ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παντού είναι Λεωφόρος…

Μια διαφορετική ανάγνωση του φετινού Παναθηναϊκού...

Παντού είναι Λεωφόρος...

Πήγαινε στην Τούμπα έχοντας το πέντε στα πέντε ως παρακαταθήκη ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα. Ως πρώτος, αήττητος και καλύτερος έως αυτή τη στροφή του μαραθωνίου. Σούπερ αποτελεσματικός στα παιχνίδια του, με ένα γκολ παθητικό – αυτό από τον Πινέδα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ – και με έναν παίκτη που κάνει τη διαφορά σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Τον Αϊτόρ.

Ο Ισπανός πήρε… εργολαβία και το διπλό στην Τούμπα, κατάφερε με δύο δικά του γκολ να ανατρέψει την κατάσταση. Έχει ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, σιγουριά στο παιχνίδι του. Το έβλεπες στο βλέμμα του τη στιγμή του πέναλτι πως δεν υπάρχει περίπτωση να αστοχήσει. Και συνέχισε την παράδοση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έξι ματς, έξι γκολ κόντρα στον δικέφαλο από τον Αϊτόρ. Με κάθε τρόπο σκοράρει απέναντί τους. Θα εύχονται να μην τον είχαν κατηγορήσει πως τα… έδειξε στον τελικό!

Ο Αϊτόρ διαλύει κάθε αντίπαλη άμυνα, διαλύει τη στατιστική, είναι με διαφορά το πρόσωπο του πρωταθλήματος έως τώρα και οδηγεί τον Παναθηναϊκό εκ του ασφαλούς στην κορυφή της βαθμολογίας. Και το κάνει και εντός και εκτός έδρας. Όπως και όλος ο Παναθηναϊκός, όπως αποδείχτηκε περίτρανα στην Τούμπα.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 826 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ακούγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα πως οι πράσινοι έχουν εκμεταλλευτεί το γεγονός πως τα τέσσερα από τα πέντε ματς τα έδωσαν στη Λεωφόρο. Σωστό είναι. Η έδρα… μίλησε, αλλά πρέπει να είσαι και ικανός για να εκμεταλλευτείς την έδρα σου.

Ακούγαμε πως όταν φύγει από τη Λεωφόρο μπορεί να δείξει τις περσινές παθογένειες, εκείνες που του έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά κυρίως στο ξεκίνημα της σεζόν. Μέχρι τώρα; Δύο στα δύο μακριά από τη Λεωφόρο. Εύκολα στην Κρήτη, σε ένα ματς απέναντι στον προβληματικό έως τώρα ΟΦΗ, που δεν το λες και ιδιαίτερα δύσκολο κρας τεστ. Αλλά στην Τούμπα έδωσε απαντήσεις ο Παναθηναϊκός σε όλους και για όλα.

Ντέρμπι, σε γεμάτο γήπεδο, με τον αντίπαλο να έχει φουλ κίνητρο για να μειώσει την απόσταση. Με εις βάρος του σκορ στο πρώτο εικοσάλεπτο, με κακή εικόνα για ένα ημίχρονο, χωρίς έναν παίκτη σήμα – κατατεθέν, τον Παλάσιος, χωρίς εξτρέμ στον πάγκο του, χωρίς το βασικό του δεξί μπακ. Και τελικά; Ανατροπή, διπλό που είναι… μήνυμα τίτλου και έκτη νίκη στη σειρά. Μακριά από τη Λεωφόρο αυτή τη φορά.

Αλλά όπως σωστά διάβασα κάπου στα social media μέσα στον πράσινο… παροξυσμό της ημέρας: Τι σημασία έχει που παίζουμε. Άλλωστε παντού είναι Λεωφόρος…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.