ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τα βρήκε… σκούρα ο Παναθηναϊκός, αλλά πέρασε τελικό

Ο Κολοσσός Ρόδου έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να παίρνουν τη νίκη με 72-67 και την πρόκριση στον τελικό του Super Cup.

Τα βρήκε... σκούρα ο Παναθηναϊκός, αλλά πέρασε τελικό

Ακόμα και δύσκολα ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη – πρόκριση επί του Κολοσοού. Οι πράσινοι βρέθηκαν ακόμα και πίσω στο σκορ, ενώ στο τέλος όλα κρίθηκαν ουσιαστικά στις λεπτομέρειες.

Πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν οι Αρτούρας Γκουντάιτις (14π., 4ρ.), Μάριους Γκριγκόνις (13π., 2ρ.) και Ντέρικ Ουίλιαμς (14π., 8ρ.), με τον Ματέους Πονίτκα να μετράει 7 πόντους και 4 ασίστ και τον Πάρις Λι να συμπληρώνει 8 πόντους και 5 ασίστ. To ματς

Κάκιστο ήταν το θέαμα στο κλειστό της Καλλιθέας ύστερα από πέντε λεπτά αγώνα. Οι δύο ομάδες σκόραραν ύστερα από… αίτηση καθώς είναι χαρακτηριστικό το σκηνικό ότι ξεκίνησαν το παιχνίδι έχοντας 1/6 εντός παιδιάς με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης στα χέρια του και να προηγείται με 4-12 τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος της 1ης περιόδου. Μόνο και μόνο το σκορ αποτυπώνει την εικόνα του ματς και το πόσο άθλια είχαν ξεκινήσει οι «πράσινοι» το ματς. Ο Γκριγκόνις προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του και δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του, ενώ το παιχνίδι άρχισε να αλλάζει μορφή όταν ο Ράντονιτς χρησιμοποίησε στην τριάδα των γκαρντ τους Μποχωρίδη, Πονίτκα, Άντριους και τον Γκουντάιτις να κάνει τη μεγαλύτερη «ζημιά» καθώς έφθειρε με φάουλ σχεδόν όλους τους παίκτες του Κολοσσού Ρόδου.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 41.211 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι παίκτες του Ράντονιτς είχαν 2/12 3π. με τους Πάρις Λι – Μάριους Γκριγκόνις να μετρούν 1/11 εντός πεδιάς και ο Κολοσσός επέστρεψε εκ νέου και ανέτρεψε τα δεδομένα (38-41 με 3π. του Χάρη Γιαννόπουλου στο 23′ και 40-44 στο 25′). Σε εκείνο το σημείο ο Μαυροβούνιος προπονητής κάλεσε τάιμ άουτ και οι δύο… άφαντοι γκαρντ του βγήκαν μπροστά. Ο Γκριγκόνις έβαλε 8π. σε χρόνο dt, ο Λι πρόσθεσε 2/2 τρίποντα και οι «πράσινοι» πήραν ξανά το προβάδισμα (54-50 στο 28′), παρά τα «όργια» του ασταμάτητου Σταρκς (14π. στην 3η περίοδο) και τις πολύτιμες βοήθειες του Μαλίκ Όσμπορν (9π., 7ρ.). Πάντως, ο ημιτελικός παρέμενε «ανοιχτός» (61-57 στο 30′), με το «τριφύλλι» να έχει 10 χαμένες βολές (17/27β.) και να προβληματίζει αμυντικά.

Το επιμέρους σκορ έφτασε και στο 21-7 (!) με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 41-38 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 2/11 τρίποντα, κάτι που άλλαξε στη συνέχεια. Μπορεί ο Σταρκς να είχε μετατρέψει το επιθετικό παιχνίδι του Κολοσσού σε… one man show φτάνοντας στους 18 πόντους στο 30′ (σ.σ. με 14π., στο τρίτο δεκάλεπτο), αλλά στην άλλη όχθη του παρκέ ο Γκριγκόνις ήταν εκείνος που μπήκε στην εξίσωση του ματς και έχοντας τη βοήθεια του Πάρις Λι άρχισαν να ευστοχούν έξω από τα 6.75 μέτρα με 4/4 τρίποντα, ΄το «τριφύλλι» ανέκτησε εκ νέου τα ηνία του ματς καθώς έστειλε τη διαφορά στο +7 (59-52) λίγο από το τέλος της 3ης περιόδου (61-57).

Η ομάδα της Ρόδου συνέχισε να είναι ανταγωνιστική και έκανε το ματς πραγματικό ντέρμπι έχοντας απόσταση μίας κατοχής (63-61) έως το 33′. Σ’ εκείνο το σημείο ο Τι Τζέι Σταρκς υπέπεσε στο 5ο του φάουλ αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων είχε λίγα ακόμα καύσιμα στην «μηχανή» του έχοντας κρατήσει το ματς στα ίσια (64-64) έως και το 35′. Όμως στο τέλος «μίλησε» περισσότερο η εμπειρία των «πρασίνων» οι οποίοι ναι μεν δεν είχαν καλή παρουσία συνολικά στο ματς, αλλά κατάφεραν στο τέλος να φτάσουν στη νίκη και στην πρόκριση στον τελικό.

Τα Δεκάλεπτα: 20-18, 36-32, 61-57, 72-67.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...