ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στον «πάγο» τους έστειλε η UEFA!

Ο λόγος για τους δύο διαιτητές που κλήθηκαν να σφυρίξουν τα ματς του Παναθηναϊκού με τη Σλάβια και από τότε αγνοούνται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Στον «πάγο» τους έστειλε η UEFA!

Το φετινό καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έδινε τις ευρωπαϊκές του «εξετάσεις», με την ομάδα να παίζει κόντρα στη Σλάβια Πράγας την επιστροφή της στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Όμως οι «πράσινοι» ένιωσαν με το καλησπέρα δύο διαιτητικές σφαγές και το όνειρο της επιστροφής… έμεινε στη μέση. Τότε ήταν που μαζικά υπήρξε έντονη διαμαρτυρία προς την UEFA, για τα «μπουμπούκια» που επέλεξε να στείλει στα ματς του «τριφυλλιού» κόντρα στην πιο έτοιμη Σλάβια Πράγας.

Το κακό αρχικά ξεκίνησε στην Τσεχία, με τη διαιτησία του Γάλλου Μπουκέ να θυμίσει παλιές εποχές… ελληνικής «παράγκας». Ο ανεκδιήγητος Μπουκέ αφήνει αρχικά τον Παναθηναϊκό με δέκα ποδοσφαιριστές στο καλύτερο του αγωνιστικά σημείο του αγώνα, με την άδικη αποβολή στον Παλάσιος, στερώντας από την ομάδα ένα παίκτη σημαντικό. Η δουλειά είχε γίνει… ή μάλλον η μισή δουλειά.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 12.737 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η αποβολή του Παλάσιος στερούσε τον Αργεντίνο από το «τριφύλλι» για 1,5 ματς, δηλαδή και από τη ρεβάνς της Αθήνας. Τα παράπονα του «τριφυλλιού» κορυφώθηκαν λίγες ημέρες αργότερα στην Αθήνα. Η UEFA δεν άλλαξε τακτική, επέλεξε να στείλει εκ νέου έναν ανεκδιήγητο που ντύθηκε Μπουκέ. Ο λόγος για τον Άγγλο Πίτερ Μπανκς, που έβαλε και αυτός τη σφραγίδα του ή μάλλον το χειρουργικό του νυστέρι για να μείνει το «τριφύλλι» εκτός στόχου.

Ο Άγγλος δεν σφυρίζει πέναλτι πάνω στον Σένκεφελντ στη σύγκρουση του με τον τερματοφύλακα της Σλάβια. Αν το πέναλτι δινόταν ο τερματοφύλακας θα έπρεπε να αποβληθεί καθώς είχε ήδη κίτρινη κάρτα. Μια φάση στην οποία θυμίζουμε έστειλε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα, τον Ολλανδό στόπερ με ρωγμώδες κάταγμα στον οσφυϊκό σπόνδυλο.

Πλέον με τη ζημιά να έχει γίνει, η UEFA αφού αφουγκράστηκε τις διαμαρτυρίες και τα παράπονα του Παναθηναϊκού, έχει βάλει «πάγο» στους δύο ρέφερι, οι οποίοι έχουν να σφυρίξουν από το καλοκαίρι. Ο Γάλλος Μπουκέ δεν έχει βρεθεί σε ματς εδώ και περίπου 1,5 μήνα, ενώ ο Άγγλος Πίτερ Μπανκς, έχει οριστεί μόνο ως στο προ ημερών ευρωπαϊκό ματς Εθνικών ομάδων ανάμεσα σε Σλοβακία και Αζερμπαϊτζάν.

Όλα αυτά τα γράφουμε, καθώς έχουν ήδη παιχτεί στην Ευρώπη πάρα πολλά ματς τόσο για τις Εθνικές ομάδες, όσο και για τις συλλογικές, με τις διοργανώσεις να βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξή τους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.