ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αϊτόρ, λαμπρός και με «χατ τρικ» τον οδηγεί!

Ρεσιτάλ από τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, «καθάρισε» με τρία δικά του τέρματα (44', 54', 70') τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-0), με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 5/5 στο πρωτάθλημα.

Αϊτόρ, λαμπρός και με «χατ τρικ» τον οδηγεί!

Ρεσιτάλ από τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, «καθάρισε» με τρία δικά του τέρματα (44, 54΄, 70′) τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-0), με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 5/5 στο πρωτάθλημα.

Σπουδαία βραδιά για τον Ισπανό «killer» του Παναθηναϊκού, εκτέλεσε μόνος του τον ΠΑΣ με δυο χτυπήματα φάουλ, έβαλε και το κερασάκι… και οδηγεί το «τριφύλλι» εκ του ασφαλούς!

Το ματς

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 105.717 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με μοναδική αλλαγή αυτή του Φακούντο Σάντσες που βρήκε θέση στο βασικό σχήμα αντί του Γιάννη Κώτσιρα που αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω τραυματισμού, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όπως σε κάθε ματς στην έδρα του, έτσι και σε αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, πήρε εξ αρχής τα ηνία και την κατοχή μπάλας και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, είχε δοκάρι με τον Γκάνεα να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Σούλη που ήταν εκτός θέσης. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα κατέληξε στον Αϊτόρ, αλλά το δυνατό σουτ του Ισπανού εξτρέμ έφυγε κόρνερ. 

Στο 15ο λεπτό, οι «πράσινοι» άλλαξαν όμορφα τη μπάλα, εκείνη κατέληξε στον Σπόραρ που σπατάλησε μια πολύ καλή ευκαιρία, σουτάροντας δυνατά, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Σούλη που μπλόκαρε στη γωνία του. 

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, έψαχναν τους κενούς χώρους με συνεχή κίνηση, με τον Αϊτόρ να έχει ένα πολύ δυνατό σουτ που κατέληξε άουτ, μετά την πάσα με το κεφάλι του Κουρμπέλη στο 20ο λεπτό. 

Στο 22΄ υπήρξε ο σοβαρός τραυματισμός του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Βασίλη Σούλη που συγκρούστηκε με τον Σπόραρ και τον Κουτσιάυτη να διακόπτει άμεσα το ματς. Όλοι έπεσαν πάνω από τον παίκτη του ΠΑΣ, καθώς έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του. Σε μια αρκετά δύσκολη στιγμή, καθώς «πάγωσαν» όλοι στο «Απ. Νικολαΐδης». 

Ο Σούλης αντικαταστάθηκε, κάτω από τα δοκάρια της ομάδα της Ηπείρου πήρε θέση ο Αθανασίου, με το «τριφύλλι» να έχει κερδίσει φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Το φάουλ του Τσέριν αν και καλοζυγισμένο έφυγε κόρνερ.  

Το ματς δεν είχε φάσεις, είχε πάρα πολλά λάθη, συνεχή σφυρίγματα και αρκετά μαρκαρίσματα, γεγονός που είχε προκαλέσει εκνευρισμό στον κόσμο που βρισκόταν στις κερκίδες. Η πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση των «πρασίνων» με τον Αϊτόρ σταμάτησε σε αμυντικό, με το «τριφύλλι» να μην σταματά να πιέζει και να προσπαθεί να διασπάσει τη διπλή άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων. 

Ό, τι έψαχνε ο Παναθηναϊκός, το βρήκε από «στημένη» μπάλα, με τον Αϊτόρ να μετατρέπει το φάουλ που κέρδισε ο Παλάσιος σε γκολ στο 44ο λεπτό για το 1-0. Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έτσι και με τον ΠΑΣ, το «πράσινο» προβάδισμα ήρθε πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. 

Στα επόμενα λεπτά των πολλών καθυστερήσεων λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπήρξε, οι «πράσινοι» διατήρησαν το προβάδισμά τους, πηγαίνοντας με το 1-0 στ΄ αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη, το «τριφύλλι» και με την είσοδο του Μπερνάρ αντί του Κουρμπέλη, ήταν αποφασισμένο να «καθαρίσει» την υπόθεση της νίκης και με τον Αϊτόρ και πάλι με την συμβολή και του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Βασίλη Αθανασίου, βρήκε νέο γκολ από φάουλ στο 54΄ για το 2-0.

Το «τριφύλλι» απαλλαγμένο από το άγχος του αποτελέσματος, βρήκε και τρίτο τέρμα και πάλι από τον Αϊτόρ (70΄) που πλάσαρε εύστοχα για το πρώτο δικό του χατ τρικ με την «πράσινη» φανέλα.

Από κείνο το σημείο και έπειτα, ο κόσμος της ομάδας αφού άρχισε να αποθεώνει ό, τι έβλεπε, ασχολήθηκε και με τον επόμενο αντίπαλο του «τριφυλλιού», τον ΠΑΟΚ, με το ματς την ίδια ώρα να μπαίνει στο 80ο λεπτό.

Στο τελευταίο διάστημα του αγώνα δεν άλλαξε το παραμικρό, ο Παναθηναϊκός πήρε πανάξια ακόμα ένα σπουδαίο «τρίποντο», παίκτες και προπονητής συνέχισαν να γνωρίζουν την αποθέωση και με την εικόνα τους, έδειξαν σε όλους πως τη φετινή σεζόν, η ομάδα βαδίζει σε δρόμο, που οδηγεί μόνο σε ένα στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-3-3): Μπρινιόλι, Πούγγουρας, Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Σάντσες, Γκάνεα (73’ Χουάνκαρ), Τσέριν, Κουρμπέλης (46’ Μπερνάρ), Πέρεθ, Αϊτόρ, Παλάσιος (73’ Παλάσιος), Σπόραρ (37’ λ.τρ. Ιωαννίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (3-4-3): Σούλης (27΄ λ.τρ. Αθανασίου), Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Σορία, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Ποζνάτσκι, Ροσέρο (75’ Λιάσος), Τζίμας (64’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (64’ Μέντες).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...