ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Η ήρεμη δύναμη κάτω από τα γκολποστ (vids)

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχει ξεκινήσει τη σεζόν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ολοκλήρωσε την προηγουμένη αποδεικνύοντας ότι το τριφύλλι πέτυχε... διάνα με την απόκτησή του, πριν από ένα χρόνο. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Η ήρεμη δύναμη κάτω από τα γκολποστ (vids)

Ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι πράσινοι μετά από πέντε αγωνιστικές μετρούν ισάριθμες νίκες. Νίκες λόγω των οποίων βρίσκεται στην κορυφή της Super League, έχοντας μάλιστα πάρει αέρα 4 πόντων από τον ΠΑΟΚ, 6 από την ΑΕΚ και 7 από τον Ολυμπιακό.

Το τριφύλλι έχει πετύχει εννιά τέρματα στο πρωτάθλημα ενώ έχει δεχτεί μόλις ένα. Πέρα από την γενικότερη αμυντική λειτουργία της ομάδας, ρόλο σε αυτό έχει διαδραματίσει ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας αποκτήθηκε πέρυσι από τους πράσινους και ειδικά από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν έχει πάρει φανέλα βασικού και δεν την αποχωρίζεται. Έπαιζε μείζονα ρόλο τόσο στο να βγει εντός πεντάδας το τριφύλλι πέρυσι, όσο και φυσικά το να κατακτήσει το πρώτο Κύπελλο μετά από οκτώ χρόνια.

Ο Ιταλός κίπερ και τη φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με πολύ καλές εμφανίσεις, όπως δηλαδή τελείωσε την περσινή σεζόν. Ο Μπρινιόλι όποτε έχει χρειαστεί φωνάζει δυναμικά παρών. Τόσο στο ματς με τον Ιωνικό όσο και σε αυτό με την ΑΕΚ είχε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις, λόγω των οποίων ο Παναθηναϊκός πρακτικά κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Παράλληλα, δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι αποτελεί μέρος της ανάπτυξης του τριφυλλιού. Η μπάλα περνάει ουκ ολίγες φορές από τα πόδια του και ζήτημα είναι να έχει απομακρύνει παραπάνω από μία φορά λανθασμένα.

Ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού έχει ηρεμία στο παιχνίδι του και δίνει τις κατάλληλες κατευθυντήριες στους συμπαίκτες του, προκειμένου η άμυνα να είναι όπως πρέπει και να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο. Επιπρόσθετα, ακόμα και όταν πιέζεται από τους αντίπαλους επιθετικούς όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, δεν πανικοβάλετε, αλλά πάντα με καθαρό μυαλό δίνει σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του. Σε όλα αυτά οφείλουμε να προσθέσουμε και το γεγονός ότι είναι κυρίαρχος στην μεγάλη του περιοχή, «καθαρίζοντας» όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του.

Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο πλέον ότι έχει στο ρόστερ του ότι έχει έναν τερματοφύλακα που κάνει τη διαφορά. Η καλύτερα έναν τερματοφύλακα που αποτελεί σημείο αναφοράς του παιχνιδιού του τριφυλλιού. Ο Μπρινιόλι είναι ένας κίπερ με προσωπικότητα που μπορεί να αντέξει και στην πίεση και αυτό το έχει αποδείξει. Το μόνο που μένει από εδώ και πέρα είναι να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, αν και πλέον με την… φόρα που έχει πάρει μοιάζει να είναι ασταμάτητος. Η αυτοπεποίθηση που έχει, μεταφέρεται και στους συμπαίκτες του, οι οποίοι του έχουν τυφλή εμπιστοσύνη ενώ νιώθουν και την απαραίτητη ασφάλεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...