ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο του Παναθηναϊκού φέτος (vids)

O Παναθηναϊκός και στα πέντε ματς που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο, πράγμα που του δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο του Παναθηναϊκού φέτος (vids)

Ο Παναθηναϊκός μετά από πέντε αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας το απόλυτο σε νίκες. Το τριφύλλι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας μάλιστα χτίσει και μια διαφορά από τους αντίπαλούς του. Οι πράσινοι μετά από πέντε παιχνίδια έχουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με εννιά τέρματα και την καλύτερη άμυνα έχοντας δεχτεί μόλις ένα τέρμα.

Το πιο σημαντικό στοιχείο από όλα είναι ότι οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν καταφέρει να σκοράρουν σε όλα τα παιχνίδια τους από το πρώτο ημίχρονο. Αυτό δείχνει και την φιλοσοφία του Σέρβου προπονητή. Ο Γιοβάνοβιτς θέλουν οι παίκτες του να μπαίνουν δυνατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, προκειμένου να παίρνουν ένα προβάδισμα και να μεταφέρουν την πίεση στον αντίπαλό τους.

Ειδικά στην Super League αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και οι περισσότερες ομάδες κλείνονται στο αμυντικό τους τρίτο, πράγμα που κάνει πολύ δύσκολη την υπόθεση σκοράρισμα. Το τριφύλλι τις πρώτες πέντε αγωνιστικές έχει καταφέρει να σκοράρει από ένα έως δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι που έχει αγωνιστεί.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0 (45+1΄ Σπόραρ)

Ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά εκείνης της αναμέτρησης πίεζε ψηλά τον Ιωνικό. Προσπάθησε να ανοίξει το σκορ νωρίτερα, ωστόσο το κατάφερε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Αϊτόρ πέρασε μια υπέροχη κάθετη πάσα στον Σπόραρ, αυτός ανατράπηκε από τον Χουτεσιώτη, με την εκτέλεση να την αναλαμβάνει ο Ισπανός και να ανοίγει το σκορ.

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2 (0-1 Παλάσιος 17΄, 0-2 Σπόραρ 33΄)

Η έξοδος στην Κρήτη είναι πάντα δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο φέτος τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Στο 17ο λεπτό του αγώνα ο Παλάσιος πήρε μια υπέροχη πάσα από τον Ρούμπεν. Ο «Τούκου» κατέβασε ωραία την μπάλα και σκόραρε με υπέροχο σουτ. Περίπου 16 λεπτά αργότερα, ο Σπόραρ εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική πάσα του Αϊτόρ και πέτυχε το 2-0. Κάπως έτσι οι πράσινοι καθάρισαν το παιχνίδι από το ημίχρονο.

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0 (3΄ Βέρμπιτς)

Το τριφύλλι δεν εντυπωσίασε στο ματς με τον Λεβαδειακό, ωστόσο οι πράσινοι πήραν το τρίποντο και παρέμειναν στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στο τρίτο λεπτό του αγώνα ο Γκάνεα κέρδισε ένα φάουλ αριστερά από την περιοχή. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Βέρμπιτς πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έτσι σκόραρε στο ντεμπούτο του. Το ματς έληξε με αυτό το σκορ, με τον Πανναθηναϊκό να σκοράρει νωρίς στο ματς γι΄ άλλη μια φορά.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1 (43΄ Αϊτόρ – 45+3΄ Σπόραρ)

Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε από τα πρώτα λεπτά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ωστόσο από ένα λάθος που έγινε στο κέντρο, η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Πινέδα. Το τριφύλλι έβγαλε άμεσα αντίδραση και έξι λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Χατζισαφί και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ισπανός, ο οποίος δεν αστόχησε. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αϊτόρ πέρασε μια εντυπωσιακή πάσα στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης, ο Γκάνεα μπήκε μέσα στην περιοχή της Ένωσης και τον Γκαρσία να τον σπρώχνει και να του κάνει πέναλτι. Ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα και το τριφύλλι έφυγε με τη νίκη.

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0 (45΄ Αϊτόρ)

Στη χθεσινή αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Ο ΠΑΣ έπαιζε αρκετά κλειστά και τελικά ο γόρδιος δεσμός λύθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ. Γι΄ άλλο ένα ματς το τριφύλλι πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με άλλα δυο γκολ του Ισπανού.

Όπως γίνεται σαφές ο Παναθηναϊκός προηγείται σε όλα του τα ματς φέτος και αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όπλο στην προσπάθεια που κάνει να διεκδικήσει για πρώτη φορά τον τίτλο μετά από πολλά χρόνια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...