ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Το πρόγραμμα μέχρι το Μουντιάλ: Τα εντός έδρας ντέρμπι και το… φουλ της επαρχίας

Ποια είναι τα εφτά παιχνίδια που απομένουν στον Παναθηναϊκό μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου και τη μεγάλη διακοπή. Ποιοι έρχονται στη Λεωφόρο, τι έκανε πέρσι στα επαρχιακά γήπεδα που θα επισκεφτεί τις επόμενες εβδομάδες.

Το πρόγραμμα μέχρι το Μουντιάλ: Τα εντός έδρας ντέρμπι και το... φουλ της επαρχίας

Εχει παίξει ήδη δύο ντέρμπι σε αυτές τις πρώτες έξι αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός. Ενα μέσα στο γήπεδό του με την ΑΕΚ και ένα μακριά απ’ αυτό, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και τα δύο νικηφόρα για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Και τα δύο με το ίδιο σκορ. Και τα δύο με ανατροπή. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Πινέδα στο ματς με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και απ’ αυτό του Ολιβέιρα στη… μάχη της Θεσσαλονίκης.

Εφτασε στην ανατροπή, κάτι που από μόνο του αποτελεί… είδηση για τον Παναθηναϊκό. Γιατί; Γιατί την περσινή σεζόν έκανε μόλις μία ανατροπή σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Αυτή απέναντι στη Λαμία, όταν στο ουδέτερο γήπεδο του Βόλου έχανε με 0-1 στο ημίχρονο, αλλά σημείωσε τρία γκολ στο δεύτερο και γύρισε το αποτέλεσμα. Φέτος έχει ήδη τις… διπλάσιες.

Είναι θέμα συζήτησης σε όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια το που θα σταματήσει αυτό το απόλυτο σερί του Παναθηναϊκού. Θα συνέβαινε με οποιαδήποτε ομάδα. Και είναι πολλοί εκείνοι που… κρυφοκοιτάζουν το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού από εδώ και στο εξής. Ποιο είναι αυτό μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου και σε τι μπορεί να προσδοκά ο Παναθηναϊκός προκειμένου να φτάσει έως τη μεγάλη διακοπή για το Μουντιάλ ως πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα; Αρχικά να αλλάξει την ιστορία που αφορά την επαρχία. Μια ιστορία που πέρσι τον πλήγωσε βαθιά, με το πρόβλημα να εμφανίζεται από την αρχή της σεζόν.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 943 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ηδη φέτος μετράει δύο νίκες μακριά από την Αθήνα: στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Κι έχει ακόμα τρεις δύσκολες αποστολές εκτός πρωτεύουσας μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου: στη Λαμία, στον Βόλο και στο Αγρίνιο. Τι έκανε πέρσι στα αντίστοιχα ματς; Στη Λαμία δεν έπαιξε, αγωνίστηκε σε ουδέτερο και κέρδισε με την ανατροπή που αναφέραμε και πιο πάνω. Σε Βόλο και Αγρίνιο έχασε.

Τι άλλο έχει; Τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια, εκ των οποίων τα δύο ντέρμπι. Με τον Αρη την 9η αγωνιστική και με τον Ολυμπιακό την 11η. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί το πόσο σημαντικό είναι κάθε τέτοιου είδους παιχνίδι. Συν τα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο επίσης στη Λεωφόρο, με δύο ομάδες δηλαδή που έχουν σαν στόχο τουλάχιστον το πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Είναι αυτονόητο πως το πρόγραμμα γίνεται πλέον σαφώς πιο δύσκολο για τους πράσινους, με περισσότερα ταξίδια και με πιο δύσκολα εντός έδρας σε σχέση με εκείνα που έχουν δώσει οι πράσινοι έως τώρα, αφού αν εξαιρέσουμε την ΑΕΚ, έπαιξαν στη Λεωφόρο με τους τρεις τελευταίους έως τώρα του πίνακα: Ιωνικό, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.