ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Εντυπωσιακό πέρασμα από τα Γιάννενα με σούπερ Παυλοπούλου!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ γυναικών, επικρατώντας εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα (76-50) με την Πηνελόπη Παυλοπούλου να κάνει σούπερ εμφάνιση.

Εντυπωσιακό πέρασμα από τα Γιάννενα με σούπερ Παυλοπούλου!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ γυναικών, επικρατώντας εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα (76-50) με την Πηνελόπη Παυλοπούλου να κάνει σούπερ εμφάνιση.

Κορυφαίες για τις νικήτριες η Ριντ (15π., 3ρ., 2 ας., 1κλ.), Κάρτερ (12π., 5ρ., 7ας.), Πότερ (8π., 6ρ., 2ασ.), Σωτηρίου (9π. 5ρ., 3ασ.) και Παυλοπούλου (18π., 4ρ.). Η Εβόντο με double-double (13π. και 11ρ.) ξεχώρισε για τις γηπεδούχες.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την αρχική πεντάδα που επέλεγε η Ελένη Καπογιάννη και στα περισσότερα από τα φιλικά προετοιμασίας, ήτοι τις Παυλοπούλου, Κάρτερ, Σωτηρίου, Ριντ και Πότερ, ενώ οι πρώτες πέντε για τον ΠΑΣ ήταν οι Μαρίνη, Καλαμπάκου, Μπριτς, Εφα και Εβόντο.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 1.812 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινες» ξεκίνησαν με μεγάλη ενέργεια τον αγώνα και έχοντας ως σημείο αναφοράς στην επίθεση την Κάρτερ και το low post (είτε για δημιουργία είτε για εκτέλεση), όπου η μπάλα «ακουμπούσε» κυρίως στις Σωτηρίου, Ριντ και Πότερ. Έτσι έπειτα από τρία λεπτά αγώνα το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 4-10. Τα λάθη δεν έλειψαν από το «τριφύλλι» και οι γηπεδούχες με κορυφαία την Εβόντο, κάλυψαν τη διαφορά, ισοφαρίζοντας σε 13-13 στο 7’.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ξεκίνησε από την άμυνα, καθώς οι «πράσινες» στο χρόνο που απέμενε δέχτηκαν μόλις ένα καλάθι και τρέχοντας συνολικά σερί 2-7, έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +5 (15-20), έχοντας ως κορυφαία την Κάρτερ που είχε ήδη φτάσει τους 10 προσωπικούς πόντους.

Στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός δέχτηκε σερί 4-0 και είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να μειώνει στον πόντο (19-20), αλλά οι «πράσινες» απάντησαν με σερί 5-0 για το 19-25 στο 14’. Το παιχνίδι δεν είχε μεγάλη ποιότητα, όμως το «τριφύλλι» διάβαζε σωστά τις περισσότερες από τις αδυναμίες που είχε η άμυνα του ΠΑΣ και έτσι σταδιακά ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +8 (21-29 στο 16’) με 1/2 βολές της Ριντ.

Έχοντας μπει στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, η Παυλοπούλου έστειλε τη διαφορά για πρώτη φοράς το +10 (23-33) για τον Παναθηναϊκό, διαφορά η οποία διατηρήθηκε από τις «πράσινες» μέχρι το τέλος, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 25-35.

Οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν στο τρίτο δεκάλεπτο με καλό ρυθμό στην επίθεση με αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +18 (29-47 στο 24’). Οι «πράσινες» είχαν στραγγαλίσει με την άμυνά τους τον ΠΑΣ που σκόραρε με το σταγονόμετρο και έτσι με συνοπτικές διαδικασίες έφτασαν και στο +20 (33-53) στο 26’, βγάζοντας στο παρκέ την ποιότητά τους.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, η προπονήτρια του Παναθηναϊκού πέρασε στο παρκέ τις Μπουντούρη και Ζιάκα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στις δύο νεαρές παίκτριες, χωρίς ο Παναθηναϊκός να απολέσει τον έλεγχο του αγώνα. Έτσι οι «πράσινες» έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενες με 36-54.

Ο Παναθηναϊκός στην τέταρτη περίοδο είχε στα χέρια του τον αγώνα και το μόνο που χρειάζονταν ήταν σωστή διαχείριση για να φύγει από τα Ιωάννινα με το «διπλό». Έτσι και έγινε. Με τρίποντο η Παυλοπούλου έκανε το 39-63, ενώ απέμεναν 7:30 λεπτά για το τέλος του αγώνα.

Με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά κριθεί οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα, με τη νεαρή Ζένια Παλάσκα να παίρνει και αυτή χρόνο συμμετοχής από την Ελένη Καπογιάννη. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 50-76.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 25-35, 36-54, 50-76.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μαργαρίτης): Μπριγκς 10, Σαρηγιαννίδου 6, Μαρίνη 9, Καλαμπάκου, Τζήμου, Εφα 12, Εβόντο 13 (1).

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 15, Ζιάκα, Παυλοπούλου 18 (2), Πότερ 8, Σωτηρίου 9 (1), Μπουντούρη 4, Αλεξανδρή 6, Παλάσκα, Κάρτερ 12 (2), Θεοδωρομανωλάκη και Χαιριστανίδου 4.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.