ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ανάλυση – Τσοκάι: «Μηχανάκι» στο κέντρο με δίψα για διάκριση

Το panathinaikos24.gr αναλύει το παιχνίδι του Αλβανού χαφ που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Ανάλυση – Τσοκάι: «Μηχανάκι» στο κέντρο με δίψα για διάκριση

Ο Ενίς Τσοκάι είναι ο νέος χαφ του Παναθηναϊκού που θα πλαισιώσει τους υπόλοιπους στις θέσεις «6» κα «8». Ένας ποδοσφαιριστής άγνωστος στο ευρύ ελληνικό κοινό, αλλά με στοιχεία τα οποία ήθελε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κι αυτό φαίνεται αν παρατηρήσει κανείς το στυλ παιχνιδιού του και τις αρετές που έχει.

Στα 23 του, ο διεθνής άσος έχει μετρήσει πέντε γκολ και έντεκα ασίστ σε 102 συμμετοχές με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Μάλιστα, οι εμφανίσεις του έκαναν την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να χτυπήσει την πόρτα της Λοκομοτίβα τον Αύγουστο για να τον αποκτήσει, αλλά τελικά η μεταγραφή δεν προχώρησε.

Ο γενικός διευθυντής της Λοκομοτίβα, Μπόζινταρ Σίκιτς, είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας: «αν τον θέλουν, θα τον πουλήσουμε. Είναι δικός τους θέμα. Θα τα βρούμε στο οικονομικό. Πάντοτε, ζητάς περισσότερα όταν πουλάς.Δεν θα ήταν φυσιολογικό να τον αφήσουμε να φύγει έτσι. Είναι ένας από τους κορυφαίους στη θέση του στην Κροατία. Ο Τσοκάι είναι ένας νεαρός και σοβαρός παίκτης».

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.010 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Τσοκάι ήταν βασικό στέλεχος της πρώην ομάδας του, ενώ τη φετινή σεζόν είχε 8 συμμετοχές με σταθερά νούμερα στους μέσους όρους.

Ας δούμε κάποιους από τους αριθμούς του στα φετινά ματς:

*Μέσο όρο έχει 77 ενέργειες ανά παιχνίδι με 67% επιτυχία.

*Έχει ένα γκολ και μια ασίστ. Συγκεκριμένα σκόραρε στην αναμέτρηση της Λοκομοτίβα με τη Ριέκα (3-1) στις 7/8, ενώ η ασίστ ήταν στις 24/7 στο παιχνίδι της πρώην ομάδας του με την Οσιγιεκ (2-1).

*Πρόκειται για χαφ που δε διστάζει να σουτάρει, κυρίως έξω από την περιοχή. Είναι 3ος στη σχετική λίστα της Λοκομοτίβα με 15, 1,84 σουτ ανά παιχνίδι.

*Δίνει μ.ο 45 πάσες ανά παιχνίδι με ποσοστό επιτυχίας στο 86,1%. Αναφορικά με τις βαθιές μπαλιές ο Αλβανός χαφ έχει 6,25 ανά ματς, εκ των οποίων το 60,8% ήταν ακριβές.

*Ντριμπλάρει 2,21 φορές κατά μέσο όρο με ποσοστό επιτυχίας 61,1%. Κερδίζει, επίσης, το 53,3% στις μονομαχίες που δίνει. Δεν επιχειρεί πολλές σέντρες. Συγκεκριμένα, στα φετινά ματς είχε 0,74 ανά παιχνίδι.

Το βασικό του στοιχείο είναι το πρέσινγκ και το συνεχές τρέξιμο. Πρόκειται για χαφ – «εργάτη» μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και με διαρκή εξέλιξη. Έχει δίψα για διάκριση και ο Παναθηναϊκός του δίνει την ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Έχει τρεις συμμετοχές με την Εθνική Αλβανίας και 5 με την U21 της χώρας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.