν η Σιγκαπούρη (+1%) και το Χιούστον (+6%), που βρίσκεται στην όγδοη θέση της κατάταξης.

H Henley & Partners, που συνέταξε την έκθεση, τόνισε επίσης ότι μεγάλο μέρος της λίστας με τις 25 ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο όσον αφορά στον πληθυσμό των εκατομμυριούχων καταλαμβάνουν εκείνες με ισχυρές βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου με το Ριάντ να έρχεται πρώτο, ακολουθούμενο από τη Σάρτζα, την τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.817 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μείωση του αριθμού των εκατομμυριούχων για Ρωσία και Κίνα

Τα ΗΑΕ με την πολιτική χαμηλής φορολογίας και οικοδόμησης νέων κατοικιών προσελκύουν τους εκατομμυριούχους, λειτουργώντας ως μαγνήτης και για Ρώσους με παχιά πορτοφόλια.

Από την άλλη, αν και η πρωτεύουσα και η οικονομική καρδιά της Κίνας, δηλαδή το Πεκίνο και η Σαγκάη, φιγουράρουν στην ένατη και δέκατη θέση του top ten, η έκθεση της Henley & Partners προβλέπει ότι μετά τη Ρωσία η Κίνα θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες από την έξοδο εκατομμυριούχων από πόλεις της.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, το Όστιν είναι η πρώτη αμερικανική πόλη που εμφανίζεται στη λίστα των ταχύτερα αναπτυσσόμενων, καθώς ο αριθμός των εκατομμυριούχων της αυξήθηκε κατά 14% τη φετινή χρονιά (συνολικά 15.800 στην πόλη του Τέξας), ενώ άνοδο σημειώνουν οι σχετικοί αριθμοί και στο Παλμ Μπιτς και το Μαϊάμι της Φλόριντα.

Οι 20 πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους στον πλανήτη

1. Νέα Υόρκη

2. Τόκιο

3. Σαν Φρανσίσκο

4. Λονδίνο

5. Σιγκαπούρη

6. Λος Άντζελες και Μαλιμπού

7. Σικάγο

8. Χιούστον

9. Πεκίνο

10. Σαγκάη

11. Σίδνεϊ

12. Χονγκ Κονγκ

13. Φρανφκούρτη

14. Τορόντο

15. Ζυρίχη

16. Σεούλ

17. Μελβούρνη

18. Ντάλας

19. Γενεύη

20. Παρίσι

Πηγή: iefimerida.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.