ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Στραπάτσο του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη!

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα-σοκ στην πρεμιέρα της Basket League εκτός έδρας από τον Άρη (69-65). Τραγική εμφάνιση από το «τριφύλλι» ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Στραπάτσο του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη!

Ομάδα-φάντασμα του Παναθηναϊκού που παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών στην έδρα του Άρη. Οι «πράσινοι» του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν εκτός αγώνα σε σχεδόν ολόκληρο το παιχνίδι και από την πρεμιέρα της νέας basket league βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Κορυφαίοι για τους κίτρινους ήταν οι Γκούντγουιν με 19 πόντους, Νότε με 13 και Χάγκινς με 12. Για το «τριφύλλι» οι Ντέρικ Ουίλιαμς (13π.), Μάριους Γκριγκόνις (10π.) και Γιώργος Παπαγιάννης (10π.) ολοκλήρωσαν διψήφιοι το ματς.

Το ματς

Η πρώτη περίοδος δεν ήταν τόσο ελκυστική με τους κίτρινους να βρίσκουν σκορ κυρίως από την περιφέρεια, με πρωταγωνιστές τους Χόρκλερ και Σανόγκο.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.626 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα 4/9 τρίποντα των γηπεδούχων, τους κρατούσαν μπροστά στο σκορ, αφού ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε σκορ από την περιφέρεια κι εκμεταλλευόταν τις ανισομέρειες κάτω από τα ρακέτα με τον Παπαγιάννη, ενώ και ο Άντριους με ατομικές ενέργειες σκόραρε κατά κύριο λόγο. Το 16-15 νομίζω αδικούσε περισσότερο τον Άρη, που ήταν περισσότερο διαβασμένος και πιο ορεξάτος.

Η πράσινη επίθεση ήταν άθλια στη δεύτερη περίοδο, αφού σημείωσε μόλις πέντε πόντους με τα λάθη να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο. Ο Άρης από τη μεριά του, δεν χρησιμοποίησε τον Βασίλη Καββαδά, όμως με όπλο τη μαχητικότητά του και τα 6/13 τρίποντα, έμενε μπροστά στο σκορ, χωρίς μάλιστα να παίζει σπουδαίο μπάσκετ.

Ο Καστρίτης με τη ζώνη άμυνας, βραχυκύκλωσε τον Παναθηναϊκό, που δεν είχε λύσεις, ενώ και η γλώσσα του σώματος έλεγε πως κανείς δεν ήξερε τι σύστημα ν’ ακολουθήσει. Το 29-20 μάλλον αφήνει ευχαριστημένο το τριφύλλι, που δεν έκανε ούτε τα βασικά κι είναι πίσω με εννέα πόντους. Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος και δίκαια βρισκόταν μπροστά στο σκορ.

O Άρης συνέχισε να υπηρετεί το πλάνο του και ο Παναθηναϊκός κυριολεκτικά δεν έκανε τίποτα στο παρκέ. Ο Ράντονιτς σήκωνε συνέχεια τα χέρια του ψηλά, μη μπορώντας να πιστέψει τι έβλεπε, ενώ ο Καστρίτης έβλεπε την αυτοπεποίθηση των παικτών του ν’ ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο.

Το 37-23 έθιξε κάπως τον εγωϊσμό των πρασίνων, που με τους Παπαγιάννη, Γκριγκόνις και Λι, μείωσαν σε 39-33 κι είχαμε πάλι παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι είχαν ξεμείνει από ιδέες, τα τρίποντα των φιλοξενούμενων έβρισκαν πλέον διχτάκι και χωρίς να το καταλάβει κανείς, το τριφύλλι έκανε την ανατροπή με 42-43. Ύστερα από 30 λεπτά το σκορ έγραφε 45-45 και το ντέρμπι καλά κρατούσε. Η αναμέτρηση είχε αποκτήσει μία άγρια ομορφιά, αφού ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε ανεβάσει τα ποσοστά του, όμως ο Άρης με τον πρωτεργάτη τον Νότε, έμενε κοντά στο σκορ και μάλιστα έκανε το 53-55, 59-57 με τέσσερα λεπτά ν’ απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο Γκριγκόνις και ο Λι κράτησαν τον Παναθηναϊκό, όμως οι Χάγκινς και Γκούντγουιν, ήταν ασταμάτητοι και ο Άρης ήταν μπροστά στο σκορ με 68-65 με 35″ ν’ απομένουν για το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Άρης με μία βολή του Νότε, πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη, επί του Παναθηναϊκού που έχει ξεκινήσει κάκιστα τη χρονιά, έχοντας απολέσει ήδη τον πρώτο τίτλο μιας σεζόν που αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα είναι η συνέχεια της προηγούμενης.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 29-20, 45-45, 69-65.

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Χόρχλερ 8 (2/5 τρίποντα), Γκούντγουιν 19 (9/13 δίποντα, 1/4 βολές, 12 ριμπάουντ), Νότε 13 (4/14 σουτ, 3/4 βολές), Νετζήπογλου 2, Χάγκινς 11 (1/6 τρίποντα, 8 ασίστ, 5 λάθη), Σανόγκο 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Τολιόπουλος 8 (1 τρίποντο, 4 ασίστ, 4 λάθη), Σχίζας 3 (1), Φίλλιος, Σιδηροηλίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Παπαγιάννης 10 (5/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Άντριους 7 (1), Γ. Καλαϊτζάκης 2, Πονίτκα 8 (3/4 δίποντα, 2/5 βολές), Γκριγκόνις 10 (3/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Π. Καλαϊτζάκης, Λι 10 (2/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 λάθη, 4 κλεψίματα), Μποχωρίδης 3 (1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μαντζούκας, Γκουντάιτις 2.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.