ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αρθρογραφία

Ήθος, δουλειά και σεβασμός στο ποδόσφαιρο

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση στο ποδόσφαιρό της χώρας και τη δουλειά του που αποτυπώνεται στο χορτάρι.

Σε μια εποχή που στο ελληνικό ποδόσφαιρο βλέπουμε κάθε εβδομάδα να υπάρχει μεγάλη ένταση, σε μια περίοδο που ήδη δύο προπονητές από το «Big 5» έφυγαν πριν φύγει ο Σεπτέμβρης, σε μια περίοδο που όλοι μοιάζουν να περνάνε/πέρασαν από μια μικρή ή μεγάλη κρίση, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραμένει μια φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα.

Η συμπεριφορά, τα λόγια και η εικόνα που βγάζει προς τα έξω ο προπονητής του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με την καταπληκτική δουλειά την οποία κάνει τον μετατρέπουν σε πρόσωπο του πρωταθλήματος. Κυρίως για το ήθος το οποίο βγάζει ο Σέρβος. Για τον τρόπο που ξέρει να διαχειρίζεται κάθε κατάσταση, καλή ή κακή, κάθε συνθήκη που διαμορφώνεται γύρω απ’ αυτόν και την ομάδα του.

Κάθε φορά που τελειώνει ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού το ενδιαφέρον στρέφεται στα λόγια του προπονητή του. Πέρσι, σε στιγμές και αγώνες που οι «πράσινοι» σήκωναν φασαρία για διαιτητικές αποφάσεις, ο Γιοβάνοβιτς δε μιλούσε ποτέ γι’ αυτές. Προτιμούσε να δει τι έκανε ή δεν έκανε σωστά πρώτα αυτός και στη συνέχεια οι παίκτες του.

Φέτος, σε μια περίοδο που όλος ο Παναθηναϊκός οργανισμός ζει και αναπνέει για το πρωτάθλημα, ο Γιοβάνοβιτς επιλέγει να δείξει τον σωστό δρόμο. Εκείνον της υπομονής. Το βλέμμα χαμηλά, τα πόδια στο έδαφος για μια ομάδα που έως τώρα είδε τα τέσσερα από τα πέντε ματς που έδωσε να γίνονται στη Λεωφόρο. Αρα τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά της.

Ξέρει και ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς πως το δημιούργημά του μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα, μπορεί να το κυνηγήσει μέχρι τέλους και δείχνει πως μπορεί και να το κατακτήσει. Το να το φωνάζεις δε θα σε κάνει καλύτερη ομάδα, ούτε θα σου δώσει παραπάνω πιθανότητες.

Άλλωστε τα λόγια των αντιπάλων είναι αυτά που καμιά φορά έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία. Και ο Στάικος του ΠΑΣ Γιάννινα προστέθηκε στη μακρά λίστα των προπονητών που παραδέχονται ότι ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα.

Τίποτα, τίποτα, δεν μας σταματά!
Τίποτα, τίποτα, δεν μας σταματά! 2.691 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

loading...

HIGHLIGHTS

close