ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Όχι απλά διεθνείς, αλλά πρωταγωνιστές στις Εθνικές

Το νέο ξεκίνημα του Κουρμπέλη, ο αναντικατάστατος Μάγκνουσον και οι τρεις… σωματοφύλακες της Εθνικές Σλοβενίας.

Όχι απλά διεθνείς, αλλά πρωταγωνιστές στις Εθνικές

Η επιστροφή των διεθνών «γεμίζει» και πάλι το Κορωπί. Και το γεγονός πως η διαδικασία των αγώνων του Nations League δε στερεί ελέω κάποιου τραυματισμού κανέναν ποδοσφαιριστή από το «οπλοστάσιο» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει του ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή είναι… βάλσαμο για τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ο οποίος, εκτός των άλλων, έχει να διαχειριστεί για πρώτη φορά την προετοιμασία ενός αγώνα με τόσους πολλούς παίκτες να λείπουν από τις προπονήσεις. Εφτά συνολικά ήταν οι απόντες, Σπόραρ, Τσέριν, Κουρμπέλης σίγουρα οι σημαντικότερες απουσίες, καθώς είναι βασικοί σε όλα τα ματς, από… κοντά ο Βέρμπιτς, όπως και ο Μάγκνουσον που είναι σε διαδικασία επιστροφής και καθιέρωσης στην ενδεκάδα. Γι’ αυτό άλλωστε αποκτήθηκε.

Τι έκαναν όλες τις προηγούμενες μέρες οι διεθνείς του Παναθηναϊκού, πόσο αγωνίστηκαν και πόσο βοήθησαν τις Εθνικές τους ομάδες; Πάμε να δούμε αναλυτικά. Ο αρχηγός, Δημήτρης Κουρμπέλης, μετά την ταλαιπωρία που πέρασε με τον τραυματισμό του έχει επιστρέψει για τα καλά. Και στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα. Σαν να ζει ένα νέο ξεκίνημα. Βασικός στα παιχνίδια της Ελλάδας με Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία, αγωνίστηκε για 77 λεπτά στο παιχνίδι της Λάρνακας και σε ολόκληρο το ματς της Ριζούπολης, έχοντας εξαιρετική παρουσία.

Ο έτερος της Εθνικής ομάδας, Φώτης Ιωαννίδης, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Ελλάδα είχε θέματα στην επιθετική της γραμμή και ήταν ενδεκαδάτος στο τελευταίο ματς του Nations League, ενώ αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από μισή ώρα στο ματς με την Κύπρο. Έχοντας καλή παρουσία, ιδιαίτερα απέναντι στους Ιρλανδούς.

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Εθνική Ισλανδίας, το ίδιο ήταν και στα ματς με τη Βενεζουέλα (φιλικό) και με την Αλβανία (Nations League). Ηγέτης της αμυντικής γραμμής της ομάδας του και εξαιρετικά παιχνίδια από τον Μάγκνουσον. Το κυριότερο όλων; Έδειξε πως είναι υγιής, πως «πατάει» καλά στα πόδια του και πως μπορεί να βοηθήσει πλέον τον σύλλογο.

Στην Εθνική Σλοβενίας, ο Ανταμ Τσέριν έκανε τη διαφορά στα ματς με τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Επίσης βασικός και αναντικατάστατος, με τον προπονητή του να μιλάει δημόσια για το πόσο σημαντικός είναι για το σύνολο της Εθνικής ομάδας.

Το ίδιο σημαντικός αποδείχτηκε και ο Αντρατζ Σπόραρ, στο ένα από τα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε. Σκόραρε ο Σλοβένος στη νίκη με 2-1 απέναντι στη Νορβηγία, ήταν και πάλι ο επιθετικός που ξέρουμε, εκείνος δηλαδή που αποτελεί σημείο αναφοράς στην κορυφή για την ομάδα του. Δεν αγωνίστηκε απέναντι στη Σουηδία λόγω τιμωρίας.

Ενδεκαδάτος με τη Σλοβενία ήταν και ο… τρίτος της παρέας, ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Είχε καλές στιγμές, κυρίως στο ματς με τη Σουηδία, στο οποίο έμεινε στο γήπεδο για 86 λεπτά, ενώ αγωνίστηκε για 71 λεπτά στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Νορβηγία.

Οι τρεις Σλοβένοι του Παναθηναϊκού αποτελούν τη… ραχοκοκαλιά της Εθνικής τους ομάδας, κάτι που φάνηκε στα πρόσφατα παιχνίδια που αυτή έδωσε. Ο μοναδικός από τους διεθνείς που αγωνίστηκε ελάχιστα ήταν ο Ενις Τσοκάι, στο ματς που η Αλβανία βρήκε απέναντί της την Ισλανδία του Μάγκνουσον, με τον νεαρό μέσο να αγωνίζεται για εφτά λεπτά στο φινάλε της αναμέτρησης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...