ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Φιλική νίκη κόντρα στις Εσπερίδες για το «τριφύλλι»

Με νίκη ξεκίνησε το «Τουρνουά Παναθηναϊκού» η ομάδα μπάσκετ γυναικών του «τριφυλλιού», καθώς επικράτησε στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» των Εσπερίδων με 73-57.

Φιλική νίκη κόντρα στις Εσπερίδες για το «τριφύλλι»

Με νίκη ξεκίνησε το «Τουρνουά Παναθηναϊκού» η ομάδα μπάσκετ γυναικών του «τριφυλλιού», καθώς επικράτησε στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» των Εσπερίδων με 73-57.

Τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη ανεβάζοντας στροφές στην πρώτη και την τελευταία περίοδο του αγώνα έφτασαν στη νίκη, ωστόσο έδειξαν πως χρειάζονται ακόμα χρόνο και δουλειά προκειμένου να λιγοστέψουν τα σκαμπανεβάσματα που είχαν στην απόδοσή τους.

Το ματς

Οι «πράσινες» στο πρώτο μισό της πρώτης περιόδου όποτε του δόθηκε η δυνατότητα «χτύπησαν» την ομάδα της Καλλιθέας στον αιφνιδιασμό, με το αποτέλεσμα να είναι στο 10-10, μετά από τα πρώτα πέντε λεπτά αγώνα! Τρέχοντας στο γήπεδο οι «πράσινες» πήραν προβάδισμα με 20-10 στο 7’, την ώρα που η Ελένη Καπογιάννη είχε ξεκινήσει το ροτέισιον. Στο χρόνο που απέμενε για το τέλος της πρώτης περιόδου οι δύο ομάδες ακολούθησαν σετ επιθέσεις, χωρίς όμως να διαταράσσεται η διαφορά των 10 πόντων, αφού το «τριφύλλι» προηγούνταν με 26-16.

Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς
Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς 115 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη δεύτερη περίοδο οι Εσπερίδες μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και με σερί 8-0 μείωσαν σε 26-24, αφού οι «πράσινες» βρίσκονταν χωρίς πόντο για τρία λεπτά. Η ομάδα της Καλλιθέας συνέχισε να βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, κυρίως μέσω της καλής της άμυνας. Η επιστροφή της Παυλοπούλου στο παρκέ βελτίωσε κάπως την εικόνα των γηπεδούχων, καθώς βοήθησε στην καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού και την κυκλοφορία μπάλας στην επίθεση, όμως αυτό δεν μετουσιώθηκε σε κάποια μεγάλη διαφορά στο σκορ. Ίσα ίσια που με τρίποντο της Χασάπογλου στην εκπνοή του χρόνου οι Εσπερίδες μείωσε σε 40-39.

Η ενέργεια έκανε και πάλι την εμφάνισή της στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την έναρξη της τρίτης περιόδου και έτσι στο 22’ το σκορ διαμορφώθηκε στο 46-40. Οι δύο προπονητές συνέχισαν τις δοκιμές στο παρκέ του «Π. Γιαννακόπουλος» αλλάζοντας πολλές φορές τα σχήματα. Όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ωστόσο το «τριφύλλι» διατήρησε μία καλή διαφορά ολοκληρώνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 56-48.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου οι «πράσινες» έσφιξαν την άμυνά τους και πήγαν εκ νέου σε διψήφια διαφορά (60-49 στο 32’). Συνεχίζοντας με διάθεση στην άμυνα και επαναφέροντας το γρήγορο τέμπο και τους αιφνιδιασμούς στην επίθεση οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά στα λεπτά που ακολούθησαν. Έχοντας πλέον καθαρίσει τη νίκη η τεχνικός του Παναθηναϊκού έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες που είχε στην αποστολή. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με τελικό σκορ το 73-57.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 19, Ζιάκα, Κωτούλα 4, Παυλοπούλου 7, Πότερ 12, Σωτηρίου 8, Μπουντούρη, Αλεξανδρή 3, Παλάσκα 2, Κάρτερ 12, Θεοδωρομανωλάκη 2 και Χαιριστανίδου 4.

Εσπερίδες (Σόφτσης): Στολίγκα, Βιρσότζε 8, Παπαϊωάννου, Τοιάνα 8, Αρσενιάδου, Πρίφτη, Κορρέ 5, Μπενέκη 2, Μαργέλου, Κασαπόγλου 7, Χίγκινς 17 και Μπουζαπζιν  10.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.