ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Όλους θα τους τρελάνουμε!

Ανατροπάρα και διπλάρα τίτλου ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Τρελαίνει κόσμο ο Αϊτόρ, «διέλυσε» ξανά τον ΠΑΟΚ με δύο γκολ και η ομαδάρα του Γιοβάνοβιτς έκανε το έξι στα έξι με το τελικό 2-1 στην Τούμπα.

Όλους θα τους τρελάνουμε!

Το ματς

Επιθετικά, αν και κατέγραψε την πρώτη ευκαιρία στο ματς στο 12′, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε απέναντι στον Κοτάρσκι και δεν μπόρεσε να εκμταλλευτεί αποτελεσματικά το γεγονός ότι «χτύπησε» εξαιρετικά τον ΠΑΟΚ στο επιθετικό τρανζίσιον με τη διαγώνια μπαλιά του Τσέριν για τον Αϊτόρ και την «εκτέλεση» του Ισπανού που έδιωξε με δυσκολία ο 22χρονος πορτιέρε. Ο Κοτάρσκι στάθηκε όρθιος και απέναντι στον Σπόραρ στο 37′, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε την κίνηση του Αϊτόρ. Και ως εκ τούτου, στη σκακιέρα της τακτικής, το ημίχρονο έκλεισε υπέρ του ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το 1-0.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε έξι λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους. Ο Πέρεθ στη δεύτερη καρμπόν πάσα ακριβείας πέρασε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ. Τις έψαχναν οι «πράσινοι» αυτές τις κάθετες πάσες. Ο Αϊτόρ με άψογο κοντρόλ πέρασε και τον Κοτάρσκι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 29.518 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι ισορροπίες στο ντέρμπι άλλαξαν μέσα σε μερικά λεπτά. Οι «ασπρόμαυροι» εκτός από το γκολ της ισοφάρισης είδαν τον βασικό και μοναδικό τους φορ, τον Νέλσον Ολιβέιρα να βγαίνει off στο 57ο λεπτό με πρόβλημα στο δικέφαλο και έβγαλαν το υπόλοιπο του ντέρμπι με τον Μπίσεσβαρ στην κορυφή της επίθεσης!

Ο Αϊτόρ ξαναχτύπησε στο 73ο λεπτό του ντέρμπι, Τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Κοτάρσκι βγήκε με άτσαλο τρόπο από την εστία του και στην έξοδο του βρήκε με τις γροθιές τον Σπόραρ. Ο Αυστριακός Βαϊνμπέργκερ πήγε VAR και έδωσε την παράβαση, με τον Ισπανό να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» βάζοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά (1-2) στο σκορ.

Κάπως έτσι τελείωσε και το ματς, με τον διαιτητή στο 93΄ να ανακαλύπτει πέναλτι του Μάγκνουσον πάνω στον Κωνσταντέλια, με τον VAR να το διορθώνει.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (85’ Κωνσταντέλιας), Βιεϊρίνια (77’ Τσαούσης), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ντάντας (77’ Καντουρί), Κούρτιτς (85’ Γκορντεζιάνι), Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Ολιβέιρα (58’ Μπίσεσβαρ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ (95’ Σάρλια), Μπερνάρντ (90’ Γκάνεα), Σπόραρ (85’ Ιωαννίδης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.