ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ήθος, δουλειά και σεβασμός στο ποδόσφαιρο

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση στο ποδόσφαιρό της χώρας και τη δουλειά του που αποτυπώνεται στο χορτάρι.

Ήθος, δουλειά και σεβασμός στο ποδόσφαιρο

Σε μια εποχή που στο ελληνικό ποδόσφαιρο βλέπουμε κάθε εβδομάδα να υπάρχει μεγάλη ένταση, σε μια περίοδο που ήδη δύο προπονητές από το «Big 5» έφυγαν πριν φύγει ο Σεπτέμβρης, σε μια περίοδο που όλοι μοιάζουν να περνάνε/πέρασαν από μια μικρή ή μεγάλη κρίση, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραμένει μια φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα.

Η συμπεριφορά, τα λόγια και η εικόνα που βγάζει προς τα έξω ο προπονητής του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με την καταπληκτική δουλειά την οποία κάνει τον μετατρέπουν σε πρόσωπο του πρωταθλήματος. Κυρίως για το ήθος το οποίο βγάζει ο Σέρβος. Για τον τρόπο που ξέρει να διαχειρίζεται κάθε κατάσταση, καλή ή κακή, κάθε συνθήκη που διαμορφώνεται γύρω απ’ αυτόν και την ομάδα του.

Κάθε φορά που τελειώνει ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού το ενδιαφέρον στρέφεται στα λόγια του προπονητή του. Πέρσι, σε στιγμές και αγώνες που οι «πράσινοι» σήκωναν φασαρία για διαιτητικές αποφάσεις, ο Γιοβάνοβιτς δε μιλούσε ποτέ γι’ αυτές. Προτιμούσε να δει τι έκανε ή δεν έκανε σωστά πρώτα αυτός και στη συνέχεια οι παίκτες του.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.362 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φέτος, σε μια περίοδο που όλος ο Παναθηναϊκός οργανισμός ζει και αναπνέει για το πρωτάθλημα, ο Γιοβάνοβιτς επιλέγει να δείξει τον σωστό δρόμο. Εκείνον της υπομονής. Το βλέμμα χαμηλά, τα πόδια στο έδαφος για μια ομάδα που έως τώρα είδε τα τέσσερα από τα πέντε ματς που έδωσε να γίνονται στη Λεωφόρο. Αρα τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά της.

Ξέρει και ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς πως το δημιούργημά του μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα, μπορεί να το κυνηγήσει μέχρι τέλους και δείχνει πως μπορεί και να το κατακτήσει. Το να το φωνάζεις δε θα σε κάνει καλύτερη ομάδα, ούτε θα σου δώσει παραπάνω πιθανότητες.

Άλλωστε τα λόγια των αντιπάλων είναι αυτά που καμιά φορά έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία. Και ο Στάικος του ΠΑΣ Γιάννινα προστέθηκε στη μακρά λίστα των προπονητών που παραδέχονται ότι ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.