ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γιοβάνοβιτς: «Να δείξουμε διάρκεια και να μείνουμε προσγειωμένοι»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης του Παναθηναϊκού στην έδρα του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη διάρκεια που πρέπει να έχει η ομάδα του, αλλά και στο πως οι παίκτες πρέπει να μείνουν προσγειωμένοι παρά το 6Χ6.

Γιοβάνοβιτς: «Να δείξουμε διάρκεια και να μείνουμε προσγειωμένοι»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης του Παναθηναϊκού στην έδρα του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη διάρκεια που πρέπει να έχει η ομάδα του, αλλά και στο πως οι παίκτες πρέπει να μείνουν προσγειωμένοι παρά το 6Χ6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Τι άλλαξε στον Παναθηναϊκό και γύρισε το παιχνίδι: «Ήταν ένα κλασικό ντέρμπι δύο ομάδων που ασχολήθηκαν πολύ με το τακτικό κομμάτι. Υπήρχαν κάποια πράγματα που άλλαξαν πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, πράγματα που δεν κάναμε στο πρώτο και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος ανοίξαμε το ματς, ήμασταν πιο γρήγοροι στην μεταφορά της μπάλας και απειλήσαμε περισσότερο. Ο χώρος του κέντρου ήταν αυτός που έγειρε την πλάστιγγα στη δικιά μας πλευρά. Ελέγξαμε καλύτερα το παιχνίδι και δεν μας απείλησε πολύ ο ΠΑΟΚ. Οι λεπτομέρειες και σήμερα έκαναν την διαφορά».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε δύο ντέρμπι με ανατροπή: «Είναι σίγουρα σημαντικό να μπορείς να κερδίζεις συνέχεια, ειδικά τα ντέρμπι, είμαστε μία ομάδα που είναι συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς, κάτι που μας δίνει πλεονέκτημα στον βαθμό ετοιμότητάς μας, αλλά έχουμε απόλυτο σεβασμό σε όλες τις ομάδες που διεκδικούν μαζί μας το πρωτάθλημα, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρης και ΑΕΚ είναι πολύ δυνατοί. Πάντα υπάρχουν κακά διαστήματα για την κάθε ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε διάρκεια, έχουν περάσει μόνο 6 παιχνίδια, υπάρχει δρόμος.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά η ομάδα έχει καιρό να κάνει, πρέπει να κρατηθούμε προσγειωμένοι. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως ακόμη, ενώ και οι ελλείψεις παίζουν ρόλο. Είμαστε αισιόδοξοι, αρκεί να υπάρχει και σοβαρότητα. Είναι ωραίο να είσαι πρώτος, σίγουρα. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στο κομμάτι παιχνιδιού που έχουμε την κατοχή της μπάλας».

Για την ψυχολογία που υπάρχει στον Παναθηναϊκό: «Δεν είμαι λάτρης αυτής της κουβέντας, πληρωνόμαστε για να κάνουμε κάτι καλά στον αγωνιστικό χώρο. Δουλεύουμε πολύ, προσπαθούμε και τρέχουμε επίσης και αυτό που έχουμε είναι η παρακαταθήκη της περσινής ομάδας, βλέπετε ότι λίγοι είναι οι παίκτες που ήρθαν φέτος και παίζουν τόσο πολύ. Έχουμε διάθεση, δεν φοβόμαστε, αλλά επαναλαμβάνω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε. Πρέπει να παράγουμε περισσότερες ευκαιρίες».

Για την απουσία του Παλάσιος: «Τα δύο προβλήματα που είχαμε, δηλαδή του Βέρμπιτς και του Παλάσιος τα γνωρίζαμε, ο ένας τραυματίστηκε στην εθνική του ομάδα και ο άλλος στο προηγούμενο ματς. Ο Παλάσιος είναι πολύ σημαντικός για εμάς, προτίμησα όμως να μην διακινδυνεύσω την σωματική του ακεραιότητα για να είναι έτοιμος στα επόμενα ματς.

Από την άλλη όμως, ήταν ευκαιρία για τον Μπερνάρντ να παίξει σχεδόν ένα ολόκληρο ματς, χωρίς να αγωνίζεται στη θέση του. Είμαι ικανοποιημένος όμως από αυτόν και περιμένω να ανέβει ακόμη περισσότερο. Σίγουρα αν ήταν και οι δύο μαζί μας, θα είχαμε ακόμα παραπάνω λύσεις».

Για τις αρκετές αλλαγές που έκανε: «Σκεφτόμουν πολύ αυτές τις δύο εβδομάδες για τις αλλαγές, τα παιδιά είχαν μεγάλες ευθύνες αλλά τα πήγαν καλά. Έχω καλούς παίκτες και αυτό φάνηκε στο γήπεδο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.