ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Πρώτος και καλύτερος

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την καλύτερη ομάδα έως τώρα στο πρωτάθλημα, τον παιχταρά Αϊτόρ και καταγράφει τα νούμερα που δείχνουν την κυριαρχία του Παναθηναϊκού στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Πρώτος και καλύτερος

Θεωρούσα το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα το πιο δύσκολο που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός στην έως εδώ πορεία του στο πρωτάθλημα. Γιατί μετά το τέσσερα στα τέσσερα και τη νίκη στο ματς με την ΑΕΚ οι πράσινοι δεν υπολογίζουν μόνοι τους ότι ο πρωταθλητισμός είναι πια στη φετινή… φύση τους. Αλλά το υπολογίζουν κυρίως οι αντίπαλοι. Άρα θα έρχονται στα παιχνίδια πιο μαζεμένοι και με περισσότερα κίνητρα. Θα ψάχνει κάθε ομάδα να είναι εκείνη που θα σταματήσει πρώτη τον Παναθηναϊκό. Επιπλέον, πολλές φορές όλο αυτό το κλίμα που δημιουργείται μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν.

Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο αυτού τους είδους η χαλάρωση δεν υπάρχει. Δεν την έχουμε δει ποτέ. Δέκα στα δέκα να κάνουν οι πράσινοι, θα εμφανιστούν στο 11ο παιχνίδι τους το ίδιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Με το ίδιο πάθος και τη θέληση για να κερδίζουν. Και έχουν πλέον μάθει τον τρόπο να κερδίζουν. Ακόμα και όταν τα ματς δεν είναι εύκολα. Δεν θα ήταν εύκολο ούτε το χθεσινό αν δεν “ξεκλείδωνε” πριν από το ημίχρονο. Ευτυχώς ο Αϊτόρ το… κάρφωσε και πάλι και στο δεύτερο ημίχρονο απλοποιήθηκαν όλα.

Ο Ισπανός πηγαίνει με… χίλια και τα “θύματα” πέφτουν το ένα μετά το άλλο από τη μεγάλη του κλάση. Μια υπενθύμιση: το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό του και τέτοιον παίκτη φροντίζεις να τον κρατήσεις στην ομάδα σου από πολύ νωρίς. Ήδη τον Γενάρη θα πέφτουν σαν τα… κοράκια πάνω του ομάδες από Ελλάδα και εξωτερικό. Και μια απορία: αλήθεια τι (δεν) έβλεπε ο Μπόλονι σε αυτόν τον παιχταρά και τον είχε χαντακώσει, με κίνδυνο να τον χάσει η ομάδα χωρίς να μάθουμε πόσα μπορεί να προσφέρει;

Ο Αϊτόρ είναι ο MVP έως τώρα στη σεζόν και παίζει και για τον Παλάσιος, που φέτος τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι στο όριο του αντικανονικού, τρώει πολύ ξύλο και δεν έχει μπει ακόμα για τα καλά στην εξίσωση. Θα μπει σύντομα. Άλλωστε τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και στα δύσκολα θα χρειαστεί περισσότερο ο Αργεντινός.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο πρώτο… μαξιλαράκι της σεζόν, σε αυτό της διακοπής, ως πρώτος και καλύτερος. Απ’ όλους. Το αποδεικνύει η εικόνα του στο γήπεδο, το αποδεικνύουν και τα νούμερά του. Καλύτερη επίθεση με 9 γκολ στο ενεργητικό του (μαζί με τον Ατρόμητο). Καλύτερη άμυνα με ένα γκολ παθητικό (όσα και ο ΠΑΟΚ που παίζει σήμερα στην Κρήτη). Το πιο σημαντικό; Για να βρούμε ευκαιρίες αντιπάλων πρέπει να σπάσουμε το κεφάλι μας. Χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν απείλησε ούτε μια φορά στα σοβαρά τον Μπρινιόλι.

Επίσης σημαντική σημείωση: πέντε στα πέντε από… ημίχρονο. Σε όλα τα παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον τρόπο για να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Είτε με γκολ νωρίς όπως με τον Λεβαδειακό. Είτε με δύο γκολ στο μισάωρο όπως με τον ΟΦΗ. Είτε με ανατροπή από το 37′ έως το 45′ όπως με την ΑΕΚ. Είτε με γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου, όπως συνέβη με Ιωνικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Όλα του τα ματς τον στέλνουν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, άρα καλύτερη ψυχολογία και σίγουρα καλύτερα διαχειρίσιμο το δεύτερο ημίχρονο από τον προπονητή του.

Τέλος της πρώτης πεντάδας αγώνων λοιπόν με τον Παναθηναϊκό να είναι… αψεγάδιαστος και να περιμένει:

1. Μάγκνουσον – Σένκεφελντ στο αρχικό σχήμα

2. Τον Χουάνκαρ να επιστρέψει και να δώσει ξανά τα στοιχεία που λείπουν, αν και ο Γκάνεα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πάρα πολύ ανεβασμένος

3. Την καλύτερη ενσωμάτωση των Μπερνάρντ και Βέρμπιτς

4. Περισσότερες επιλογές με την είσοδο των Τσοκάι και Τρουιγιέ

5. Τις ανάσες που θα πάρουν όλοι τους σε αυτή τη διακοπή που έρχεται, πριν από ένα μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα.

Αυτό, το ντέρμπι της Τούμπας, θα μας δείξει πολλά. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Θα έχουμε καιρό μέχρι τότε να τα αναλύσουμε. Για την ώρα ας απολαύσουμε την κορυφή, την οποία ο Παναθηναϊκός την αξίζει αφού είναι η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...