ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ανέτοιμος ο Παναθηναϊκός, παραδόθηκε και έχασε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Φανερά εκτός ρυθμού ο Παναθηναϊκός, παρουσιάστηκε ανέτοιμος στη Ρόδο και έχασε (67-52) τον τίτλο του Σούπερ Καπ από τον Ολυμπιακό.

Ανέτοιμος ο Παναθηναϊκός, παραδόθηκε και έχασε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Ανέτοιμος, άστοχος και με τον βασικό του γκαρντ στα πιτς λόγω τραυματισμού ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φανεί συνεπής στο πρώτο ραντεβού των δυο «αιωνίων» στη σεζόν, χάνοντας το Σούπερ Καπ (67-52) από έναν Ολυμπιακό που δεν έδειξε και κάτι το ιδιαίτερο.

Εκνευριστικά άστοχοι και εκτός αγώνα οι Γκριγκόνις και Πονίτκα, δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς. Πάλευε μόνος του στην άμυνα ο Άντριου Άντριους. Φιλότιμη προσπάθεια από τον Πάρις Λι.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Λι, Γκριγκόνις, Π. Καλαϊτζάκη, Oυίλιαμς και Παπαγιάννη, ενώ οι πρώτοι πέντε του Ολυμπιακού ήταν οι Ουόκαπ, Κέινααν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 219.326 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς ξεκίνησε με καλό και γρήγορο ρυθμό και τον Ουίλιαμς να είναι «καυτός» για τον Παναθηναϊκό, που πήρε προβάδισμα 9-2 στο 3’. Οι «πράσινοι» ήταν διαβασμένοι στην άμυνα στα πρώτα λεπτά και αυτό ήταν το στοιχείο που τους έδωσε το +7 πολύ νωρίς στον αγώνα, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, ο Κέινααν σκόραρε σε δύο διαδοχικές κατοχές από τα 6,75 για το 9-8 (4’), που έφερε το τάιμ άουτ από την πλευρά του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Το «τριφύλλι» είχε κολλήσει επιθετικά, ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 9-10 και έτσι στο 7’ ήρθε η ώρα του Πονίτκα να περάσει στο ματς αντί του Π. Καλαϊτζάκη. Ο Φαλ έκανε τη ζημιά στο «τριφύλλι», οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και μεγάλωσαν το προβάδισμα τους σε 11-18 (8’).  Οι «πράσινοι» στο χρόνο που απέμενε έως το τέλος της πρώτης περιόδου κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο όντας πίσω στο σκορ με 15-18.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα στα πρώτα 2:30 λεπτά της δεύτερης περιόδου (20-23), την ώρα που ο Ράντονιτς συνέχισε να φρεσκάρει την πεντάδα του έχοντας περάσει στο ματς πεντάδα με τέσσερις κοντούς (Άντριους, Μποχωρίδης, Γκριγκόνις, Γ. Καλαϊτζάκη) και τον Γκουντάιτις. Το σχήμα λειτούργησε και ο Παπαγιάννης που πέρασε στη θέση του Γκουντάιτις έγραψε το 24-23 (15’), βάζοντας και πάλι μπροστά τους «πράσινους».

Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με δικό τους σερί και πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα (24-30 στο 17’), αναγκάζοντας έτσι τον Ντέγιαν Ράντονιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Οι οδηγίες του Σέρβου τεχνικού απέδωσαν και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Πάρις Λι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 32-32. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό να είναι και πάλι πίσω στο σκορ με τρεις πόντους (34-37), αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο ημίχρονο.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο ήταν κακό. Οι «πράσινοι» επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να επιβάλουν τον ρυθμό τους, να τρέξουν στο παρκέ και να φτάσουν στο +10 (34-44), έπειτα από 2:30 λεπτά. Το «τριφύλλι» έβρισκε προσωρινές λύσεις με κάποια τρίποντα από το Μποχωρίδη και Ουίλιαμς, κατεβάζοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο (42-50 στο 27’), ωστόσο ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, χάρη στην καλή του άμυνα που είχε φέρει μπελάδες στους «πράσινους».

Κάπως έτσι οι «πράσινοι» είδαν τους «ερυθρόλευκους» να φεύγουν με 13 πόντους διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (43-56), κάτι που τους έδινε σημαντικό προβάρισμα ενόψει των τελευταίων δέκα λεπτών του τελικού.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε προσπαθώντας να επιστρέψει στο ματς επιτιθέμενος κυρίως από το τρίποντο χωρίς όμως οι «πράσινοι» να είναι εύστοχοι. Ο Ολυμπιακός μεγάλωσε λίγο ακόμα τη διαφορά (43-59 στο 32’), την ώρα που ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει κατακόρυφα.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην έχει τις λύσεις για να ξαναμπεί στο ματς έτσι ο Λαρεντζάκης διαμόρφωσε το 50-65 στο 38’,που ουσιαστικά έβαζε τέλος στο ματς. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 52-67.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 43-56, 52-67.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης, Λι 12 (4/10 σουτ, 2/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Παπαγιάννης 8 (4/7 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 10 (2), Γκριγκόνις (0/9 σουτ, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο), Μποχωρίδης 8 (2), Άντριους 2, Γ. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα 8 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 3 λάθη), Γκουντάιτις (0/2 δίποντα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κάναν 6 (2), Φαλ 12 (5/8 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Βεζένκοβ 12 (3/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 11 ριμπάουντ), Παπανικολάου 2 (0/4 σουτ, 2/2 βολές), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 11 (1/4 τρίποντα), Σλούκας 2 (0/4 σουτ, 2/2 βολές, 4 ασίστ), Μπόλομποϊ 9 (3/4 δίποντα, 3/3 βολές, 9 ριμπάουντ), Πίτερς 2, ΜακΚίσικ 5 (1).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.