ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Όταν έχεις προπονητή και πλάνο τους βλέπεις από ψηλά!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα το πέντε στα πέντε και το χατ-τρικ του Αϊτόρ.

Όταν έχεις προπονητή και πλάνο τους βλέπεις από ψηλά!

Πρώτος στην βαθμολογία πάει ο Παναθηναϊκός στην πρώτη διακοπή με την καλύτερη ψυχολογία και απόλυτα δίκαια, αφού σε όλα τα ματς ήταν καλύτερος και τα πήρε διότι τα άξιζε. Χθες κέρδισε και τον ΠΑΣ με 3-0 με συνοπτικές διαδικασίες και με τον Αϊτόρ απόλυτο πρωταγωνιστή, αφού πέτυχε χατ-τρικ και έκανε ότι ήθελε, όταν είχε την μπάλα στα πόδια.

Αυτό το πέντε στα πέντε μόνο τυχαίο δεν είναι. Μπορεί να ευνόησε το πρόγραμμα τον Παναθηναϊκό, που έπαιξε τα τέσσερα ματς από τα πέντε στην Λεωφόρο, αλλά αυτό που μετράει είναι ο τρόπος, που παίζει η ομάδα, που αναγνωρίζεται πλέον και από τους αντιπάλους, όπως χθες από τον προπονητή του ΠΑΣ εκτός από την ΑΕΚ, που για να μην παραδεχθεί την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού τα έριξε στην ….διαιτησία.

Ολο αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό έχει ποδοσφαιρική εξήγηση. Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή και πλάνο. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, που για πλάκα αλλάζουν τους προπονητές και τα πλάνα, γίνονται …..αεροπλάνα. Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να στηρίξει τον προπονητή πέρυσι στα δύσκολα και στις 10 ήττες και το έκανε, διότι έβλεπε προοπτική, έβλεπε ότι με αυτόν τον προπονητή θα φθάσει ψηλά. Και αυτό το εισπράττει φέτος.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.369 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει φτιάξει μία ομάδα, που έχει αρχή, μέση και τέλος, παίζει το καλύτερο και πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και παίρνει το 100% από τους παίκτες. Μεγαλύτερο παράδειγμα από τον Αϊτόρ δεν υπάρχει. Πως ήταν ο Αϊτόρ προ Γιοβάνοβιτς, πως είναι με Γιοβάνοβιτς. Αυτός ο Παναθηναϊκός σε πείθει, ότι φέτος μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Ναι είναι νωρίς, ναι έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά βλέπεις μία ομάδα, που βγάζει υγεία και τον κόσμο για πρώτη φορά μετά από χρόνια να είναι δίπλα και να πιστεύει σε προπονητή και παίκτες.

Από το πλάνο του Γιοβάνοβιτς δεν παρέκκλινε η ομάδα, ούτε για λίγο. Ακόμα και στις μεταγραφές, που τόση αμφισβήτηση υπήρξε κυρίως για τις τελευταίες, οι δηλώσεις του κόουτς μετά το ματς έδειξαν το σκεπτικό του. Ηθελε νιάτα, τρεξίματα και κάψα για μπάλα, για διάκριση. Και όλο το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός ικανοποίησε τα θέλω του Ιβάν και καλά έκανε. Ούτε πήρε παίκτες, που δεν ήθελε ο προπονητής, απλά για να ….πουλήσει φανέλες, ούτε άλλα ……ελληνικά. Και όταν έχεις πολύ καλό πλάνο και προπονητή στο τέλος πάντα δικαιώνεσαι. Και αυτό πιστεύω ότι θα γίνει στο τέλος της χρονιάς, αρκεί να στηριχθεί και στα δύσκολα η ομάδα, διότι θα έρθουν και κάποια άσχημα αποτελέσματα. Με την συσπείρωση, που υπάρχει ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και με αυτό τον τρόπο με την ενότητα θα αντιμετωπίσει τις άλλες ομάδες, που δεν τον θέλουν πρώτο και θα του κάνουν πόλεμο, ανάλογο με αυτό που έκανε όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ, που έκανε το άσπρο-μαύρο την προηγούμενη εβδομάδα και η προπαγάνδα ήταν στα …..καλύτερά της.

*Ολη η Λεωφόρος ανατρίχιασε χθες στο ημίχρονο στην βράβευση του Χένρικσεν, του Φύσσα, του Μπασινά, του Αποστολάκη. Ολων το μυαλό πήγε στην ομαδάρα του Κυράστα, που είχε τους τρεις πρώτους πρωταγωνιστές και τον Στράτο συνεργάτη του Γιάννη στον πάγκο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.