ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: «Πράσινος» και επίσημα ο Πονίτκα – Ανακοινώθηκε από το μεγάφωνα του ΟΑΚΑ! (Vid)

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, τη μεταγραφή του Ματέους Πονίτκα στο «τριφύλλι» για τη νέα σεζόν.

Παναθηναϊκός: «Πράσινος» και επίσημα ο Πονίτκα - Ανακοινώθηκε από το μεγάφωνα του ΟΑΚΑ! (Vid)

Έκλεισε με θετικό τρόπο η μεταγραφή του Ματέους Πονίτκα στον Παναθηναϊκό για τη νέα σεζόν, καθώς μετά τη Ρέτζιο Εμίλια, σειρά πήρε η «πράσινη» ΚΑΕ.

Ο Πολωνός γκαρντ/φόργουορντ θα είναι κάτοικος ΟΑΚΑ για τη νέα σεζόν, προσθέτοντας ένα ακόμα «όπλο» στη φαρέτρα του Ντέγιαν Ράντονιτς και τον νέο Παναθηναϊκό που ετοιμάζει για να επανέλθει πρωταγωνιστής στο προσκήνιο.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι να έλθει ο παίκτης στην Αθήνα και να ενσωματωθεί με τη νέα του ομάδα.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 16.684 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μάλιστα, η ανακοίνωση του έγινε από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης της ομάδας ενόψει της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές, για το τουρνουά «Π. Γιαννακόπουλος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ματέους Πονίτκα για ένα χρόνο.

Ο Ματέους Πονίτκα γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1993 στο Ostrów της Πολωνίας, έχει ύψος 1.98μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3». Έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ από την UKS Kasprowiczanka Ostrow Wielkopolski πριν μετακομίσει στην AZS Warsaw University of Technology το 2009. Τον Μάρτιο του 2012 υπέγραψε στην Asseco Prokom και το καλοκαίρι του 2013 «μετακόμισε» στη βελγική Telenet Oostende κατακτώντας μαζί της το πρωτάθλημα.

Τον Αύγουστο του 2015 επέστρεψε στην Πολωνία για λογαριασμό της Zielona Gora και ονομάστηκε EuroCup Rising Star της σεζόν 2015-2016. Το καλοκαίρι του 2016 «μετακόμισε» στην Τουρκία και την Pınar Karşıyaka, ενώ η σεζόν 2017-18 season τον βρήκε στην ισπανική CB Canarias Tenerife.

Μετά από τη θητεία του στην ισπανική ομάδα πήρε μεταγραφή για τη ρωσική Lokomotiv Kuban. Έπειτα από μία σεζόν εκεί μετακινήθηκε στην BC Zenit Saint Petersburg όπου και παρέμεινε μέχρι το 2022. Το καλοκαίρι του 2022 υπέγραψε στην ιταλική Reggio Emilia, από την οποία αποχώρησε για να έρθει στον Παναθηναϊκό.  

Συνολικά έχει αγωνιστεί πέντε σεζόν στην Euroleague, τρεις με την BC Zenit Saint Petersburg, μία με τη Zielona Gora και μία με την Asseco Prokom μετρώντας συνολικά 8.2 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ ανά παιχνίδι.

Στο Eurocup έπαιξε για τέσσερις σεζόν, με την Telenet Oostende, τη Zielona Gora και τη Lokomotiv Kuban έχοντας 9.7 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Στο Ευρωμπάσκετ του 2022 ο Πονίτκα οδήγησε την Εθνική Πολωνίας στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης έχοντας 13.4 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ κατά μέσο όρο ανά αγώνα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.