ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η Αρμάνι του υπενθύμισε ότι έχει να ανέβει ένα βουνό – Θέλει υπομονή, σκληρή δουλειά και… σωστά μονοπάτια

Ποτέ καμία ομάδα στον κόσμο δεν επιστρέφει στη δική της κανονικότητα έπειτα από μια φιλική νίκη. Το ίδιο ισχύει και για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Ποτέ καμία ομάδα στον κόσμο δεν επιστρέφει στη δική της κανονικότητα έπειτα από μια φιλική νίκη. Το ίδιο ισχύει και για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

“Θα γίνει… σπέσιαλ ο Παναθηναϊκός με Μήτογλου”!
“Θα γίνει… σπέσιαλ ο Παναθηναϊκός με Μήτογλου”! 6.847 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά την πολύ καλή εμφάνιση και επικράτηση επί της Αναντολού Εφές στην πρεμιέρα του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”, ήρθε η ήττα για το “τριφύλλι” από την Αρμάνι Μιλάνο. Θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος για… ανώμαλη προσγείωση. Εμείς δε θα το κάνουμε. Διότι, πολύ απλά, οι υπερβολές τούτη την περίοδο και συγκυρία, είτε έπειτα από νίκες, είτε έπειτα από ήττες είναι για τα καφενεία και τους “προπονητές της εξέδρας”.

Ούτε σούπερ ομάδα έγινε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη κόντρα στους Τούρκους, ούτε “δεν πάει πουθενά”, έπειτα από την ήττα από τους Ιταλούς. Τίποτα από τα δυο δεν ισχύει. Η πραγματικότητα είναι ότι το “τριφύλλι” προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή, με νέο προπονητή, με ρόστερ καλύτερο από το περσινό, μα και χτυπητές αδυναμίες τις οποίες πρέπει να καλύψει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν αγωνιστεί δυο παίκτες που θα είναι “κλειδιά” για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς. Αναφερόμαστε, φυσικά, στους Γκριγκόνις και Πονίτκα. Με αυτούς τους δυο στην εξίσωση ο Παναθηναϊκός ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδό του, ενώ θα ακολουθήσει και η ενίσχυση με έναν ακόμη παίκτη στο “4”.

Το που θα φτάσει ο φετινός Παναθηναϊκός, δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει. Άλλωστε, εδώ δεν είμαστε για να κάνουμε προφητείες, αλλά για να αναλύουμε την επικαιρότητα. Το βέβαιο είναι ότι απαιτείται πολύς χρόνος και σκληρή δουλειά. Καμία κανονικότητα δεν έχει επανέλθει και κανένας Παναθηναϊκός δεν είναι στο επίπεδο της κυριαρχίας στην Ευρώπη, όπως ήταν κάποτε. Σοβαροί να είμαστε. Είναι, όμως, σε μια κατεύθυνση βελτίωσης σε σχέση με πέρυσι, έχοντας πιο υψηλές βλέψεις, μα και συντηρητικές εκτιμήσεις. Η Αρμάνι έδειξε στο “τριφύλλι” ότι έχει μπροστά της ολόκληρο βουνό να ανέβει και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει. Αυτό το βουνό, πάντως, δεν μπορεί κανείς, ποτέ και πουθενά, να το ανέβει μέσα σε δυο ή τρεις εβδομάδες. Απαιτείται χρόνος, επιμονή, υπομονή, σωστά… μονοπάτια (επιλογές) και ταμείο θα γίνει στο τέλος.

Ευρωλίγκα: Η βαθμολογία και η θέση του Παναθηναϊκού
Ευρωλίγκα: Η βαθμολογία και η θέση του Παναθηναϊκού 7.475 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

HIGHLIGHTS

close