ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ, πάλεψε, αλλά προδόθηκε από την τρομερή αστοχία!

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μάχη απέναντι στη Ρεάλ, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, αλλά έχοντας κακά ποσοστά στην επίθεση και 10 χαμένες βολές (!) ηττήθηκε 71-68 στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ, πάλεψε, αλλά προδόθηκε από την τρομερή αστοχία!

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μάχη απέναντι στη Ρεάλ, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, αλλά έχοντας κακά ποσοστά στην επίθεση και 10 χαμένες βολές (!) ηττήθηκε 71-68 στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Λι, Καλαϊτζάκη Γ., Γκριγκόνις, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη. Στα πρώτα δυο λεπτά οι πράσινοι σκόραραν μόνο με βολές με το σκορ να είναι 3-3. Πολύ γρήγορα η Ρεάλ είχε υποπέσει σε 4 φάουλ κι αυτό ήταν πολύ θετικό για τη συνέχεια.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 14.042 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με σουτ του Γκριγκόνις το τριφύλλι έκανε το 5-3. Ο Ταβάρες με γκολ – φάουλ έκανε το 5-6 για τους Μαδριλένους. Η απάντηση ήρθε από τον Παπαγιάννη που με κάρφωμα έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Η Ρεάλ πήρε προβάδισμα τριών πόντων (7-10), αλλά αμέσως ο Λι μείωσε με ωραίο drive. Το ματς πήγαινε πόντο – πόντο με τον Γουίλιαμς να απαντάει σε τρίποντο του Χεζόνια για το 12-13. Η Ρεάλ έβρισκε τον τρόπο να διατηρεί το προβάδισμα.

Με νέο καλάθι του Χεζόνια το σκορ έγινε 12-18. Ο Χεζόνια ήταν “καυτός” και με νέο τρίποντο έκανε το 13-21 για να αναγκάσει τον Ράντονιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Με ένα μικρό ξέσπασμα και κάρφωμα του Γκουντάιτις το σκορ έγινε 16-21, ενώ ο Άντριους με τρίποντο μείωσε στους 2 πόντους. Με μακρινό τρίποντο του Μποχωρίδη το σκορ έγινε 22-23, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Με γκολ – φάουλ του Μποχωρίδη, έπειτα από εντυπωσιακή προσπάθεια, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ με 24-23. Η πράσινη άμυνα είχε σφίξει και είναι χαρακτηριστικό ότι δυο λεπτά μετά η Ρεάλ δεν είχε βάλει καλάθι. Με δυο βολές του Άντριους οι “πράσινοι” έκαναν το 26-23. Ο Ντεκ μείωσε στον πόντο με ωραία κίνηση, ενώ ο ίδιος παίκτης έδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ. Η βασίλισσα έκανε το 26-29, έπειτα από κακές πράσινες επιλογές στην επίθεση.

Με δυο ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της Ρεάλ, το σκορ έγινε 28-32 με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει αντίδραση. Ο Πονίτκα με μακρινό τρίποντο μείωσε στον πόντο. Ο Γουίλιαμς με νέα “βόμβα” από τα 6,75 έκανε το 34-32 και έβαλε “φωτιά” στο ΟΑΚΑ! Ο Γκριγκόνις αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο και έχασε την ευκαιρία να δώσει μεγαλύτερο προβάδισμα την ομάδα του. Ο Γουίλιαμς αστόχησε σε δυο βολές και το σκορ έμεινε στο 34-34 με τον Ταβάρες να δίνει προβάδισμα δυο πόντων στη Ρεάλ. Ο Λι αστόχησε και στη συνέχεια ο Μποχωρίδης με εντυπωσιακή ατάπα στον Ροντρίγκεθ του είπε “όχι”. Ο Παπαγιάννης ισοφάρισε σε 36-36.

Η διαιτησία συνέχισε τα… περίεργα, μη δίνοντας καθαρό φάουλ του Γιαμπουσέλι στον Μποχωρίδη. Με 1/2 βολές του Γουίλιαμς το σκορ έγινε 37-36. Τελικά, το ημίχρονο έληξε με σκορ 37-38 έπειτα από καλάθι του Ταβάρες.

Η τρίτη περίδος άρχισε με τον Παναθηναϊκό να είναι ξανά άστοχος στις βολές και τον Γουίλιαμς να έχει 0/2. Με καλάθι του Καλαϊτζάκη το σκορ έγινε 39-40, ενώ στη συνέχεα ο Παναθηναϊκός έκανε το 41-40 με κάρφωμα του Γουίλιαμς. Ο Γιαμπουσέλε έδωσε ξανά προβάδισμα στη Ρεάλ. Ο Γκριγκόνις με τρίποντο μείωσε σε 44-45. Ο Γουίλιαμς με ωραία προσπάθεια έκανε το 46-45. Ο Παπαγιάννης με μακρινό σουτ έκανε το 48-45, σε ένα μομέντουμ που το τριφύλλι έπαιζε πολύ καλή άμυνα. Ο Κοζέρ με τρίποντο ισοφάρισε και ο Ταβάρες έκανε το 48-50. Η Ρεάλ πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων με νέο καλάθι του Κοζέρ. Ο Άντριους σημείωσε καλάθι και φάουλ για το 51-52. Ο Ντεκ σκόραρε για το 51-54 και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έψαχνε αντίδραση, αλλά ήθελε καλύτερη επίθεση. Με καλάθι από Ταβάρες και Γκουντάιτις το σκορ έγινε 53-56. Ο Γκουντάιτις ξανά μείωσε στον πόντο. Ο Κοζέρ με τρίποντο έκανε το 55-59. Η Ρεάλ έκανε το 55-62 με νέο τρίποντο από τον Γιουλ.

Ο Γκουντάιτις σημείωσε γκολ – φάουλ και πήρε το τέταρτο φάουλ του Ταβάρες. Το σκορ έγινε 57-62 με τον Παναθηναϊκό να χάνει τη 10η του βολή στο ΟΑΚΑ! Ο Λι με τρίποντο έκανε το 60-62. Απέμεναν λιγότερα από 5 λεπτά και το “τριφύλλι” ήθελε την ανατροπή. Ο Λι με νέο τρίποντο έκανε το 63-62. Η Ρεάλ έκανε το 63-64 με τον Μούσα. Με δυο βολές του Γουίλιαμς το σκορ έγινε 65-64. Η Ρεάλ απάντησε ξανά με τον Μούσα για το 65-66. Ο Λι αστόχησε σε τρίποντο και η μπάλα πήγε στη φιλοξενούμενη ομάδα, ενώ απεμεναν δυο λεπτά. Ο Μούσα έκανε το 65-68 και στη συνέχεα οι διαιτητές χρέωσαν με επιθετικό φάουλ τον Παπαγιάννη σε ένα κρίσιμο σημείο. Η Ρεάλ έχασε την ευκαιρία, κάνοντας βήματα και η μπάλα πέρασε στους πράσινους. Ο Λι, όμως, αστόχησε σε τρίποντο, έειτα από βιαστική επιλογή, ενώ στη συνέχεια ο Γκριγκόνις αστόχησε από το ίδιο σημείο. Απέμενε ένα λεπτό και ο Γιουλ με τρίποντο με ταμπλό “σκότωσε” τον Παναθηναϊκό για το 65-71. Ο Λι ευστόχησε στο φινάλε για το τελικό 68-71.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.